Lučičová-Baroniová porazila Venus a poprvé od roku 1998 vyhrála turnaj WTA!

14. 9. 2014, 20:09
Aktuality 27
WTA QUÉBEC - Mezi jejím druhým a třetím titulem uplynulo rekordních 16 let. Chorvatka Mirjana Lučičová-Baroniová sice ve dvaceti letech skončila s tenisem, na kurty se však vrátila a dnes slaví triumf na halovém turnaji WTA v Québeku. Ve finále porazila nasazenou jedničku Venus Williamsovou. Lučičová životní turnaj podtrhla i vítězstvím ve čtyřhře.
Profily hráčů
Mirjana Lučičová-Baroniová

Před sedmnácti lety vletěla Mirjana Lučičová-Baroniová na tenisové nebe jako kometa. Jako patnáctiletá vyhrála první turnaj WTA, když po postupu z kvalifikace triumfovala na domácí půdě v Bolu, kde o rok později své vítězství obhájila. Mezitím vyhrála s Martinou Hingisovou čtyřhru na Australian Open.

Předpovídána jí byla budoucnost světové jedničky, ovšem od roku 1998 na další triumf čekala dlouhých 16 let. V sezoně 1999 ještě překvapila ve svých 17 letech postupem do semifinále Wimbledonu, jenže pak přišla zranění a Lučičová o čtyři roky později z okruhu WTA po problémech s otcem Marinkem, který ji po prohraných zápasech údajně bil, v tichosti na dlouho zmizela.

Až v roce 2007 začala chorvatská tenistka znovu pomalu stoupat žebříčkem. Ovšem až po letošním US Open, kde i díky skalpu světové dvojky Halepové prošla z kvalifikace do osmifinále, se vrátila do Top 100.

Mirjana Lučičová-BaroniováA hned na dalším turnaji se poprvé po svém návratu dočkala nejen svého prvního semifinále. Dnes v hale v Québeku, kde startovala jako nenasazená, si dvaatřicetiletá Lučičová zahrála po 16 letech a poprvé v kariéře mimo domácí půdu ve finále a po vítězství 6-4 6-3 nad turnajovou jedničkou Venus Williamsovou ukončila i stejně dlouhé (rekordně dlouhé) čekání na svůj celkově třetí titul.

"Jsem tak šťastná... Nemůžu najít slova, jak bych teď popsala své pocity štěstí," radovala se Lučičová. "Dnes jsem odehrála skvělý zápas proti jedné z nejlepších hráček světa, velké šampionce."

Mezi jejím druhým a třetím triumfem uplynulo přesně 16 let a 4 měsíce, což je historické maximum. Předchozí rekord držela Kimiko Dateová-Krummová, která od vítězství v San Diegu 1996 čekala na další titul 13 let a jeden měsíc, než zvítězila v Soulu 2009. I Japonka ale na několik let přerušila svou kariéru.

Venus Williamsová a Mirjana Lučičová-Baroniová"Už je to tak dlouho. Ani si nepamatuju, jaké to je držet v rukou trofej. Je to prostě neuvěřitelné, stále jsem trochu v šoku. Ale konečně jsem hrála skvělý tenis. Vždycky jsem věděla, že ho dokážu hrát, ale trvalo to už dlouho a trochu jsem si přestávala věřit. Ale od začátku spolupráce s novým trenérem Julianem Alonsem vyhrávám zápasy a sebedůvěra se mi vrátila," prohlásila.

Lučičová navíc zvítězila s Češkou Lucií Hradeckou i ve čtyřhře a poprvé tak dosáhla na 'double'. Stejně jako ve dvouhře ukončila 16leté čekání na svůj celkově třetí titul ze čtyřhry. Oba předchozí získala v roce 1998 s Hingisovou.

Nyní plánuje odpočinek a oslavu. "Až se vrátím domů, tak budeme oslavovat v reastauraci mého manžela. Jsem si jistá, že mi udělá něco opravdu dobrého. A otevřeme láhev šampaňského, najdu to nejdražší v restauraci!"

Čtyřiatřicetiletá Williamsová dnes hrála ve svém již 75. finále, sbírku 45 titulů ale rozšířit nedokázala.

"Moje soupeřka dnes hrála opravdu skvěle. Hrála tvrdě a trefovala lajny. Myslím, že jsem nehrála špatně, ale ona dnes byla prostě lepší," uvedla sedminásobná grandslamová vítězka Venus.

- WTA INTERNATIONAL QUÉBEC -
(Kanada, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů)
nedělní výsledky (14. 09. 2014)
• Dvouhra - finále •
Lučičová-Baroniová (Chorv.) - V. Williamsová (1-USA) 6-4 6-3
• Čtyřhra - finále •
Hradecká/Lučičová-Baroniová (3-ČR/Chorv.) - Hlaváčková/Görgesová, (2-ČR/Něm.) 6-3 7-6(10)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
Fredy
Velká gratulace k postupu . Hodně štěstí ve 2. kole.Lucko pojď ! ! !
Reagovat
Frick
i tohle může být inspirace pro Nicol. Hráčka, co ani v první fázi kariéry nebyla žádná velká star, se po vrátí po pěti letech (pravda, mezi lety 2004 - 2007 pár zápasů odehrála), nejdříve několik sezon nic moc a nakonec v 32,5 letech získá titul z WTA turnaje.
Reagovat
dadaft
a tak o Mirjaně se na začátku kariéry říkalo, že bude No.1.

ale neměla to jednoduché.
Reagovat
Fandina
Tak to každopádně může být pro Nicol inspirace a příklad. Souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakonec vítězí Lucka s Lucic, které proměnily až 5. matchball. Víc jsem to rozhodně přála Andree s Julii. Zápas to ale pěkný nebyl, sice dramatická koncovka (matchbally x setbally), ale v celém utkání převažovaly spíš chyby. Goerges se dneska moc nedařilo, proto to soupeřky pálily především do ní. Co jsem ale koukala bylo, jak Lucka nemá problém napálit soupeřku (několikrát), když má půlku kurtu volnou, a ani se neomluvit... Bohužel je škoda, že H+H netvoří už pár, protože dneska by se výborně doplňovaly. Mam Andy hrozně ráda, ale v tomhle rpostě udělala velkou chybu...
Reagovat
PetaM
Jak jako napálit do soupeřky? Snad má raketu ne? O tom to je, pálit do soupeřky a vyhrát míček, být hodný nikdy nic nikomu nepřineslo ...
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, jestli je to o tom, prásknout míčkem do soupeřky, když je to možné. :) Ano, raketu má překvapivě každá hráčka na kurtu. Prostě mi to přišlo divný, že to několikrát napálila do Goerges ,z hodně velký blízkosti, kdy samozřejmě mohla, ale někdy nestihla ani pořádně zareagovat.
Reagovat
PetaM
Tak Lucka by určitě mávla rukou, kdyby soupeřku trefila, ale pokud to soupeřka odehrála (i špatně), tak není důvod se omlouvat :D Účel to splnilo :D
Reagovat
smazaný uživatel
No po dnešním zápase bych "určitě" rozhodně netrefila :D ale ano, účel to splnilo :)
Reagovat
smazaný uživatel
No s tím napálením to též nechápu jak si to představují lidé ve čtyřhře je to běžné tam nejde o to jestli ji to tam krásně položím aby náhdou se nedostala do rány , tady jde o to to napálit tak aby fiftýn byl tvůj , mělo by se to asi hrát jak říkáš dávat si na ty soupeře pozor ale o tom čtyřhra není.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, já vím, že ve čtyřhře běžné, někdy to rpostě jinak udělat nejde. Dneska mi ale nepřišlo, že by se Lucka snažila netrefit. Spíš bych čekala aspoň mávnutí rukou, které nepřišlo.
Reagovat
Titan
Kdyby se H+H stále výborně doplňovaly, tak jistě spolu jsou.
Nejsou spolu proto, že se právě výborně doplňovat přestaly, což ale beru jako samozřejmou součást života celkem mladých holek z nichž minimálně jedna mi připadá jako pořádná fiflena z Plzně...:-)
Reagovat
sprchon
Na drakulastream to mají napsaný, ale je tam jen odkaz na unibet a pak ten link se závorkou (Download our free desktop app). Takže asi fakt jenom placenej... Nebo někdo víte něco víc?
Reagovat
PetaM
Gratulaceeeeeeee Lucce a Mirjaně!!! :)
Reagovat
Fandina
Gratulka k titulu. Šestý mečbol a zasloužená výhra. Gratulkaaaaaaaaa!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Strašně jí to přeji!!! 16 let čekat na další titul!!!!! Obrovsky gratuluji!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáte někdo stream na finále deblu v Quebecku? :)
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby někdo hledat a nemohl najít, tak aspoň tohle: http://www.day.to/watch/live/streaming/online/free/en-vivo/1/888788/september-14-2014/wta-quebec-hradecka-lucic-baroni-goerges-hlavackova-tennis-wta-tour.html
Reagovat
Fandina
Díky moc!!!
Reagovat
Titan
Paní baronka si jde pro druhý titul během pár hodin...:-)
Jinak se na ten stream nejde dívat, našel jsem další, ale stejně nekvalitní...
Reagovat
Fandina
Dneska byla lepší než Venus. Zasloužená výhra a poslední game byly také super přestřelky od obou. A tahle sympatická Chorvatka má tedy další úspěšný zářez z letoška, po OF na USO, Halep, Muguruza atd. Gratulka. A hezký úspěch po 16 letech zase titul z WTA okruhu. Pěkné.
Reagovat
Frick
Myslim si, že to je nejúžasnější titul roku toto. Tady nelze nic jiného, než obrovsky gratulovat!

Šestnáct let čekání. Kdo se tehdy proháněl po kurtech.... Neuvěřitelný!

Ale tedy stáří vpřed. Z osmera hráček, narozených roku 1982 a dříve, jich hned šest získalo na okruhu WTA nějaký titul (Venus, Serena, Flavia, Na-Li, Klára, Mirjana). Gratulace, dámy. :o)

(když je tu ten článek, tak to hodím i sem)
Reagovat
smazaný uživatel
je to pecka. Snad Mirjana přidá dneska ještě druhý titul .-)
Reagovat
smazaný uživatel
ajaj, tři mečboly v tahu..
Reagovat
smazaný uživatel
už čtyři
Reagovat
smazaný uživatel
pět
Reagovat
smazaný uživatel
je to tam :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist