Lucky loser Samsonovová v Palermu zastavila Ferrovou, poprvé v semifinále je i Badosaová

27. 7. 2019, 09:31
Aktuality 1
WTA PALERMO - Dvacetiletá Ruska Ljudmila Samsonovová na antuce v Palermu vyřadila sedm zápasů neporaženou Francouzku Fionu Ferrovou a poprvé postoupila do semifinále turnaje WTA. V něm je premiérově i jednadvacetiletá Španělka Paula Badosaová, jež si o finále zahraje s favorizovanou Nizozemkou Kiki Bertensovou.
Ljudmila Samsonovová

Ljudmila Samsonovová se teprve od začátku letošní sezony začala objevovat v kvalifikacích turnajů WTA. Do hlavní soutěže se poprvé dostala až v květnu na antukovém French Open a následně i na trávě v Nottinghamu. Premiérovou výhru si připsala minulý týden v Lausanne, kde se poprvé vešla přímo do hlavní soutěže, a v žebříčku se vyšplhala už na 144. místo. 

A vzestup dvacetileté Rusky bude pokračovat dál. Na antuce v Palermu sice minulý víkend neprošla kvalifikací, ale na Sicílii nakonec startuje jako lucky loser a svou druhou šanci proměnila už v postup do semifinále. A tak si polepší o dalších zhruba dvacet příček, případný triumf by ji katapultoval dokonce do elitní stovky.

Samsonovová v Itálii v Austrálii porazila Australanku Jaimee Fourlisovou, Slovinku Tamaru Zidanšekovou a v pátečním čtvrtfinále zdolala 6-7 6-3 6-4 i Fionu Ferrovou. Sedm zápasů neporaženou Francouzku, která o pět dní dříve v Lausanne slavila premiérový titul na okruhu WTA.

"Na konci minulého týdne to vypadalo, že si tu sbalím kufry a odletím. Ale usmálo se na mě štěstí a já teď prožívám krásné chvíle. Získala jsem sebevědomí a doufám, že ho proměním třeba v ještě lepší výsledek," řekla mladá Ruska. 

V semifinále se Samsonovová utká s Jil Teichmannovou (h2h 0-1). Dvaadvacetiletá Švýcarka, která v květnu triumfovala na turnaji WTA v pražské Stromovce, ve čtvrtfinále vedla nad Němkou Annou-Lenou Friedsamovou 6-0 a 1-0 ve chvíli, kdy soupeřka vzdala, a do semifinále postoupila podruhé v kariéře.


Roli velké favoritky znovu potvrdila Kiki Bertensová, domácí Jasminu Paoliniovou ale světová pětka porazila až v půl druhé v noci 6-4 1-6 6-1.

V semifinále bude nejvýše nasazená Nizozemka čelit Paule Badosaové
. Jednadvacetiletá Španělka zabránila jistotě nizozemské finalistky, když v pátek smetla 6-2 6-1 Aranxtu Rusovou a do semifinále postoupila poprvé v kariéře.

Renata Voráčová se Švédkou Cornelií Listerovou v Palermu porazily 7-6 3-6 10-6 australsko-čínské duo Darja Gavrilovová a Shuai Peng a pouhé dvě výhry jim stačily k postupu do finále, které si spolu na turnaji WTA zahrají poprvé.

• WTA INTERNATIONAL PALERMO •
Itálie, antuka, 250.000 dolarů
páteční výsledky (26. 07. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bertensová (1-Niz.) - Paoliniová (It.) 6-4 1-6 6-1
Teichmannová (8-Švýc.) - Friedsamová (Něm.) 6-0 1-0 skreč F.
Samsonovová (Rus.) - Ferrová (Fr.) 6-7(4) 6-3 6-4
Badosaová (Šp.) - Rusová (Niz.) 6-2 6-1
• Čtyřhra - semifinále •
Voráčová/Listerová (1-ČR/Švéd.) - Gavrilovová/Shuai Peng (3-Austr./Čína) 7-6(5) 3-6 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
horska.kraslice
Mladá generace se zviditelnuje čím dál víc.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist