Lukáš Rosol si oblíbil trávu a věří, že Nadal je jen člověk

26. 6. 2012, 21:41
Aktuality 30
Říká se, že na trávu se musí tenista naladit psychicky, aby mohl uspět. Lukáš Rosol do této fáze dospěl v šestadvaceti letech a dnes se díky tomu radoval z premiérové výhry ve Wimbledonu. Nově získanou sebedůvěru chce ukázat ve 2. kole i Španělovi Rafaelu Nadalovi.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

"Trávu jsem si teď trošku zamiloval a hraje se mi na ní dobře," usmíval se Rosol po vítězství nad Chorvatem Ivanem Dodigem, které korunoval esem.

Dlouho ale travnatý povrch nevyhledával. Juniorku ve Wimbledonu nehrál, při třech pokusech o kvalifikaci do hlavní soutěže vždy ztroskotal v prvním kole. Nebylo se ale co divit, v přípravě hrával antukové turnaje a na trávě si vždy zatrénoval jen jednou.

Až letos se Rosol rozhodl, že své návyky změní. Vyrazil na turnaj do Queensu, oslavil první životní výhru na trávě a vzápětí druhou. Další dvě přidal v kvalifikaci v Eastbourne a nyní uspěl i při premiéře v hlavní soutěži ve Wimbledonu.

"Jsem rád, že jsem konečně vyhrál pár zápasů na trávě a vím, že to je o přípravě. Je to o tréninku a o zvyku," řekl svěřenec trenéra Ctislava Doseděla. "Hlavně pohyb na trávě je jiný, je specifický. Neuměl jsem se na tom hýbat, ale člověk se to naučí a začne mít trávu rád. Není to zas tak těžký, ale musí si to každý najít," řekl.

Pokud si bude chtít užít letos trávy více, musí se ve druhém kole postarat o senzaci. V cestě mu totiž stojí dvojnásobný vítěz Wimbledonu a druhý hráč světa Nadal. "Šance jsou, je to jenom člověk a na trávě to je pro mě nejotevřenější. Na antuce by to bylo horší, tam nevím, kolik bych udělal gamů, ale na trávě to je otevřený," věřil Rosol.

Stý hráč světa Rosol doufá, že ho vyburcuje prostředí velkého kurtu, na kterém se bude hrát. Navíc má rád za soupeře leváky a plánoval, že bude hrát maximálně agresivně. "Je to výzva a je jasné, že musím hrát pod rizikem. Pinkat s ním nebudu, to by se mu líbilo. Budu riskovat a možná to půjde," uvažoval Rosol.

Wimbledon je letos pro Rosola posledním turnajem na trávě. Tenisté se sice do All England Clubu vrátí při olympiádě, ale Rosol se na hry nekvalifikoval. "Mrzí mě to, uteklo mi to o pár míst, ale s tím nic neudělám. Zkusím to za čtyři roky," řekl.

ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
typu Ing Pe3k. Tenista ATP vam jasne popisuje jak trava je atypickym materialem.... ja jen pro připad zas hadani se o ruznosti povrchu
Reagovat
Pe3k
Je asi opravdu člověk, ale na kurtu je to spíše zvíře. Btw. doufám, že ho Rosol zničí :D
Reagovat
smazaný uživatel
Koneckonců i Federer je jen člověk, ač se to zdá jakkoliv neuvěřitelné.
Reagovat
smazaný uživatel
Konec konců samozřejmě
Reagovat
Stan_Borowitz
je ta první možnost, jakkoli se to zdá neuvěřitelné. :-)
Reagovat
Hook2424
Lukáš je prostě rozhodnutý to zkusit! To by se vám snad víc líbilo, kdyby se už před zápasem odepisoval nebo co? Mě se jeho přístup líbí. Navíc je to střelec... a pokud s Nadalem může někdy někde něco uhrát, tak je to tady a teď! V prvních kolech je ještě za základní lajnou tráva a Nadal se bude určitě pohybovat daleko hůř, než třeba ve finále!
Reagovat
smazaný uživatel
Já to nemyslím nijak zle, ale sranda musí bejt. Lukášovi budu přát samozřejmě dobrej výsledek.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak to pozor, já jsem už před zahájením turnaje spočítal, že když Rosol WB vyhraje, tak má první dvacítku jistou, v pokud bude mít trochu toho štěstíčka, tak i patnáctku. Tomu se přece nedá říkat, že bych ho odepisoval. Navíc ta Nadalova fotka u článku s titulkem "Nadal vyzve Rosola" (i sám titulek) jasně ukazují, kdo má z koho respekt a obavy...
Reagovat
smazaný uživatel
Nerikam, ze si nema verit, ale trocha pokory by neskodila. Jsem zvedavej kolik gamu s nim udela, myslim ze 10 bude uspech...
Reagovat
smazaný uživatel
Ceskej Isner, to je velmi odvazne tvrdenie..Tipujem tri sety,bez TB..
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, Rosol ho sundá ve třech :D :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, ve třech, s Berdychem a Hájkem, jestli se na tom kurtu neumlátěj raketama...
Reagovat
smazaný uživatel
Rosola jsem párkrát hrát viděl, ale Isnera mi to nepřipomínalo.
Když uhraje to co Belluci bude to fajn!
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol nehrá ako Isner, vôbec. Keď Rosolovi ide, striela čiaru za čiarou, je nebezpečný, hlavne na tráve to môže byť výhoda. Ale aj ja tipujem 0:3, bez TB.

Veď vlastne on mieri do top 20 :)))
Reagovat
Jersey
když pokryje rosol handicap bude to pro něj úspěch =D
Reagovat
hatatytla
to je článek jako z nějákýho komixu, nejdřív filozofování o hře na trávě a potom že zápas s Nadalem bude otevřený, to by možná mohl být na Nadala kurz 1.85 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Půl deváté místního času a oni nedorhají ani zápas na centru? Co to má za logiku? V roce 2009 Murray a v roce 2010 Djokovič končili až kolem půlnoci a to jim nevadilo. Mohli mtí ten zápas za sebou a nemuseli mít starost, jestli se dohraje zítra.
Reagovat
smazaný uživatel
ono ale prší víš
Reagovat
smazaný uživatel
A co takhle zatahovací střecha?
Reagovat
smazaný uživatel
to mě nenapadlo :D
Reagovat
Padme
On se nekvalifikoval? :( Sakra to je škoda:(
Reagovat
Heather_Fedex
on tomu fakt veri?? ja tedy moc ne
Reagovat
Sonja
Já taky ne:-((:-D
Reagovat
misoSK
nemoze ist do zapasu s tym, ze prehra, musi si verit, hrat na maximalne riziko a dufat, ze Nadal bude mat zly den a ze jemu bude naopak vsetko padat, nieco podobne ako vcera predviedol Gulbis, tiez to zabijal z nemoznych pozicii a ono to padalo
Reagovat
Padme
Však co měl říct, je jasný že prohraju? :D Aspoň si musí věřit on, když mu nevěří nikdo jiný;)
Reagovat
smazaný uživatel
Něco mi říká že by to mohl být pětiseták
Reagovat
smazaný uživatel
Rosolíto je takovej českej Isner, Nadalovi by mohl dělat velký problémy, Indián totiž hraje defenzivně i na trávě a zvlášť jeho servis je o level horší jak Rosolův, set by možná uhrát mohl, Lukyn, uvidíme...:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
co z toho, co píšeš, můžeš myslet vážně...
Reagovat
Fandina
Mě se líbí ten nick, vážně se dá brát všechno, ale nick se mi líbí moc ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist