Lukáš Rosol získal na Štvanici double

8. 5. 2011, 16:23
Aktuality 5
PRAHA - Český tenista vyhrál challenger Strabag Prague Open 2011, který se na štvanickou antuku vrátil po třech letech. Ve finále dnes český hráč vedl nad Alexem Bogomolovem 7-6 5-2, když Američan utkání vzdal.
Lukáš Rosol

Challenger vyhrál Rosol počtvrté v kariéře a poprvé v sezoně. "Ještě jsem vyhrál stejný turnaj v Bergamu, ale tohle je doma, takže to patří k mým největším úspěchům," uvedl tenista trénující právě na Štvanici. 

Pětadvacetiletému Rosolovi z pěti zápasů v turnaji soupeř dvakrát vzdal. V semifinále mu postup usnadnil bývalý pátý hráč světa Fernando González kvůli bolesti pod kolenem. Bogomolov finále nedohrál, protože si natáhl mezižeberní svaly.

"Chtěl jsem si to dohrát sám, ale s tím člověk nic neudělá," pronesl Rosol, který předloni spolupracoval s Ctislavem Dosedělem a nyní je svěřencem Hynka Frömela.

Díky triumfu by se měl posunout v žebříčku ze 153. místa k elitní stovce, do které by se chtěl letos dostat. "Udělám pro to všechno, už chybí málo," řekl Rosol. Doufá také, že ho pražská výhra posune do hlavní soutěže Wimbledonu, což je ale spíše jen teoretická možnost. Reálněji může pomýšlet na přímou účast na US Open. V dubnu se Rosol vyšplhal na 123. místo, což je jeho maximum. Zítra by ho měl vylepšit o zhruba 8 příček.

"Cítím, že jsem trošku víc vyzrálý, a když hraju dobře, servíruju a zapojím hlavu, tak myslím, že je těžký se mnou hrát," řekl.  I hráči jako Benneteau nebo Gonzalez se mnou mají problémy,“ připomněl dvě známá jména, která vyřadil na cestě za triumfem na Štvanici.

Úspěch Rosol podtrhl ještě triumfem ve čtyřhře, ve které uspěl po boku Františka Čermáka. Ve finále zdolali druhou nasazenou dvojici Kas/Peya 6-3 6-4

- CHALLENGER PRAHA (Česko, antuka, 100.000 dolarů) -
nedělní výsledek (08. 05. 2011)

Dvouhra - finále:
Rosol (ČR) -
Bogomolov (8-USA) 7-6(1) 5-2 skreč B.

Čtyřhra - finále:
Čermák/Rosol (ČR) - Kas/Peya (Něm./Rak.) 6-3 6-4

ČTK, Adam Bárta

Komentáře

5
Přidat komentář
misoSK
Snad to vsetko sleduje Navratil a nezabudne na Rosola pri DC nominacii, stale vravim, ze ak by proti Kazachstanu zobral Rosola tak ste mohli postupit
Reagovat
smazaný uživatel
Po tom, co předvedl Rosol na Štvanici za prasárnu proti Benetkovi, budu vděčný každému kapitánovi, který toho podvodníka nechá doma.
Reagovat
smazaný uživatel
no, neda se nic delat, kdyz jsi blbej, tak se zeptej: co bylo???
Reagovat
smazaný uživatel
Co za prasárnu mu provedl?
Reagovat
r176
gratulace a lucka vyhrala taky tak ted uz jen petra kvitova!!zatim vede 1:0 na sety tak at jsou vsechny tituly doma!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist