Macháč i Lehečka při svém debutu na challengeru slaví životní skalpy a postup už do 3. kola

1. 5. 2019, 14:55
Aktuality 2
CHALLENGER OSTRAVA - Talentovaní čeští mladíci Tomáš Macháč a Jiří Lehečka si na antuce v Ostravě odbývají úspěšný debut na challengeru. Oba vyhráli už dva zápasy, dnes si dnes připsali životní skalpy hráčů druhé světové stovky a postoupili do osmifinále. V něm je i bývalý šampion a letos nasazená dvojka Jiří Veselý.
Jiří Lehečka (© Prosperita Open)

Tomáš Macháč a Jiří Lehečka si v únoru odbyli debut v českém daviscupovém výběru a tento týden na antuce v Ostravě startují díky divokým kartám poprvé na challengeru. A oběma se daří. 

Osmnáctiletý Macháč si včera poradil s krajanem Jonášem Forejtkem a dnes uspěl i ve svém
prvním střetnutí s hráčem Top 300. Český mladík si vyšlápl na 188. tenistu světového žebříčku Stefana Napolitana, kterého porazil 6-1 7-6 a postoupil do 3. kola.

V něm vítěz čtyř turnajů Futures Macháč vyzve obhájce titulu a 176. hráče světa Belgičana Arthura De Greefa.

Jiří Lehečka (© Prosperita Open)Také sedmnáctiletý Lehečka při svém debutu na challengeru vyhrál už dva zápasy a oba po třísetovém boji. Zatímco v prvním kole potvrdil roli favorita proti krajanu Daliboru Svrčinovi, v dnešním duelu zaskočil 180. hráče světa a bývalého člena Top 100 Estonce Jurgena Zoppa, kterého udolal 7-5 6-7 6-4.

O čtvrtfinále si levou rukou hrající Lehečka zahraje se svým italským vrstevníkem Jannikem Sinnerem.

Svůj úvodní zápas na turnaji právě hraje druhý nasazený Jiří Veselý, který na Prosperita Open startuje poprvé od svého triumfu v roce 2013. O osmifinále bojuje český tenista, , s nizozemským outsiderem Jellem Selsem

Poprvé od svého triumfu v roce 2013 se na Prosperita Open představil Jiří Veselý a roli favorita na úvod potvrdil. Druhý nasazený Čech na antuce v Komenského sadech smetl dvakrát 6-1 hráče Nizozemce Jella Selse.

V osmifinále čeká na pětadvacetiletého rodáka z Příbrami Veselého, který ze své poslední akce odstoupil kvůli puchýřům, další hráč ze čtvrté světové stovky Rus Ivan Gakhov.


Svůj úvodní zápas, který byl kvůli dešti rozdělen do dvou dnů, nezvládl Adam Pavlásek.  Třináctý nasazený Čech podlehl 3-6 6-0 3-6 devatenáctiletému Maďaru Zsomboru Pirosovi, který v prvním kole vyřadil jiného Čecha Václava Šafránka.

Na svou premiérovou výhru na challengeru nenavázal David Poljak. Ve druhém kole 22letý Čech nepřekvapil proti Chorvatu Viktoru Galovičovi, s nímž prohrál hladce 2-6 1-6.

• CHALLENGER OSTRAVA •
Česko, antuka, 46.600 eur
středeční výsledky českých tenistů (01. 05. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Veselý (2-ČR) - Sels (Niz.) 6-1 6-1
Lehečka (ČR) - Zopp (7-Est.) 7-5 6-7(4) 6-4
Macháč (ČR) - Napolitano (10-It.) 6-1 7-6(4)
Piros (Maď.) - Pavlásek (13-ČR) 6-3 0-6 6-3
Galovič (12-Chorv.) - Poljak (ČR) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
darek.vrana
Paráda. Překvapení, i když jsem v něj trochu doufal. Jinak v článku píšete, že hraje Lehečka levou, ale je to pravák.
Reagovat
EllNino
Jirka to zvládl naprosto skvěle :) Snad vyhraje i zejtra se Sinnerem ...
Tomášovi rovněž gratulace, snad je tohle pro ně odrazový můstek a dostanou kluci divoké karty i na ostatní domácí challengery :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist