Macháč na australském challengeru prošel do semifinále, Lehečka s Kopřivou dohráli

7. 1. 2022, 06:20
Aktuality 8
ATP CHALLENGER TOUR - Tomáš Macháč na challengeru v australském Traralgonu po obratu porazil Michajla Kukuškina a postoupil do semifinále. O pár vteřin po něm na turnaji skončil Jiří Lehečka. Ve zhruba 300 kilometrů vzdáleném Bendigu ve čtvrtfinále neuspěl Vít Kopřiva.
Tomáš Macháč (© AFP)

Tomáš Macháč si loni v srpnu na domácí půdě v Liberci zahrál své čtvrté finále na challengerech a po výprasku od Slováka Alexe Molčana se dlouho trápil. Na konci sezony však uhrál semifinále v Německu, v Davisově poháru si vyšlápl na Richarda Gasqueta a Daniela Evanse a vypadá to, že si zlepšenou formu přenesl i do nového tenisového roku.

Na akci v australském Traralgonu zvládl už tři zápasy. Nejprve mu vzdal Harold Mayot, pak smetl domácího Akiru Santillana a v dnešním čtvrtfinále po obratu porazil 3-6 6-3 6-2 bývalého 39. hráče světa Michajla Kukuškina.

Jednadvacetiletý Čech měl pomalejším vstup do zápasu, ve kterém si vypracoval celkem 21 brejkbolových příležitostí a čtyři proměnil, nicméně od druhého setu už byl lepším hráčem a po dvou hodinách a 25 minutách postoupil. O další finále se utká s Jesperem de Jongem, jenž vyřadil nasazenou jedničku Gillese Simona. Jediný dosavadní souboj se svým vrstevníkem zvládl.


Lehečka s Kopřivou dál neprošli
O pár vteřin po Macháčovi dohrál jeho o rok mladší kolega z daviscupového týmu Jiří Lehečka. Ten české řady mezi nejlepším kvartetem nerozšířil, když po téměř dvou a půl hodinách boje podlehl 6-1 3-6 6-7(5) Američanovi Bjornovi Fratangelovi.

Ve zhruba 300 kilometrů vzdáleném Bendigu ve čtvrtfinále neuspěl Vít Kopřiva. Čtyřiadvacetiletý Čech prohrál 3-6 7-6(2) 6-7(2) skoro tříhodinovou bitvu s nasazeným Američanem Ernestem Escobedem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Ela-fon-isi
Viděla jsem jen kousek, ale věřila tak moc, že jsem si vsadila zbylých 12,- Kč, kromě blahopřání Tomášovi i díky za možnost sledování streamů.smilesmile
A Jirkovi víc štěstí!
Reagovat
Dobry-den
Nevadí, včera kluci třísetové bitvy zvládli, dneska o pár míčků ne, to je tenis. Úplně marné to není, snad se dostatečně rozehráli, tak ještě trochu poladit formu a hurá do kvalifikace AO. smile

U Tomáše nevidím důvod, proč by to nemohl vyhrát celé. Jen musí umět využívat brejkboly. smile
Reagovat
EllNino
Zůstal tam jako největší favorit, ale to je ošidná pozice :)

Uvidíme, každopádně potřebuje body, budou mu padat za AO 2021, Nur-Sultan 2021 a Koblenz 2020 (tituly), takže se hodí každý bod!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
bravosmilesmile Jen tak dál a hlavně se naladit na AOsmile
Reagovat
bIbec
Snad alespoň jeden borec postoupí z kvaldy do hlavní soutěže AO.
Přál bych to teda hlavně Tomášovi, jeho hra se mi líbí nejvíc. A i mu věřím tak nějak nejvíc. Moc se před tou kvalifikací nevyšťavit hlavně!
Reagovat
EllNino
Rozhodla první hra třetího setu, snad zvádne i De Jonga smile

Jirka měl šance ve třetím setu, bohužel nevyužil brejkboly, podobně to měl i Vítek, škoda proher v TB třetího setu
Reagovat
George_Renel
Však ji hráli snad čtvrt hodiny.
Reagovat
Mony
V TB ve 3.setu 2:4,5:4,5:7
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist