Macháč na challengeru v Alicante pokračuje bez ztráty setu a zahraje si čtvrtfinále

14. 10. 2020, 14:55
Aktuality 5
ATP CHALLENGER ALICANTE - Tomáš Macháč na challengeru ve španělském Alicante pokračuje bez ztráty setu a zahraje si své první čtvrtfinále od únorového triumfu v Koblenzu. Čerstvě 20letý Čech si dnes poradil s kvalifikantem Liamem Broadym. Ve čtvrtfinále narazí na turnajovou jedničku a 97. hráče světa Pedra Martíneze.
Profily hráčů
Tomáš Macháč (© prosperitaopen.cz)

Tomáš Macháč si za poslední dva roky mohl odškrtnout hned několik svých cílů jako například triumf na turnajích ITF, prvenství na challengerech a účast na grandslamovém turnaji mezi dospělými.

Talentovaný mladík po senzačním French Open, kde při svém debutu na turnajích velké čtyřky prošel tříkolovou kvalifikací a v prvním kole trápil nasazeného Taylora Fritze, zavítal zpět na challengery a pokusí se vybojovat premiérový posun do Top 200 žebříčku.

Čerstvě 20letý rodák z Berouna startoval už před týdnem v Parmě, zvládl kvalifikaci a uhrál druhé kolo. Ještě lepšího výsledku se dočkal ve španělském Alicante, kde včera smetl Petera Polanského z Kanady a dnes hladce přehrál 6-3 6-2 kvalifikanta Liama Broadyho.

Zatímco včerejšímu soupeři nenabídl jediný brejkbol, dnes jich musel likvidovat celkem 14 a dvakrát o podání přišel. Nemuselo ho to však mrzet, jelikož Britovi dokázal jeho servis sebrat třikrát v každém setu a na postup potřeboval necelou hodinu a půl.

Macháč ve svém prvním čtvrtfinále od únorového triumfu na challengeru v německém Koblenzu vyzve turnajovou jedničku a 97. hráče světa Pedra Martíneze. Domácí 23letý tenista porazil 6-4 6-0 svého zkušeného krajana Guillerma Garcíu-Lópeze.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
EllNino
Super, Liam trápil na RG Jirku docela solidně, ale Tomáš si s ním poradil snáze ... "Gejm Mačak", "Gejm Makač", to mě fakt baví :)

Čtvrtfinále se počítá, dál to bude těžké, ale s jeho hrou klidně může vyhrát :)
Reagovat
Dobry-den
Tomáš má smůlu na los. Věřím, že všichni ostatní soupeři by byli hratelní. Ale on tam má bohužel domácí nasazenou jedničku, ve formě hrajícího antukáře, který se zrovna dostal do top 100.
Nezbývá, než se prostě pokusit o překvapení. smile Druhá stovka je nadosah. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Letos má fest prověrky, příští rok to snad rozbalí se vší parádou...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
eštěže ne gejm makaksmile
Reagovat
Fransoas
Pokud by se podařilo Tomášovi uhrát nad favoritem jeden set,byl by to úspěch.Držím palečky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist