Macháč na challengeru v Kazachstánu vyřadil nasazenou dvojku Donského

24. 2. 2021, 08:30
Aktuality 0
ATP CHALLENGER NUR-SULTAN - Tomáš Macháč zahájil své působení na challengeru v Nur-Sultanu cenným skalpem. Dvacetiletý Čech v kazašské hale v prvním kole porazil nasazenou dvojku a 123. hráče světa Jevgenije Donského z Ruska. O postup do čtvrtfinále se utká s Maximilianem Marterem, s nímž loni prohrál finále na challengeru v Bratislavě.
Profily hráčů
Tomáš Macháč (© prosperitaopen.cz)

Tomáš Macháč má za sebou velmi úspěšný úvodní grandslam roku, v katarském Dauhá suverénně prošel tříkolovou kvalifikací Australian Open, v Melbourne Parku si připsal své premiérové vítězství v hlavních soutěžích grandslamových turnajů a ve druhém kole sebral set světové desítce Matteovi Berrettinimu.

Na skvělý vstup do sezony se 20letý rodák z Berouna pokusí navázat na dvou po sobě jdoucích halových challengerech v Kazachstánu. Ten první odstartoval cenným skalpem, když dnes po setech 6-3 3-6 6-1 porazil nasazenou dvojku a 123. hráče světa Jevgenije Donského.

Macháč na postup potřeboval skoro dvě hodiny, ale ruského tenistu, který už byl v elitní stovce žebříčku (nejvýše na 65. místě), mohl vyřadit o několik desítek minut dřív. Za stavu 6-3 3-3 však nevyužil tři brejkboly v řadě ani čtvrtou šanci a další čtyři možnosti promarnil v závěrečném gamu druhé sady. Rozhodující dějství ovšem bylo kompletně v jeho režii.

Macháče v souboji o čtvrtfinále čeká Maximilian Marterer, bývalý 45. hráč světového pořadí. S o pět let starším Němcem, jenž momentálně v žebříčku ATP figuruje až na 206. místě, těsně prohrál loňské finále na challengeru v Bratislavě.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist