Macháč na challengeru v Ortisei začal vydřeným vítězstvím

18. 11. 2020, 16:02
Aktuality 4
ATP CHALLENGER ORTISEI - Dvacetiletý Tomáš Macháč pokračuje ve skvělých výkonech na challengerech. Po nedělním finále v Bratislavě zahájil úspěšné své působení v Ortisei, kde v úvodním kole ve dvou tie-breacích zdolal domácí divokou kartu Lucu Nardiho. O postup do čtvrtfinále se utká s nasazeným Slovákem Martinem Kližanem.
Profily hráčů
Tomáš Macháč (© prosperitaopen.cz)

Tomáš Macháč si v neděli v Bratislavě zahrál své druhé kariérní finále na challengerech a přestože na druhý titul nedosáhl, vybojoval si premiérový posun do Top 200 světového hodnocení.

Úspěšně zahájil své působení také v Ortisei, kde začal vydřeným vítězstvím nad domácím talentem Lucou Nardim. Sedmnáctiletého Itala startujícího na divokou kartu přetlačil ve dvou tie-breacích 7-6(4) 7-6(8).

Nardi sice v žebříčku figuruje až na 798. místě, ovšem v hale rozhodně překvapit umí, na konci října v Antverpách sahal po skalpu člena elitní stovky Marcose Girona. Problémy s ním měl i Macháč a rozhodly pevnější nervy českého favorita v klíčových momentech.

V úvodním dějství musel Macháč likvidovat brejkbol a sám se k jediné šanci nedostal, ve druhé sadě poprvé v utkání ztratil servis, ale zareagoval okamžitým rebrejkem, a v tie-breaku smazal manko dvou minibrejků a odvrátil dva setboly.

Macháče ve druhém kole čeká premiérový souboj s nasazeným Slovákem Martinem Kližanem. Bývalý 24. hráč světa v halovém prostředí slavil dva triumfy na okruhu ATP.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
George_Renel
To co hrál Tomáš dnes na Kližana stačit nebude.
Reagovat
EllNino
Jiný den, jiný zápas :) Výhra důležitá ... a taky už toho teda musí mít plný brejle ... na tomhle povrchu bez výměn je to v podstatě loterie
Reagovat
George_Renel
Kéž by se zítra zadařilo. Stal by se naší dvojkou.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist