Macháč na challengeru vzdoroval jedničce Martínezovi, s hráčem elitní stovky prohrál ve třech setech

16. 10. 2020, 13:25
Aktuality 6
ATP CHALLENGER ALICANTE - Tomáš Macháč na challengeru v Alicante potvrdil výbornou formu z posledních týdnů, když ve čtvrtfinále dostal do rozhodující sady 97. hráče světa Pedra Martíneze. S nejvýše nasazeným ale nakonec po více než dvouhodinovém boji prohrál.
Profily hráčů
Tomáš Macháč

Tomáš Macháč si za poslední dva roky mohl odškrtnout hned několik svých cílů jako například triumf na turnajích ITF, prvenství na challengerech a účast na grandslamovém turnaji mezi dospělými.

Talentovaný mladík po senzačním French Open, kde při své premiéře na turnajích velké čtyřky prošel tříkolovou kvalifikací a v prvním kole trápil nasazeného Taylora Fritze, zavítal zpět na challengery a od debutu v Top 200 žebříčku už ho dělí jen nějakých 30 bodů.

Čerstvě 20letý rodák z Berouna si další cenné body připsal v tomto týdnu ve španělském Alicante. Na tamním challengeru nedal šanci Peterovi Polanskému ani Liamovi Broadymu a v dnešním čtvrtfinále statečně vzdoroval 97. hráči světa a turnajové jedničce Pedrovi Martínezovi.

Proti domácímu favoritovi se na začátku dostal do vedení 2-0, ovšem pak třikrát přišel o podání a úvodní dějství nakonec ztratil. Ve druhé sadě nicméně o tři roky staršímu soupeři povolil jedinou hru a v úvodním gamu rozhodujícího setu měl brejkbol. Ten však nevyužil, Španěl znovu získal převahu a zvítězil 6-4 1-6 6-2.

V příštím týdnu by se měl Macháč představit na challengeru v německém Ismaningu, kde nejspíše bude muset do kvalifikace.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
George_Renel
kdo sledujete na streamu SportZone, co říkáte na aktualizaci? Podle mě se to dost povedlo, konečně rychlá orientace v turnajích a zápasech.
Reagovat
Fandina
Já mám SportZone, ale mám ji pořád stejnou, už několik let. Vypadá to takhle. Tak nevím, jestli není nějaká špatná. Jestli nemáš nějakou lepší.

https://i.ibb.co/D7q7vKB/sportzone2020-10-16.jpg
Reagovat
George_Renel
Tak to jsem měl asi nějakou starou verzi, nebyly tam rozepsány turnaje ale jen nahodile zápasy. I třeba ve fotbale. Včera mi nešla otevřít, tak jsem ji přeinstaloval a mám stejnou cos dala mna printscreen, tedy verzi 1.5.1.
Reagovat
Dobry-den
Šance tam byla, soupeř byl dneska nečekaně hratelný. Ale Tomáš střídal skvělé momenty s těmi slabšími. Těch gemů, které soupeři daroval třeba 3 úplně zbytečnými chybami, tam bylo několik. Zatím tomu tedy chybí určitý řád a vyrovnanost.
Celkově mi Tomáš docela připomíná Mušku, jak létá po kurtu. Je to hodně atraktivní na pohled, ale ne vždy účinné. Ale pořád se může zlepšovat, já o něj strah nemám.
Reagovat
EllNino
měl na něj, začátek třetího setu klíčový ... tam se lámal chleba, nakonec to lépe zvládl Martinez ...

Tomáš ale zanechal dobrý dojem, na tu stovku by to mohlo být určitě :) Uvidíme, jestli výše, ale hraje atraktivní tenis, nebojí se, až se trochu otrká ve vyšších patrech, může být fakt dobrý
Reagovat
Dobry-den
Souhlas. Dneska je ve stovce kdejaký jouda. Když tam může být Jirka, tak nevidím důvod, aby tam nemohl být i Tom. Bohužel současný způsob vedení žebříčku není těmto vzestupům mladých hráčů moc příznivě nakloněn...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist