Macháč na prvním ze dvou kazašských challengerů skončil ve čtvrtfinále

26. 2. 2021, 12:35
Aktuality 23
ATP CHALLENGER NUR-SULTAN - Dvacetiletý Tomáš Macháč byl před dnešním čtvrtfinále na challengeru v kazašském Nur-Sultanu celkem jasným favoritem, ale na nasazenou šestku Jurije Rodionova nestačil a s o rok starším Rakušanem za 80 minut prohrál 2-6 3-6.
Profily hráčů
Tomáš Macháč (© ltkliberec.cz)

Tomáš Macháč má za sebou velmi úspěšný úvodní grandslam roku, v katarském Dauhá suverénně prošel tříkolovou kvalifikací Australian Open, v Melbourne Parku si připsal své premiérové vítězství v hlavních soutěžích grandslamových turnajů a ve druhém kole sebral set světové desítce Matteovi Berrettinimu.

Na skvělý vstup do sezony se 20letý rodák z Berouna pokusí navázat na dvou po sobě jdoucích halových challengerech v Kazachstánu. Na tom prvním skončil před branami semifinále.

Macháč v úvodních kolech ve třech setech zdolal nasazenou dvojku Jevgenije Donského a Maximiliana Marterera, kterému oplatil těsnou porážku z loňského finále na challengeru v Bratislavě.

Další výhru se však českému talentu přidat nepodařilo. Před utkáním s Jurijem Rodionovem byl sice favoritem, ale na o rok staršího Rakušana nestačil, když nevyužil ani jeden ze čtyř brejkbolů a sám servis ztratil třikrát.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
SpacialRecognition
Zajímavý zápas dvou veteránek Yaroslava Shvedova vs. Akgul Amanmuradova - zejména druhé jméno už jsem dlouho neviděl :-)
Reagovat
SydneyOpen
to jo, já o ní naposledy slyšel snad ve Wimblu 2012 proti Petře Kvitové, od té doby nic
Reagovat
Krisboy
Yarka se vracela po mateřské, ne?
Reagovat
Dobry-den
Tomáš nám začíná poněkud Siniakovatět. Dnešní zápas jsem neviděl, ale včera mi to stačilo - frackovité chování, dohadování se s rozhodčím. Obávám se, že na něj má frajerka špatný vliv! smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Znáš, kam čert nemůže...
Reagovat
EllNino
Výsledek 2:6 3:6 neodpovídá průběhu ... ale Tomáš dneska prostě narazil na hráče v lepším rozpoložení a herní jistota byla na jeho straně ... škoda těch brejkbolů za stavu 1:1 ve druhém setu, tam se to mohlo otočit ... ale tentokrát to nevyšlo ...

Body nepřibývaj bohužel tak rychle, navíc ten systém žebříčku je teď tak nastavený, že se opravdu člověk posouvá o milimetry ... nikdo nepadá dolů, takže nahoru to jde prostě ztuha ... ale Tomáš musí vydržet :)
Reagovat
George_Renel
Dnes za to asi můžu já. Jednou se nedívám, dám přednost bicyklu, a takhle to dopadne.smile
Reagovat
Krisboy
Taky už jsem ho vytáhl. Od středy jezdím poctivě do práce smile
Reagovat
blixa
Šílencec ! Anarchista !!! (nebo snad Hogo Fogo ?)smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jak se vyrojí, tak jim říkám cykloteroristismile Jinak je úplně v pořádku používat kolo misto autasmile Já chodím nejradši pěšky a s foťákem.
Reagovat
George_Renel
Pro člověka v mém věku blížícím se 70 je kolo ideální na udržení kondice. Co si o mé cyklistice myslí jiní je mi zcela ukradené.smile
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Kolo bylo v garáži jen když bylo minus deset. Ve vsi jsme dvě, co jezdí i na sněhu. Aspoň na nákup.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
???????? dyť ano, tak to taky nebylo myšleno... Spíš jsem narážel na to, že mě někdy někde ruší zběsilí jezdci, co se řítí jeden za druhým i vedle sebe hlava nehlava. Běžní kolaři mi nevadí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Otazníky byly smajlíky...
Reagovat
George_Renel
Já jsem vlk samotář. Z těch v průměru 4500 km co za rok najedu odjezdím 4450 sám.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A taky si je náležitě užiješsmile
Reagovat
Krisboy
Mám to podobně. Cyklostezky a obecně frekventovaná místa - nic pro mě smile
Reagovat
George_Renel
Je to super začít již v únoru. Od středy jsem najel 70km. Ale už se má ochladit tak zase asi až v půlce března.
Reagovat
Krisboy
Jj, právě proto je třeba využít každého pěkného dne. Neseděl jsem na tom přes dva měsíce, tak to potom nebude takovej šok, až začne sezóna naplno smile
Reagovat
bIbec
teď ale budete muset dávat jenom kolečka kolem baráku od pondělí ne?smile
Reagovat
bIbec
jinak já vydržím hodně, ale povinné nošení něčeho na hubě venku je zločin proti lidskosti. Těm kurvám o zdraví občanů vůbec nejde. Fašisti vyjebaní.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nejde no. Byl vtip, a moc vtip to teda není, že když doktor operuje, stačí mu chirurgická rouška, ale když si jdeš pro rohlíky musíš mít masku, jak při chemickém útoku...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist