Macháč porazil Wawrinku i v Indian Wells, Menšík úspěšně zahájil svůj debut na Masters

7. 3., 22:40
Aktuality 28
ATP INDIAN WELLS - Tomáš Macháč (23) znovu po pěti měsících našel recept na bývalou světovou trojku a trojnásobného grandslamového šampiona Stana Wawrinku (38). Na úvod prestižního turnaje v Indian Wells zdolal švýcarského veterána 7:6, 4:6, 6:2. Úspěšný debut na podnicích ATP Masters 1000 zapsal Jakub Menšík (18), který po setech 6:3, 6:4 potvrdil roli favorita proti kvalifikantovi Seong Chan Hongovi (26).
Tomáš Macháč (© Profimedia)

Wawrinka – Macháč 6:7, 6:4, 2:6

Tomáš Macháč porazil Stana Wawrinku poprvé loni v říjnu v hale ve Vídni a nyní si na vítěze tří různých grandslamů vyšlápl i na Masters v Indian Wells, byť tentokrát musel do tří setů. Po 2 hodinách a 4 minutách hry zvítězil 7:6, 4:6, 6:2.

V prvním setu Macháč otočil z 1:3 na 5:4 a podával na zisk sady, nakonec ji ale vyhrál až v tie-breaku. V úvodu druhého dějství přišel čistou hrou o podání, nevypracoval si jediný brejkbol a musel do třetího setu. Přestože nepotvrdil brejk na 2:0, o patnáct let staršímu sokovi sebral servis ještě dvakrát a ziskem osmi fiftýnů v řadě zápas uzavřel.

"Bylo důležité hrát proti tak skvělému soupeři vyrovnaně a užívat si to. Hrát proti Stanovi je vždy čest a zábava. Druhý set mi moc nevyšel a jsem moc rád, že jsem se do toho pak znovu dostal a nakonec to zvládnul," řekl Macháč v pozápasovém rozhovoru na kurtu. V duelu trefil o jeden vítězný úder více a především spáchal o 20 nevynucených chyb méně.

Statistiky zápasu Stan Wawrinka – Tomáš MacháčStatistiky zápasu Stan Wawrinka – Tomáš Macháč (@ Livesport)

Macháč si předloni v Indian Wells odbyl premiéru na turnajích Masters 1000 a jako kvalifikant se dostal do druhého kola. Před  rokem kvůli chřipce nestartoval. Na druhý start na akcích této kategorie si tak musel dva roky počkat, znovu však odstartoval vítězstvím.

Třiadvacetiletý rodák z Berouna  od loňského podzimu pokračuje ve velmi dobrých výkonech, které ho v živém žebříčku posunuly již do TOP 60. Letos vyhrál 10 z 15 zápasů. Ve druhém kole narazí na Francouze Adriana Mannarina (h2h 0:0).

 

Menšík – Seong Chan Hong 6:3, 6:4

Jakub Menšík měl pomalejší vstup do svého premiérového zápasu na turnajích Masters, ale nakonec roli favorita proti kvalifikantovi Seong Chan Hongovi potvrdil. Talentovaný teenager získal od stavu 1:3 sedm gamů v řadě a nepříznivý vývoj otočil.

Vypadalo to na hladký postup, nicméně český mladík musel řešit ještě několik komplikací. Ve čtvrté hře druhé sady likvidoval tři brejkboly, o dva gamy později čelil další hrozbě a v osmé hře o náskok brejku přišel. Ztracený servis si ovšem vzal okamžitě zpět a duel s Jihokorejcem dopodával.

V hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu startuje popáté v kariéře a i z Indian Wells, kde měl původně hrát kvalifikaci, ovšem dostal divokou kartu do hlavní fáze, bude odjíždět s alespoň jednou výhrou.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Na loňském US Open zazářil postupem z kvalifikace do třetího kola, ve druhém kole letošního Australian Open sehrál pětisetovou bitvu s Hubertem Hurkaczem, v Dauhá zazářil postupem do finále a skalpy Andreje Rubljova či Andyho Murrayho a zajistil si debut v TOP 100 žebříčku a v Dubaji po vyčerpávajícím programu vzdal rozehrané utkání druhého kola.

O pokračování svého debutu na prestižních tisícovkách bude pokračovat soubojem s nasazenou šestnáctkou Benem Sheltonem (h2h 0:0). Domácího zástupce, který loni prošel do čtvrtfinále na Australian Open a do semifinále na US Open, vyzve poprvé.

Třetí český zástupce Jiří Lehečka má v prvním kole volno, neboť se jako poslední vešel mezi nasazené. Do akce tak zasáhne až soubojem s domácím Brandonem Nakashimou (h2h 1:0), s nímž předloni dvakrát včetně finálového duelu prohrál na Next Gen ATP Finals, ale loni v Torontu ho v prvním souboji na hlavním okruhu udolal v tie-breaku třetího setu.


Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Indian Wells

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

28
Přidat komentář
frenkie57
Víte co mně lehce udivilo? Žeje tam s Tomášem Vacek. Jako by se nechumelilo. Myslel jsem, že když je někdo vyšetřován na svobodě, tak to znamená, že musí být v nějakém rozumném dosahu, když ho policie bude potřebovat vyslechnout. A ne, že si odletí za oceán. Asi to s tím Vackovým zapojením do kauzy nebude tak horké.
Reagovat
farr
Soud si vyhodnotil, že u něj nehrozí, že by uprchl někam na trvalo, tudíž nebyl důvod poslat do vazby. Vyšetřování na svobodě není přece žádný domácí vězení. Co by měl říkat takovej Hrabiš toho vyšetřujou mraky let a když nejezdí po celý ČR v karavanu, tak trajdá po světě kde kam.
Reagovat
Blondie
Viděl jste někdo včera Kubu? Jak hrál, prosím? Přišlo mi (podle výsledku), že se s tím o dost níže postaveným hráčem dost tahal..
Reagovat
darek.vrana
Hrál dobře. První set mu utekl začátek, prohrával 1:3, pak se rozehrál a až mě překvapilo, jak už je výkonnostně jinde. Nikdo dneska není jednoduchý, všichni tenis umějí. Kuba udělal asi sedm gemů v řadě, soupeře drtil. Pak si to zkomplikoval, ale když bylo potřeba, zase zapnul a v pohodě dohrál.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, Kuba měl zápas celkem pod kontrolou, ale faktem je, že chyb dělal pomerně dost a už několikátý zápas měl také nízké procento 1.servisu. 48% je proklatě málo a na kvalitnějšího soupeře by určitě nestačilo. Ve výměnách má vysokou kvalitu, i když jednu smeč taky poslal do sítě.
Ale při svém věku tohle může úspěšně obrousit.
Reagovat
Blondie
Oběma dík! :-)
Reagovat
darek.vrana
Je pravda, že servis mu nešel zdaleka tak jako v Dauhá.
Reagovat
Krisboy
V IW je taky pomalejší povrch.
Reagovat
frenkie57
Možná ho pořád limituje ta ruka, stěžoval si, že největší bolest cítil právě při servu.
Reagovat
George_Renel
Obávám se, že s takovým procentem na servisu s příštím soupeřem uspěje jen těžko.
Reagovat
annah
Macháč paráda, až teda na ty příšerné vyhrnute trenky, co obléká na kurt. To je děs.
Reagovat
farr
Distract soupeře , velmi chytré. Rafa to taky provozoval a kam to dotáhl
Reagovat
Mony
Reagovat
makro99
dobrý... ty píšeš aji jiný příspěvky, než o tom placeným kanálu? :)
Reagovat
farr
Jojo sem na ně fakt naštvaný a evidentně nejsem sám...Btw dnes jsem jim psal a zas výmluvy jak už tady někdo psal minule v Dubaji, že nemohou pokrýt vše, nedostatečná kvalita kamer vedlejších kurtů, přeložený zápas Kuby a furt hledat jak to nejde a blablabla. Zajímavý že stream na netu jel včera v HD...
Reagovat
galisj
Můžež my stream sdělit,děkuji....
Reagovat
farr
https://freestreams-live1se.nu/tennis-live-stream1/
Reagovat
Kandinsky1
Nemá je jen menší, takové jako se nosili dřív ?
Reagovat
annah
Mně to připadá, jako by hrál v plavkách.
Reagovat
frenkie57
Tak asi se v nich cítí pohodlně a jistě. Kromě toho, na ty jeho občasné roznožky až provazy, potřebuje kratší šortky. Zvyk je železná košile.
Reagovat
Kaprik
Tohle mě hrozně štve, že aspoň ty tisícovky nemá Eurosport, který vysílal z takových turnajů všechny kurty v aplikaci.
Premier Sport je fakt naprosto o ničem.
Reagovat
darek.vrana
Premier sport Menšíka koukám nedává, i když to tady inzerovali...
Reagovat
farr
Já to vidím taky že ten pseudokanál má evidentně práva jen na centry. Tudíž i když budou hrát tři naši kluci ve stejnou dobu někde na vedlejších kurtech, budou v TV furt dokola vyčpěláci jako Múra, Mounfield atd... fakt na zblití . Hlavně že tam mají CZ odznáček vlevo nahoře v rohu . Odpad O2 produkce .
Reagovat
galisj
Kelnerová má málo miliard tak šetří.Je to hnus,nejdřív zaplať a pak čum na streamy.
Reagovat
vladka
Reagovat
GaelM
Nemáte to finančně podporovat, dokud placeným sportovním kanálům budou chodit peníze za podprůměrné služby, nikdy se nic nezmění...
Reagovat
farr
Ja jim zaplatil korunu na zkoušku na 14 dní, až to zruším zase mě ji vrátí. Opravdu velmi špatná služba, český kanál který nevysílá české tenisty , je to až zarážející oproti Canal+ který první kolo WTA IW asi nemá pokryté právy a kontinuálně vysílá až od druhého, ale české i slovenské tenistky v 1. kole zařadí. To je za mě funkční model. V případě souběhu zápasů až 6 dalších kanálu v aplikaci. PS3 kanál absolutní diletantství a hlavně, že všichni nadávaj akorát furt na Novu. Avšak v přímém srovnání Nováci jsou zajebaný reklamou stejně , ale aspoň vysílají co mají...
Reagovat
hanka.ulrychova@seznam.cz
Já tam včera hledala zápas Katky marně. Ale možná je chyba mezi židlí a klábosnicí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist