Macháč se kvalifikoval v Marseille a podruhé si zahraje hlavní soutěž ATP

14. 2. 2022, 15:07
Aktuality 7
ATP MARSEILLE - Tomáš Macháč si v marseillské hale poradil s Italem Andreou Arnaboldim a bez ztráty setu prošel dvoukolovou kvalifikací. O první vítězství v hlavních soutěžích turnajů ATP se 21letý český talent popere s dalším kvalifikantem Damirem Džumhurem.
Tomáš Macháč

Tomáš Macháč zahájil letošní sezonu vynikajícím způsobem. Jednadvacetiletý Čech ovládl challenger v Traralgonu a na Australian Open znovu po roce prošel z kvalifikace až do druhého kola.

Před týdnem na challengeru v Cherbourgu sice hned v úvodním zápase překvapivě prohrál s Michajlem Kukuškinem, ale na podniku ATP 250 v Marseille se zase rozjíždí. Dvoukolovou kvalifikací prošel bez ztráty setu a po skalpech Slováka Filipa Horanského (6-1 6-4) a Itala Andrey Arnaboldiho (7-5 6-3).

Macháč si hlavní soutěž turnajů ATP vyzkouší podruhé v kariéře, loni na jedné z generálek v Melbourne v úvodním kole nestačil na domácího Jamese Duckwortha.

Tentokrát bude jeho soupeřem další úspěšný kvalifikant Damir Džumhur. S bývalým 23. a v současnosti až 140. hráčem světa změří síly poprvé.

Ve případném druhém kole by Macháč narazil na dalšího kvalifikanta Rusa Romana Safjullina, nebo na nasazeného Australana Alexeie Popyrina. Ve čtvrtfinále by si teoreticky mohl zahrát s dvojnásobným šampionem a světovou čtyřkou Řekem Stefanosem Tsitsipasem.

Richard Gasquet na třetí pokus porazil Mikaela Ymera. Zkušený Francouz vítězil 6-4 7-5 a Švédovi oplatil předloňské vyřazení i 10 dní starou porážku z Montpellier.

V soutěži figurují hned tři členi Top 10. Kromě Tsitsipase ještě Rus Andrej Rubljov a čerstvý šampion z Rottredamu Kanaďan Félix Auger-Aliassime.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch / hala, 622.610 eur
pondělní výsledky (14. 02. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Ivaška (5-Běl.) - Gombos (SR) 7-6(5) 6-3
Travaglia (It.) - Laaksonen (Švýc.) 6-2 6-7(5) 7-6(1)
Gasquet (Fr.) - M. Ymer (Švéd.) 6-4 7-5
• Kvalifikace - 2. kolo •
Macháč (1-ČR) - Arnaboldi (It.) 7-5 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
Haitik
Mohl by napodobit Jirku! :-) Alespoň jedna výhra v hlavní soutěži by byla super :-)
Reagovat
George_Renel
Jedna výhra by spíš byla málo. Teď mazal dost bodů. Potřebuje nějaký větší průlom, něco jako Lehečka.
Reagovat
Vlk-v-trave
Na halu a uspech by musel mit asi servis Jirky...ale jedna vyhra by mohla vyjit:) Pak Popy...no a pokud by se povedla i ta vyhra, toz Tsitsipas :)
Reagovat
EllNino
Tomas vetsiny svych uspechu a titulu dosahl v hale, Nur-Sultan, Koblenz, finale Bratislavy, semi minuly rok s Cressym atd., ale jak rikas, servis musi chodit, jinak ho zadupe uz Popy/Safiullin
Reagovat
bIbec
asi už Dzumhur.. co se dá dělat. On ten Damir taky není zrovna čajíček.
Reagovat
bIbec
tak nakonec dobrýsmile Kdo by to byl čekal po tom prvním setu..
Reagovat
sojka1
predevsim kvuli uspechu, bodikum, ale taky kvuli "prime konfrontaci" bych si moc prala toho Stefanose... :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist