Macháč si v Traralgonu zahraje o třetí titul z challengerů

8. 1. 2022, 06:05
Aktuality 2
ATP CHALLENGER TRARALGON - Tomáš Macháč na challengeru v australském Traralgonu zvládl i svůj čtvrtý zápas nové sezony. Jednadvacetiletý Čech v semifinále přehrál 6-4 6-2 Nizozemce Jespera de Jonga a popáté v kariéře na této úrovni postoupil do finále. O třetí titul bude bojovat proti Bjornovi Fratangelovi ze Spojených států.
Profily hráčů
Tomáš Macháč (© AFP)

Tomáš Macháč si loni v srpnu na domácí půdě v Liberci zahrál své čtvrté finále na challengerech a po výprasku od Slováka Alexe Molčana se dlouho trápil. Na konci sezony však uhrál semifinále v Německu, v Davisově poháru si vyšlápl na Richarda Gasqueta a Daniela Evanse a vypadá to, že si zlepšenou formu přenesl i do nového tenisového roku.

Na akci v australském Traralgonu zvládl už čtyři zápasy a bude útočit na svůj třetí triumf na této úrovni (Koblenz 2020 a Nur-Sultan 2021). Nejprve mu vzdal Harold Mayot, pak smetl domácího Akiru Santillana, ve čtvrtfinále po obratu porazil bývalého 39. hráče světa Michajla Kukuškina a dnes nedal šanci Jesperovi de Jongovi.

Proti přemožiteli nasazené jedničky Gillese Simona od začátku dominoval. Jediné zaváhání, které ho ale klidně mohlo stát zápas, předvedl v koncovce úvodního dějství, když si málem nechal utéct vedení 5-1. K postupu si pomohl sedmi esy a potřeboval na něj hodinu a 18 minut.

Jednadvacetiletý Čech se v zítřejším finále utká s Bjornem Fratangelem, jenž ve čtvrtfinále vyřadil Jiřího Lehečku. S 28letým Američanem změří síly poprvé.

Zdeněk Kolář s Francouzem Manuelem Guinardem zvládli semifinále i finále, ve kterém přehráli 6-3 6-4 švýcarské duo Marc-Andrea Hüsler, Dominic Stricker, a hned první společný turnaj přetavili v titul. Pro 25letého Koláře se jedná už o 14. triumf na této úrovni.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Dobry-den
Výborně. Dneska konečně efektivně využíval brejkboly, a tak relativně hladce postupuje. A měl by zvládnout i finále, jeho soupeř tam proklouzl, ani neví jak...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist