Macháč suverénně prošel do finále kvalifikace Australian Open

13. 1. 2022, 01:17
Aktuality 2
AUSTRALIAN OPEN - Tomáš Macháč pokračuje ve vynikajícím vstupu do sezony. Jednadvacetiletý Čech dnes v kvalifikaci grandslamového Australian Open přehrál 6-1 6-3 Yukiho Bhambriho z Indie, potvrdil roli favorita a vyhrál i sedmý letošní zápas. O postup do hlavní soutěže se utká s Jesperem de Jongem.
Profily hráčů
Tomáš Macháč (© ltkliberec.cz)

Tomáš Macháč si loni na podzim procházel krizí, ale z té už je snad definitivně venku. Na konci sezony se blýskl parádními výkony v Davisově poháru a na začátku letošní sezony si v Traralgonu došel pro třetí trofej z challengerů.

Jednadvacetiletý Čech na vítězné vlně čítající už sedm zápasů pokračuje v kvalifikaci Australian Open. Dvacátý nasazený po prohrané úvodní sadě proti Camilovi Ugovi Carabellimu dominuje, dnes si za hodinu hry a bez ztráty podání poradil 6-1 6-3 s Yukim Bhambrim z Indie.

V přímém souboji o hlavní soutěž, ve které se loni probojoval do druhého kola, se utká s Jesperem de Jongem. Na nizozemského vrstevníka narazil před pár dny v semifinále challengeru a i druhý souboj s ním suverénně zvládl. Ve finále kvalifikace doplnil Jiřího Lehečku, jeho o rok mladší krajan se popere s Dmitrijem Popkem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
vladka
smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
půjde taky nejspíš o nějakou odolnější pampelišku - takže do budoucna by to nemuselo být úplně špatné...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist