Macháč v Eckentalu vyhrál bitvu s Draperem a bude usilovat o první čtvrtfinále po třech měsících

2. 11. 2021, 15:14
Aktuality 0
ATP CHALLENGER ECKENTAL - Tomáš Macháč na halovém challengeru v německém Eckentalu po více než dvou hodinách boje zdolal o dva roky mladšího Brita Jacka Drapera a postoupil do druhého kola. O první čtvrtfinále od začátku srpna se 21letý Čech popere s Henrim Squirem.
Profily hráčů
Tomáš Macháč

Na začátku srpna to vypadalo, že Tomáš Macháč po zdravotních problémech konečně zlomil krizi. Jenže od libereckého finále odehrál 12 zápasů, jen pět jich vyhrál a prochází dalším trápením.

Další šanci ukončit sérii nezdarů má v tomto týdnu na halové akci v německém Eckentalu. Jednadvacetiletý Čech začal vydřeným vítězstvím 7-6(5) 4-6 6-4 nad o dva roky mladším Britem Jackem Draperem, který v prvním kole letošního Wimbledonu sebral set Novakovi Djokovičovi a od té doby absolvoval teprve pátý duel, navíc první po skoro dvouměsíční pauze.

Nasazený Macháč v rozhodujícím dějství dvakrát prohrával o brejk, ale od stavu 2-4 předvedl parádní otočku. Ve čtyřech gamech svému soupeři povolil jen tři fiftýny, utkání zakončil deseti body v řadě a po dvou hodinách a deseti minutách postoupil.

O první účast mezi nejlepší osmičkou od zmíněného finále v Liberci se popere s domácím kvalifikantem a 562. hráčem světa Henrim Squirem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist