Macháč v grandslamové premiéře padl v pěti setech s Fritzem

27. 9. 2020, 12:45
Aktuality 70
FRENCH OPEN - Tomáš Macháč při svém debutu na grandslamu neuspěl, nasazeného Američana Taylora Fritze však potrápil v pěti setech. 19letý Čech podlehl v zápase přerušovaném kvůli dešti 5-7 6-7 6-1 6-2 3-6.
Profily hráčů
Tomáš Macháč

Svěřenec Daniela Vacka Macháč ukázal v utkání odvahu zahrát vítězný míč i cit při volejích či zkrácení. Nevzdával se, třeba ve druhé sadě odvrátil za stavu 4:5 šest brejkbolů a vynutil si tie-break, ale v něm prohrál 2:7.

Třetí a čtvrtý set zvládl perfektně, jenže v rozhodující sadě ztrácel rychle 0:4 a obrat už nezvládl. Při druhém mečbolu napálil Fritz eso a zápas skončil po třech hodinách a 39 minutách.

"Hrál jsem výborně, doposud asi svůj nejlepší tenis. Byl jsem mnohem lepší. Jen je škoda, že jsem nezkusil na začátku pátého, co jsem předváděl třetí a čtvrtý set," komentoval Macháč.

"Nekazil jsem, ale on si to uhrál a dobře servíroval. Není omylem devětadvacátý na světě. Já pořádně nevěděl, jak si rozložit síly, ale popasoval jsem se s tím skvěle. Nakonec to bylo jen o kousek," dodal Macháč.

Dvaadvacetiletý Fritz se o překonání svého nejlepšího výsledku na Roland Garros utká s Radu Albotem z Moldavska.

Z českých tenistů zůstává ve dvouhře mužů už jen Jiří Veselý, jenž se v pondělí utká s britským kvalifikantem Liamem Broadym.

• FRENCH OPEN 2020 •
Francie / Paříž, antuka, 6.947.000 dolarů
nedělní výsledky (27. 09. 2020)
• Dvouhra mužů - 1. kolo •
Fritz (27-USA) - Mácháč (ČR) 7-5 7-6 1-6 2-6 6-3
A. Zverev (6-Něm.) - Novak (Rak.) 7-5 6-2 6-4
Sinner (It.) - Goffin (11-Belg.) 7-5 6-0 6-3
Schwartzman (12-Arg.) - Kecmanovič (Srb.) 6-0 6-1 6-3
Wawrinka (16-Švýc.) - A. Murray (Brit.) 6-1 6-3 6-2
Isner (21-USA) - Benchetrit (Fr.) 6-4 6-1 6-3
Paire (23-Fr.) - Kwon Sun-u (Korea) 7-5 6-4 6-4
Gombos (SR) - Čorič (24-Chorv.) 6-4 3-6 6-3 6-4
Cecchinato (It.) - De Minaur (25-Austr.) 7-6(9) 6-4 6-0
Nišikori (Jap.) - Evans (32-Brit.) 1-6 6-1 7-6(3) 1-6 6-4
Korda (USA) - Seppi (It.) 6-2 4-6 6-3 6-3
Coria (Arg.) - Jung (Tchaj-wan) 7-5 7-6(6) 7-6(3)
Koepfer (Něm.) - Hoang (Fr.) 6-2 3-6 6-1 6-1
Rodionov (Rak.) - Chardy (Fr.) 3-6 4-6 7-6(6) 6-4 10-8
Bonzi (Fr.) - Ruusuvuori (Fin.) 6-2 6-4 4-6 6-4
Albot (Mold.) - Thompson (Austr.) 6-2 6-4 6-1
Travaglia (It.) - Andújar (Šp.) 6-3 6-4 6-4
Londero (Arg.) - Delbonis (oba Arg.) 6-4 7-6(1) 2-6 1-6 14-12
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

70
Přidat komentář
Fransoas
Na svoje první vystoupení na Gs bude možná trochu zklamán,že to nevyšlo.V posledním setu chyběla zkušenost i energie.Nutno dodat,že jeho hra byla hodně odvážná a dokázal Američana potrápit.Rozhodně to je pro něj příslibem do budoucna,že může hrát i proti favoritům.Má velký herní potenciál.Některé herní prvky vylepší a může být i lepší než Veselý.
Reagovat
LordMutademus
Tak po dnešku už si asi můžeme, po vzoru Rogera, říct, že antuka už nás nepotřebuje. smile Nevadí, jedeme dál, sice netuším kam, ale jedeme. Spolu až do konce. Gratulace Stanovi.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
...a Andy nepotřebuje antuku. Stan Andymu tleskal, jestli to teda nebylo divákům, viděl jsem jen opakovačku.
Reagovat
darek.vrana
No bylo to opravdu dost nedůstojné dneska... Myslel jsem si, že by ho Andy mohl potrápit, na US Open nehrál špatně a Wawrinka horkotěžko vyhrál na Spojích nebo jak to bylo:). (Každopádně se Wawrinka v Praze trápil v každém zápase s no name hráči). Ale Murray ani nebojoval, na to u něj nejsme zvyklí. Každý druhý míč vypouštěl, nevím, proč tam tedy jezdil.
Reagovat
FulnekUltras
v +20°C by to nejspíš vypadalo jinak
Reagovat
SwissMaestro
To je omyl. I na US Open hrál velice zle
Reagovat
Vlk-v-trave
No jo...bud rad, ze se jeste nezranil na te cihle. Podle mne se jen potvrdilo, ze zbytecna WC. Jak by jeste sebou tam slehl, tak dokonce bych o nazval osudovou chybou, ale nastesti hral dost opatrne...
Je treba trenovat na trave:) To je podle mne jeste nejaka budoucnost, aspon u neho. Obcas prolozit hardem:)

Drzim palce, aby do pristiho roku vyderzel a objevil se ve Wimbledonu, tam doufam ho i nasadi :D Klidne za zasluhy, jedno...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
+1000smile
Reagovat
Patik
No len ako si sám uviedol v druhom príspevku tej trávy nieje veľa padnúť niekde na Wimbledone v prvom kole a čakať zase na ďalší ročník si už dovoliť nemôže..ale ak to skombinuje s hardami a rozumne si ich naplánuje..tak prečo nie..I mean come on..
Reagovat
dako
Andymu treba povedať, že predzápasové rozpinkanie už skončilo. Čo z toho má?
Reagovat
LordMutademus
Nebude kanár!!!! smilesmilesmile
Reagovat
LordMutademus
Tak to je mega ostuda. smile Na místě Čoriče, bych ukončil kariéru.
Reagovat
Pe3k
Minulý týden tu někdo psal, že je Čorič legenda, kdo to asi byl? smilesmile
Reagovat
LordMutademus
Možná tak svými prohlášeními. Herně je to takový horší Simon.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Gratulka oběmasmilesmile
Reagovat
Davor1
Chlapec je v lepšej forme Djokovič a v horšej Murray a na GS prehrá v prvom kole s Gombošom, ktorý na RG 6x po sebe neprešiel ani kvaldou a nemal žiadnu antukovú prípravu :D
Ten panáčik ma fakt baví no :D Stratený prípad

Andy sa asi chcel rozlúčiť s Parížom, tak mi to príde, bolo jasné, že nemá šancu uhrať ani to prvé kolo, neviem, kto by proti nemu musel nastúpiť, snáď len ten Čorič :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Jeste kamos Pella, u toho jeste uvidime, jestli vubec na svuj zapas dorazi a nezapomene se v Disney Landu s nejakou mega meta-vizi.:)
ten je ted schopny procpat do dalsiho kola kohokoliv,,,I Muru, ktery by na druhe strane jezdil na voziku.

Ten Coric je snad vic naladovy nez Ryan Harrison. To je fakt pripad, na druhou stranu, toto obdobi je hodne specificke, a asi je nekdy tezke brat nektere ty vysledky vazne... nikdy nevis, jak se ti hraci citi atd. plus ta zima...staci jak se citi blbeji a je to v kelu. vsechno.
Reagovat
LordMutademus
Naprosto nedůstojné představení. S tímhle by ani neprošel kvalifikací, kdyby jí musel hrát. Snaha 0. Polovinu Stanových úderů se ani nedobíhá. Přesto jsem rád, že tam jel a zápas si navzdory všemu užívám.
Reagovat
FulnekUltras
v chladném povětří měl určitě i víc respektu k vlastnímu tělu - každopádně čestné uznání za účast smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak z hlediska nejakeho symbolickeho rozlouceni s Wawrinkou mozna...ale sorry, budu trochu drsnejsi...misto neho tam s tim Wawrinkou mohl klidne hrat ten Musetti.

Hlavne ze jste po mne jezdili jen kdyz jsem zapochyboval o te jeho WC:)

Ale u Tebe jeste snad pochopim, ze ho chces videt hrat za kazdou cenu, ... ikdyz asi ani to nechapu...

Nejlepe jet do Australie, Kyrgios sparing na trave...a zkusit udelat dobry turnaj pristi rok, a nejlepe aby se na te antuce snad uz ani neukazoval.
Reagovat
LordMutademus
Thompson taky válí, easy 0:3 s Albotem, který má letos bilanci 1:11.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale Stan hraje celkem dobře, nesmile?
Reagovat
paddy
Američané jsou na antuce spíše komparz smile

i takový velikán jako Sampras byl na antuce fackovací panák
Reagovat
LordMutademus
Dneska padne hodně Oxazepamu.
Reagovat
SwissMaestro
Tohle vidím na Andyho M. poslední antukové vystoupení. Žádná příprava, bývalé zranění, operace a asi i strach v tom budou.....dneska je tam zatím jak komparzista
Reagovat
FulnekUltras
wáwra nasadil filcové trenky a střílí to tam v pohodě
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, antuka pro kyborgy moc nenísmile Měl fakt dost blbej los, fakt pechsmile
Reagovat
SwissMaestro
Tohle vidím na Andyho M. poslední antukové vystoupení. Žádná příprava, bývalé zranění, operace a asi i strach v tom budou.....dneska je tam zatím jak komparzista
Reagovat
LordMutademus
Lol Čorič smile
Reagovat
Dobry-den
Tak Tomáš si dal první zápas na tři vítězné a hned pětiseťák. Neviděl jsem ani míček, ale píšete, že hrál celkem dobře, tak vám budu věřit. smile
Vypadá to, že asi rozhodly ty nepovedené koncovky prvních dvou setů, z 0:2 se pak hodně blbě otáčí. Ale Tomáš je hráč třetí stovky, takže logicky ty rezervy tam jsou a rozdíl 200 míst v žebříčku se projeví právě v těch klíčových okamžicích. Ale já o něj do budoucna strah nemám. smile
Reagovat
Esgalnor
Skoda, doufal jsem, ze Fritz se jeste zvladne vyhazet :( Ale skvelej vykon od Tomase, bojoval statecne a vetsinu zapasu byl lepsim hracem. V poslednim setu si myslim, ze jeho vykon ovlivnila unava a nervy, prece jen, prvni GS zapas a prvni petisetak. Chtelo by to zlepsit servis a schopnost vracet nizke mice (tech letalo do site/autu nejvic), ale urcite je tady potencial dostat se velice brzy blizko ke stovce. Snad ho ta prohra nakopne misto aby ho uzirala.
Reagovat
martinek37
Škoda. Ale Tomáš překvapil. Musí být spokojený, i když teď to asi trochu mrzí. Když trochu zlepší servis a ubere zbytečný chyby nemám obavu, že se dostane nahoru.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak všechny chyby jsou zbytečnýsmile Ale má jich v pěti setech moc neviděl, včetně df. Když vzpomenu na berdychoviny, úplně v pohodě. Vylepšení servisu mu pomůže.
Reagovat
darek.vrana
Taky mi nepřišlo, že by dělal zbytečný chyby. Spíš naopak, hrál dost odvážně s minimem chyb, bych řekl. S Berdychem ale nesouhlasím vůbec, ten dělal právě minimum chyb, měl neskutečně konzistentní hru na vysoké úrovni. A jestli pár koncovek podělal, tak max proti big 3 a to je jiná kategorie.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Berdychoviny jsou klasika. Možná moc chyb nedělal, ale jak doběhl na kříž nebo k síti, pálil to po odskoku do sítě nebo ven z kurtu - v tom ho někdy napodobuje Kája. Nebo DF na bigpointech. Tyhle momenty mě u něj, přiznám se, ničily. Makač df nedělal a patří mu za to smile. Jen ten serve prostě potřebuje zlepšit, za Berďův by byl myslím rád.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Velká gratulace Tomášovi k tomu, co předvedl!smilesmile
Taylor byl lepší jen o pár servisů a navíc s ním hrálo i štěstí.
Tomáše to mrzet nemusí, snad to bude vzpruha do dalších turnajů.
Reagovat
FulnekUltras
na současné české poměry bohužel úspěch
Reagovat
darek.vrana
Škoda... 30:0 na příjmu teď, to se mělo využít.
Reagovat
Ereinion
Macháč má slabej servis, jinak ve výměnách velmi dobrej...takovej opak J1rky smile
Reagovat
darek.vrana
Tak tak, servis asi jediná slabina. Jinak mi přijde i v hlavě docela pevný. Pohyb špičkový, bekhend i forhend hodně slušný.
Reagovat
darek.vrana
A další slabinou je, že proti němu vždycky hrajou lajny a pásky:).
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je fakt neuvěřitelnýsmile Snad to prolomí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A to ti tam ještě chybí blbý odskokysmile Zajímalo by mě statistické srovnání s Taylorem!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Malej není, takže má na zlepšení servu spoustu času a možností...
Reagovat
SpacialRecognition
už nemá energii
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Spíš Taylor dobře odservíroval 1.gem a Tomáš naopak ne. Pak se to s tím trochu svezlo.
Reagovat
darek.vrana
Dalo se bohužel čekat, že si vybere slabší chvilku. Přece jen 3. a 4. set byly jako z partesu, to se asi nedalo udržet. Snad ještě dostane šanci.
Reagovat
lvicek
Ajaj, nevydareny start posledniho setu.
Reagovat
safi1313
Machač vybornej .. bojím se trochu ze v 5.setu to bude o hlavě , ale už ted je vítěz ze ten comeback !
Reagovat
Tomas_Smid_fan
drží hlavně servis. Ve třetím setu měl 1. jen 47% a i díky tomu má Tomáš set. Super je, že na něj Tomáš dovede přitvrdit a přehraje hosmile
Reagovat
martinek37
No Tomáš se toho tedy fakt nebojí. Uvidíme, jestli udrží úroveň a co na to Fritz.
Reagovat
Esgalnor
Tomáš si vykompenzoval všechno co mu tam těsně nespadlo v předchozích dvou setech a v tomhle setu až na první game Fritze skoro k ničemu nepustil. Skvělej výkon.
Reagovat
lvicek
Tomas pekny vykon! Od te doby, co jsem to pustila, tak vyhral vsechny gamy! "ž Makač" jedna za druhou :). Super!
Reagovat
Esgalnor
Tak nevypínat! :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ani nápadsmile
Reagovat
lvicek
Jako snazim se, snazim, ale taky musim i neco delat :D. A v TV to nedavaj, mrzaci...
Reagovat
darek.vrana
Tomáš od půlky 2. setu lepším hráčem. Škoda koncovky druhého, za stavu 5:5 měl dobře rozehraný gem na příjmu, ale bohužel i trochu smůly. Teď už to bude těžké, ale šance pořád žije. Líbí se mi, že se nevzdává, naopak ještě přitvrdil.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Přesně! Nevím, připadá mi, že proti té smůle hraje minimálně druhý zápas.
Ale i přesto má set 6:1!smilesmilesmile
Reagovat
darek.vrana
Jo jo, s tím Ferreirou to bylo taky pořád od pásky ven nebo 1 cm v autu. A dneska většinou taky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A Ferreira byl ke všemu ještě taková houžev...smile
Reagovat
Esgalnor
Hraje fakt skvele, jsou tam nejake mensi nedostatky diky kterym ma (zatim) Fritz navrch, ale Tomas mu nedava nic zadarmo. Ted potvrdit ten break a kdyby se mu povedlo ziskat aspon jeden set, bylo by to vyborny.
Reagovat
SpacialRecognition
Hodně slušný první grandslamový zápas.
Reagovat
SpacialRecognition
mimo kvalifikaci, samozřejmě.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ať dopadne jakkoli, palec nahoru za parádní výkon. Těžké podmínky, soupeř, první GS, ale hraje soustředěně a Taylora trápí. Je to ostatně vidět i na skóre...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hlavně veledůležitá zkušenostsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A teď parádně brejknul i proti smolnému prasátku. No a jemu přes pásku nepřejdesmile Občas by nějaké to štěstíčko potřeboval. Zase těsná lajna outsmile, ale brejk nakonec nádherně proměněnsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
*potvrzen
Reagovat
EllNino
Odvrátil 5 MB v kvalde proti Kolarovi, pak porazil důchodce Iva, měl WO do MD a tam vyradil Ruusuvuoriho :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, to Zdenda pro..spal
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nehraje vůbec špatně, jen nechápu, jak se mu tak často daří trefovat míče 1-5cm mimo lajnysmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist