Macháč v Ortisei za necelou hodinu vyřídil Kližana a je ve čtvrtfinále

19. 11. 2020, 15:29
Aktuality 4
ATP CHALLENGER ORTISEI - Tomáš Macháč stále pokračuje ve výborných výkonech na challengerech. Dvacetiletý český talent v hale v Ortisei ještě neztratil set, dnes za necelou hodinu hry vyřídil nasazeného Slováka a bývalého 24. hráče světa Martina Kližana. Ve čtvrtfinále se utká s turnajovou dvojkou Iljou Ivaškou.
Profily hráčů
Tomáš Macháč

Tomáš Macháč si v neděli v Bratislavě zahrál své druhé kariérní finále na challengerech a přestože na druhý titul nedosáhl, vybojoval si premiérový posun do Top 200 světového hodnocení.

Další úspěšné tažení předvádí v Ortisei, kde sice začal vydřeným vítězstvím ve dvou tie-breacích nad domácí divokou kartou Lucou Nardim, ovšem dnes za necelou hodinu hry porazil 6-4 6-2 nasazeného Slováka, bývalého 24. hráče světa a vítěze dvou halových turnajů ATP Martina Kližana.

Macháč na rozdíl od svého soupeře skvěle servíroval, nečelil jedinému brejkbolu a pomohl si sedmi esy. Dnešní slabé procentuální úspěšnosti trefených prvních podání soupeře dokonale využil a proměnil tři ze čtyř brejkbolů. Na postup potřeboval bez devíti vteřin pouhých 56 minut.

Dvacetiletý rodák z Berouna si o své páté semifinále na challengerech, třetí v letošní sezoně, zahraje s turnajovou dvojkou Iljou Ivaškou. Aktuálně 113. hráče světa porazil v létě na antukovém challengeru v Praze a srovnal vzájemnou bilanci na 1-1.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Slovenský Nadal Kližko nezklamal. smile Přece se nebude honit kvůli 500 ojro když v Sofii vyfasoval 5.000 eur smile
Reagovat
EllNino
Super :) Myslím, že ten první zápas byl takový aklimatizační, přesun do Itálie, domácí WC, bylo to těžké ...dnes se proti odcházejícímu Kližkovi od stavu 4:4 jasná záležitost :)

Uvidíme, co Ivashka, na antuce v létě ho zvládl, ale to byla jiná situace ... i tak mu věřím :) Mohl by tu uhrát další pěkný výsledek
Reagovat
SpacialRecognition
Ten Nardi z prvního zápasu bude v budoucnu taky hodně dobrej. Je mu teprve 17 a dokáže už hrát hodně slušnej tenis.
Reagovat
lvicek
Parada, gratuluju :). Treba se zas nekdy budu divat na chlapy ;).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist