Macháč vyhrál zápas prvního kola na Masters i počtvrté, v Madridu postupuje také Menšík

25. 4., 13:26
Aktuality 7
ATP MADRID - Tomáš Macháč (23) uspěl i ve čtvrtém utkání prvního kola na podnicích série Masters, v Madridu začal vítězstvím 6:4, 1:6, 6:2 nad Emilem Ruusuvuorim (25). Ve svém debutu v Caja Mágica bude pokračovat soubojem s nasazenou čtrnáctkou Benem Sheltonem. Vstup do španělské tisícovky má úspěšně za sebou i Jakub Menšík (18), který zdolal 6:4, 7:6 Yannicka Hanfmanna (32).
Macháč úspěšně zvládl vstup do Masters v Madridu (© Profimedia)

Macháč – Ruusuvuori 6:4, 1:6, 6:2

Tomáš Macháč vstoupil do antukového jara před týdnem a po životním výsledku. Na barcelonském podniku začal hladkou výhrou nad Juncheng Shangem, ovšem k zápasu druhého kola kvůli nemoci nenastoupil. Zřejmě se ale jednalo jen o náhlou nevolnost, jelikož na turnaji poté pokračoval ve čtyřhře. Následně se přesunul do další španělské metropole do Madridu a zvládl i své čtvrté utkání prvního kola na akcích Masters.

Souboj s Emilem Ruusuvuorim trochu připomínal horskou dráhu. Macháč v úvodním dějství otočil pěti gamy v řadě stav 0:2 a na druhý pokus set dopodával. Ve druhé sadě však příliš chyboval a na poslední chvíli odvrátil potupného kanára. Jasně prohraným setem se nenechal zlomit a v rozhodujícím dějství dominoval. Sice ho nedokázal doservírovat, nicméně jej ukončil svým šestým brejkem.

Macháč měl vynikající závěr loňské sezony a životní formou se prezentuje i letos. V aktuálním roce zaznamenal už dvě čtvrtfinálové účasti, tu poslední na březnovém Masters v Miami, kde poprvé přešel přes druhé kolo těchto podniků. V žebříčku momentálně uzavírá nejlepší padesátku.

V Madridu debutuje a absolvuje svůj devátý letošní turnaj. Bez alespoň jednoho vítězství odjížděl pouze na začátku ledna z Adelaide, kde jasně prohrál první kolo kvalifikace s domácím outsiderem Alexem Boltem.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Ve druhém kole sehraje rodák z Berouna premiérový vzájemný souboj s nasazenou čtrnáctkou Benem Sheltonem. Američan je letos na antuce neporažen, na domácí půdě v Houstonu vyhrál všechny čtyři duely a získal svůj druhý titul.

 

Hanfmann – Menšík 4:6, 6:7

Český tenis bude mít ve druhém kole na Masters v Madridu trojí zastoupení. Jiřího Lehečku, který měl na úvod volný los, a Macháče doplnil Jakub Menšík. Český teenager odehrál svůj první soutěžní zápas po více než měsíční pauze, během níž léčil zranění pravé paže a plnil si školní povinnosti.

Svůj debut v Caja Mágica zahájil dvousetovou výhrou nad Yannickem Hanfmannem. Ta se však nerodila vůbec snadno. V úvodním dějství musel Menšík likvidovat tři brejkboly a získal jej brejkem v poslední hře, v níž Němec příliš chyboval.

Ještě těžší byla druhá sada. Osmnáctiletý talent do ní vstoupil prohraným servisem a za stavu 5:3 nedokázal zápas dopodávat. Následně se musel vyrovnat s dalším nezdarem, když na returnu ve 12. hře neproměnil ani jeden ze tří mečbolů. Rozhodující set však nepřipustil, ve zkrácené hře měl navrch jasně 7:3.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Menšík po postupu přes Hanfmanna odjede i z osmého letošního turnaje minimálně s jedním vítězstvím. V posledních dvou letech zaznamenal stabilní progres napříč všemi úrovněmi a letos se naplno usadil na nejvyšším okruhu, hlavně díky senzačnímu vystoupení v Dauhá. V Kataru se probojoval po cenných skalpech Andyho Murrayho či Andreje Rubljova až do finále a zajistil si debut v TOP 100 žebříčku.

Hlavní soutěž turnajů Masters hraje podruhé v kariéře. Na začátku března v Indian Wells startoval díky divoké kartě a ve druhém kole podlehl Benovi Sheltonovi. V Madridu potká ve stejné fázi nasazenou devítku Grigora Dimitrova.


Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Madridu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Ondra979
moc pekne kluci, dalsi kolo bude orech ale treba se zadari aspon jendomu
Reagovat
turista
Oba naši kluci velká gratulace!
Reagovat
Kandinsky1
Bezva, nečekal jsem, že to oba zvládnou
Reagovat
lvicek
Jsem rada, ze to dotahl, i kdyz to bylo misty dost o nervy.
Reagovat
farr
Trošku nevyrovnaný výkon, ale postup se počítá , avšak proti Bendoj by tohle asi těžko mohlo stačit.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A Kubovi proti Gríšovi 50% 1.servis taky stačit nebude. Tak snad se proti favoritovi vyhecuje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist