Macháč zvládl vstup i do třetího antukového turnaje. V Ženevě vyřadil nasazeného Drapera

21. 5., 16:17
Aktuality 11
ATP ŽENEVA – Tomáš Macháč (23) po měsíční pauze odstartoval vítězně poslední generálku na French Open. Na turnaji v Ženevě porazil osmého nasazeného Jacka Drapera (22) 7:6, 6:1, a i na třetím antukovém turnaji v sezoně zvládl úvodní zápas. Rodák z Berouna bude v dalším utkání usilovat o první čtvrtfinále od životního turnaje v Miami.
Macháč vyhrál ve dvou setech. (archivní foto) (@ Profimedia)

Macháč – Draper 7:6, 6:1

Tomáš Macháč přijel na turnaj v Ženevě získat zápasovou praxi poté, co byl kvůli zdravotním potížím měsíc mimo kolotoč turnajů. Poslední generálku na grandslamové French Open zahájil proti o rok mladšímu Britu Jacku Draperovi, s kterým dosud vyhrál oba duely na challengerech. V hlavní soutěži turnaje ATP se potkali poprvé.

V prvním setu si český tenista pomáhal především přechodem na síť, kde uspěl ve 13 z 14 zásahů. Odvrátil všechny tři brejkboly, ale žádnou šanci na podání soupeře si nevypracoval a sadu musel rozhodnout tie-break. V něm využil druhý setbol a zkrácenou hru získal poměrem 8:6.

Zvládnutá koncovka úvodního setu Macháčovi pomohla a ve zbytku utkání dominoval. V začátku druhého dějství se mu povedl první brejk zápasu a odskočil do vedení 3:0. V průběhu sady získal ještě jednou podání soupeře a při svém debutu v Ženevě postoupil mezi šestnáct nejlepších.

Statistiky zápasuStatistiky zápasu (@ Livesport)

Rodákovi z Berouna vstup do antukového jara nevyšel a první dva turnaje zakončil ve druhém kole. V Barceloně odstoupil ještě před duelem s Alejandrem Davidovichem a na tisícovce v Madridu schytal výprask od Bena Sheltona. O první sérii dvou vítězství na nejpomalejším povrchu v letošním roce bude usilovat proti Americkému kvalifikantovi Nicolasu Moreno De Alboranovi.

Dosavadní průběh sezony může hodnotit pozitivně. Na devíti z deseti turnajů odjížděl minimálně s jedním vítězstvím a před dvěma měsíci na Masters v Miami dosáhl na své největší čtvrtfinále, v němž ho zastavil letos na tvrdém povrchu dominující Jannik Sinner.

Hanfmann – Murray 7:5, 6:2

Pro Andyho Murrayho skončil turnaj v Ženevě už v prvním kole. Britský tenista nezvrátil dohrávku zápasu s Němcem Yannickem Hanfmannem a podlehl už v prvním kole ve dvou setech. Pro Brita, startujícího na divokou kartu, to byla jediná generálka na nejvyšším okruhu ATP před grandslamovým Roland Garros. Rozhodl se totiž vynechat všechny předchozí antukové turnaje Masters a zahrál si pouze na challengeru v Bordeaux.

Sestřih utkání

Dvaatřicetiletý Hanfmann měl ale úlohu v úterý už docela jednoduchou, navázal jen na svůj pondělní výkon, díky kterému šel do pokračování duelu za stavu 7:5 a 4:1. Německý tenista dvakrát uhrál své podání a bývalou světovou jedničku z turnaje vyřadil.

85. hráč žebříčku se stal prvním německým hráčem od roku 2010, který Murrayho na antuce porazil. Před 14 lety se to podařilo Philippovi Kohlschreiberovi.

Po triumfu nad bývalou světovou jedničkou čeká Hanfmanna ta současná, ve druhém kole změří síly se Srbem Novakem Djokovičem a půjde o vůbec první vzájemný duel.

Výsledky turnaje ATP 250 v Ženevě

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

11
Přidat komentář
Pe3k
https://freestreams-live.my/tennis-39/

stream na Macháče
Reagovat
sojka1
stve me, ze jsem Toma nevidela, streamy nic a hlavne, ze v Tv (PS3 na O2) bezel Eubanks a nasledne blaznivy Denda, uplne vysinuty programovy vyber.... :-( a v expreskach se mi libi, ze Kolar na uvod kvalifikace nezavahal, kdyz prave snad zavahal, pokud projel prvni set..... no nic, prsi, no... :-))
Reagovat
darek.vrana
Taky jsem se těšil, že zase po dlouhé době uvidím našeho hráče, ale PS je fakt stanice na baterky.
Reagovat
sojka1
jestli se divam spravne, tak Tomasuv zapas je jediny, ktery vynechavaji... :-)))
Reagovat
PTP
Režisérovi se asi nelíbí krátký trenýrky
Reagovat
lvicek
Ja mam takovej pocit, ze ty televize se fakt snazi vsechny fanousky odradit a tenis uplne totalne potopit. Jinak to fakt nechapu.
Reagovat
Krisboy
Hoďte televizi z okna, potom tohle vůbec nebudete řešit.
Reagovat
Nenela
Ja jsem vcera Tomase videla na https://freestreams-live.my/tennis-channel-7/ Stream nebyl nic moc, vetsinou staticka kamera, ale lepsi nez nic
Reagovat
sojka1
diky, ale neslo mi proste nic.... na dnes je Tomas take v nabidce, tak snad.... :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, zrovna proti Jackovi to mohlo být zvlášť koukatelné... Neměl jsem moc času, zkusil jsem jeden stream a místo Toma tam byl ten Eubanks. Tak jsem výjimečně přepnul na hokej a jsem z toho vyléčený Snad se tedy streamy umoudří.
Reagovat
sojka1
no prave, skoda i kvuli Draperovi.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist