Mahut je po šesti letech ve finále, o první titul si zahraje opět na trávě

21. 6. 2013, 18:08
Aktuality 10
ATP HERTOGENBOSCH - Nicolás Mahut se po šesti letech prodral do finále turnaje ATP a i potřetí si o svůj premiérový titul zahraje na trávě. Dnes v nizozemském Hertogenboschi jednatřicetiletý Francouz porazil Belgičana Malisse a vyhrál tak už sedmé utkání v řadě. O svůj životní výsledek se utká se Švýcarem Wawrinkou.
Nicolás Mahut

Nicolás Mahut na přelomu sezon téměř půl roku laboroval se zraněním kolena a po návratu na kurty se trápil, na Roland Garros si však s krajanem Michalem Llodrou zahrál finále čtyřhry a zvedl si sebevědomí.

První letošní výhry na okruhu ATP ve dvouhře se dočkal až minulý týden na trávě v Queens Clubu. Tam sice ve druhém kole vypadl s pozdějším šampionem Andym Murraym, v nizozemském Hertogenboschi ale ještě přemožitele nenašel. Včetně kvalifikace vyhrál už sedm zápasů v řadě, tím posledním byl dnešní skalp Xaviera Malisse

Dvaatřicetiletý Belgičan se už v prvním kole postaral o vyřazení nasazené jedničky a obhájce titulu Davida Ferrera a čtvrtý rok po sobě v Nizozemsku postoupil do semifinále, jenže ani letos se wimbledonský semifinalista z roku 2002 do svého prvního finále na trávě nedostal. O rok mladšímu Francouzi dokázal sebrat podání pouze jednou, ve druhém setu tím ale jen o game odvrátil svou porážku 3-6 3-6. 

Nicolás MahutMahut si tak v generálce na Wimbledon, kde bude v prvním kole soupeřem
Jana Hájka, zahraje finále a pokusí se v něm na třetí pokus získat svůj první titul na okruhu ATP.

Aktuálně až 240. hráč světového žebříčku si zahraje finále po šesti letech a stejně jako v předchozích dvou případech na trávě. V roce 2007 marně bojoval v londýnském Queen's Clubu, kde vyřadil i Rafaela Nadala a padl až v tie-breaku třetího setu s Andym Roddickem, a v americkém Newportu, kde nestačil na krajana Fabrice Santora.

Do historie však vešel jiný Mahutův duel na zeleném pažitu. V roce 2010 v prvním kole Wimbledonu sehrál s Američanem Johnem Isnerem nejdelší zápas tenisových dějin, který trval více než 11 hodin a Mahut ho prohrál 68-70 v pátém setu. I díky tomu letos dostal od organizátorů z All England Clubu divokou kartu pro účast v hlavní soutěži.

O premiérový titul se utká s turnajovou dvojkou Stanislasem Wawrinkou. Osmadvacetiletý Švýcar dnes přehrál 6-1 6-4 Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze a do svého celkově 13. finále a prvního na trávě tak postoupil bez ztráty setu.

"Na trávě dokážu hrát dobře, jen potřebuju najít způsob jak vyhrát pár zápasů a získat nějaké sebevědomí," zopakoval Wawrinka. "Mohu říct, že dnes jsem hrál nejlepší tenis na turnaji a jsem za to opravdu moc rád. Hru na trávě si užívám a myslím, že můj tenis na tomto povrchu je opravdu dobrý," pochvaluje si desátý hráč světa, který se v prvním kole Wimbledonu utká s šampionem z roku 2002 Lleytonem Hewittem.

"Je to jeden z nejlepších specialistů na travnaté kurty. Bude to velký boj a pro mě velká výzva. Takové zápasy mě baví, jsem si jistý, že to bude skvělý zápas. Po povedeném týdnu tady si věřím a do Wimbledonu mohu jit s očekáváním dobrých výkonů," dodal Wawrinka směrem k třetímu grandslamu sezony.

- ATP 250 HERTOGENBOSCH -
(Nizozemsko, tráva, 410.200 eur)
páteční výsledky (21. 06. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Wawrinka (2-Švýc.) - García-López (Šp.) 6-1 6-4
Mahut (Fr.) - Malisse (Belg.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Bob
Pojď Nicolasi!!
Reagovat
smazaný uživatel
Krásný zápas Nico, je vidět že ti tráva svědčí! Parádní výkon, jen tak dál! Nico pro titul pojď pojď pojď!!!
Reagovat
gigin
Mne by zajímalo, kdo to je. Tipuju tomasinha, nebo Srbského Mourka :DDDDD
Reagovat
Fandina
gigine myslíš Alex.Promo, kdo je? tomasinho nebo Srbský Mourek by to mohli být? zapšklá zlá a sebesetředná Fandina
Reagovat
smazaný uživatel
Cype, tohle já nemám zapotřebí. A vymyslel bych si stejně originálnější nick :-))
Reagovat
gigin
:DDDD Pak je to Mourek. Nebo tito, možná :DDDDD
Reagovat
tito
ty se od losu nudíš, že? :-)))))
Reagovat
gigin
Co? :DDD Tak jako kdo by to mohl být jiný :)))))
Reagovat
Sonja
Podle mě rafaking tvl...
:-D:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě kočičák.:DD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist