Mahut si došel z kvalifikace pro svůj třetí titul. I tentokrát řádil na trávě

14. 6. 2015, 15:58
Aktuality 5
ATP HERTOGENBOSCH - Nicolas Mahut po dvou letech ovládl turnaj v nizozemském Hertogenboschi. Stejně jako v roce 2013 položil základy úspěchu už v kvalifikaci a nakonec nenašel přemožitele v žádném z osmi zápasů. V dnešním finále přehrál Belgičana Goffina a získal svůj třetí titul. Třetí na trávě.
Profily hráčů
Nicolas Mahut

Nicolas Mahut by letos povedené turnaje spočítal na prstech jedné ruky, jenže na oblíbené trávě tradičně ožil. V nizozemském Hertogenboschi prošel kvalifikací, vyřadil bývalou světovou jedničku Lleytona Hewitta či obhájce titulu Roberta Bautistu a dokráčel až do svého pátého finále na okruhu ATP. I ta předchozí si zahrál na trávě. 

V boji o trofej pro vítěze nezastavil třiatřicetiletého Francouze ani belgický mladík David Goffin. Mahut dnes jediné problémy na servisu, kdy v prvním setu za stavu 4-4 prohrával 0-40, zažehnal ziskem šesti fiftýnů v řadě a nakonec po suverénní jízdě druhou sadou zvítězil 7-6 6-1.



"Včera jsem byl dost unavený, ale fyzioterapeut odvedl skvělou práci, že jsem byl na dnešní zápas dobře připravený," řekl Mahut. "První set byl hodně těsný, ale potom, co Goffin zkazil několik úderů, jsem si začala čím dál více věřit."

Nicolas MahutMahut tak získal i svůj třetí titul na trávě. Poprvé triumfoval před dvěma lety právě v Hertogenboschi, kdy musel také startovat už v kvalifikaci, a necelý měsíc na to pak zvítězil v americkém Newportu. Od té doby nebyl téměř dva roky ani jednou v semifinále.

"Mám na tenhle turnaj moc hezké vzpomínky a jsem rád, že jsem si je tu oživil se vším všudy. Vyhrát turnaj z kvalifikace vám sebere spoustu sil, ale o to více vás vítězství těší," řekl 97. hráč světa Mahut, jenž v roce 2010 proslul rekordním zápasem ve Wimbledonu proti Johnu Isnerovi,

Čtyřiadvacetiletý Goffin hrál ve svém čtvrtém finále. Vyhrát zatím dokázal dva turnaje, oba v loňské sezoně, kdy triumfoval na antuce v Kitzbühelu a v hale v Métách.

"Dnes to pro mě bylo hodně těžké, když jsem prohrál první set. Měl jsem nějaké problémy s krční páteří, takže pro mě bylo obtížné podávat i returnovat, protože tempo bylo opravdu rychlé," řekl Goffin.

• ATP 250 HERTOGENBOSCH •
Nizozemsko, tráva, 604.155 eur
nedělní výsledky (14. 06. 2015)
• Dvouhra - finále •
Mahut (Fr.) - Goffin (2-Belg.) 7-6(1) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
OT ... Poprad Adam Pavlásek Nedovyesov 7:5 v prvním setu. Tak ještě jeden Adame pojď!!!
Reagovat
Fandina
OT ... v Popradu právě hrají
http://sport.pravda.sk/tenis/clanok/358346-pikantny-suboj-v-poprade-dal-zreb-dohromady-vajdu-s-djokovicom/
Reagovat
Davor1
Gratulka, síce fandím Goffinovi, ale Nicovi to na tráve neide nepriať, neuveriteľné, ako sa zodvihol po tom dlhom trápení, už som čakal, že bude konkurencieschopný len na challengerovej úrovni, ale je vidno, že tráva mu proste vonia ako málokomu :-))
Reagovat
Mayo
Mahut je veľký tenista na tráve. Toho by som nechcel pre El Matadora.
Reagovat
slacker
Mamut je velky slon
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist