Mahut v Newportu dnes vyhrál dva zápasy a získal svůj druhý titul

14. 7. 2013, 22:39
Aktuality 5
Nicolas Mahut dnes v Newportu zvládl semifinálový duel s Russelem i finálový zápas s Hewittem a turnaj vyhrál. Francouz, startující na divokou kartu, přidal do své sbírky po triumfu v Hertogenboschi druhý titul.
Nicolás Mahut

Včerejší program v Newportu zkomplikoval déšť. V sobotu byly odehrány jen tři výměny a tak na dnešní den byly naplánovány jak semifinálové, tak i finálový duel. Počasí se umoudřilo a zápasy proběhly bez přerušení.

Prvním finalistou se v souběžně hraných semifinálových zápasech stal Nicolas Mahut, který porazil domácího Russella hladce 6-2 6-2 za hodinu a pět minut.

Druhý Američan z nejlepší čtyřky turnaje a vítěz předchozích dvou ročníků John Isner v duelu s Lleytonem Hewittem sice vyhrál první set 7-5, ale poté prohrál 2-6 4-6 a bylo jasné, že finále v Newportu proběhne bez účasti domácích hráčů.

„On (Hewitt) je skvělý hráč, bývalá světová jednička a na trávě hraje moc dobře,“ řekl Mahut na adresu svého finálového soka. „Bude to velmi, velmi těžký zápas,“ tušil.

A skutečně. Mahut měl sice v prvním setu hned 8 brejkbolů, ale využít dokázal pouze jednu příležitost. Produktivnější byl v tomto ohledu Hewitt, kterému na dva brejky stačilo 5 brejkbolů a první sadu tak vyhrál poměrem 7-5.

Ve druhé sadě byli oba finalisté na servisu přesnější. K prvnímu brejkbolu se až v sedmé hře propracoval Hewitt a byl opět úspěšný. Australan za stavu 5-4 podával na vítězství v zápase, ale situaci nezvládl. V následujících třech gamech Hewitt vyhrál vždy jen jednu výměnu a Mahut se vítězstvím 7-5 vrátil do hry o titul.

Také ve třetím setu se do vedení dostala turnajová čtyřka z Austrálie, když ve třetím gamu získala soupeřův servis a brejk v následující hře potvrdila. Mahut ale předvedl další skvělý obrat, vyhrál následujících 5 gamů a mohl začít slavit.

"Když chcete vyhrát finále, nesmíte se nikdy vzdávat, může se stát všechno. Pořád tomu nemůžu uvěřit," přiznal Mahut, který se díky triumfu posune zpět do první stovky.

- ATP 250 NEWPORT -
(Spojené státy, tráva, 519.775 dolarů)
nedělní výsledky (14. 07. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Mahut (Fr.) - Russell (USA) 6-2 6-2
Hewitt (4-Austr.) - Isner (2-USA) 5-7 6-2 6-4

Finále:
Mahut - Hewitt 5-7 7-5 6-3

Komentáře

5
Přidat komentář
letityfanousek
nezklamal jsi mne. Hewitt překvapil, že došel až tak daleko. Čekal jsem, že ho Honzík dá.
Reagovat
smazaný uživatel
a ja jsem o tom byla pres dve hodiny naprosto presvedcena.. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
aaa, zrejme sum mezi Honzikama, myslela jsem Johna! Uz to ve tretim vypadalo, ze se nakonec prece jen usebere. A samozrejme Mahutovi uznani, travari dobre.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
skoda Lleyton , prial som ti velmi, ale stale si na turnaji ukazal, ze mozes hrat , snad este spravis nejaky vysledok... skoda tak prehrat zapas , si pan hracik : )
Reagovat
horska.kraslice
Škoda, Lleytonovi jsem přála, aby turnaj vyhrál. 2.a 3. set téměř jako přes kopírák. Ve 2. setu Hewitt vedl 5:3 a pak prohrál čtyři hry za sebou. Ve třetím vedl 3:2 s brejkem a pak opět čtyři prohrané hry.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist