Mahut v prvním letošním čtvrtfinále vyzve Gulbise

20. 2. 2014, 23:35
Aktuality 6
ATP MARSEILLE - Nicolás Mahut si na domácím halovém turnaji v Marseille zahraje poprvé v sezoně ve čtvrtfinále. Dnes porazil i díky 12 esům bez ztráty podání Litevce Berankise a může se chystat na souboj s Lotyšem Gulbisem.
Nicolás Mahut

Loni v létě zaznamenal Nicolás Mahut životní období, když vyhrál travnaté turnaje v Hertogenboschi a Newportu. Pro dvaatřicetiletého Francouze to byly jediné singlové tituly v jeho dosavadní kariéře.

V úvodu letošního roku se mu nedařilo, z osmi zápasů vyhrál jen tři, na domácí půdě v Marseille však poprvé v sezoně postoupil do čtvrtfinále. Po krajanu De Schepperovi si po setech 7-6 6-3 poradil i s Litevcem Richardem Berankisem, se kterým vyrovnal bilanci vzájemných duelů na 3-3.

"Dnes jsem hrál mnohem lépe, než včera," porovnával Mahut své dva zápasy. "Jsem rád, že mi mi znovu podařilo vyhrát ve dvou setech, ale především jsem spokojený se svou hrou," pochvaloval si Francouz, který by se po šesti letech mohl objevit v Top 40.

"Před rokem bylo mým cílem vrátit se do Top 100. Loni po Australian Open jsem si nebyl jistý, zda mi mé koleno dovolí pokračovat v kariéře. A dnes mám kolem sebe skvělý tým s fyzioterapeutem a dvěma trenéry - Thierrym Ascionem a Nicolasem Escudem," řekl Mahut.

O postup do semifinále se utká s třetím nasazeným Ernestsem Gulbisem. Lotyšský tenista dnes zdolal ve třech setech 6-3 5-7 6-4 Španěla Roberta Bautistu-Aguta. Pokud by Gulbis ve Francii získal titul, posunul by se poprvé do Top 20. Teoreticky mu může stačit i účast ve finále.

- ATP 250 MARSEILLE -
(Francie, tv. povrch / hala, 621.560 eur)
čtvrteční výsledky (20. 02. 2014)
Dvouhra - 2. kolo:
Gulbis (3-Lot.) - Bautista (Šp.) 6-3 5-7 6-4
Dodig (5-Chorv.) - Kamke (Něm.) 6-7(4) 6-0 6-3
Roger-Vasselin (6-Fr.) - Stachovskij (Ukr.) 7-6(2) 6-4
Struff (Něm.) - Benneteau (7-Fr.) 4-6 7-6(3) 6-3
Mahut (8-Fr.) - Berankis (Lit.) 7-6(5) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
gigin
Na Slovaksportu...
zatím klid...
Reagovat
gigin
a už úplně klid :)
Reagovat
gigin
Tak pome!!
Reagovat
smazaný uživatel
;)...aby se Mahut nestal katem baltske kliky;) nejprve Berankis a potom Gulbis...
Reagovat
gigin
Vedle to jasně napsal spaniel:
I play some local French.
It's Nicolas Mahut, he is good.
I'm good too
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist