Makarovová s Vesninovou ve finále nadělily dva kanáry a získaly třetí grandslamový titul

16. 7. 2017, 08:40
Aktuality 7
Olympijské vítězky Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová neztratily ve finále čtyřhry s Chan Hao-ching z Tchaj-wanu a Rumunkou Monicou Niculescuovou ani jeden game a za 54 minut slavily wimbledonské vítězství. Rusky získaly třetí grandslamový titul - v roce 2013 ovládly Roland Garros a o rok později US Open.
Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová

Zatímco mužské deblové finále trvalo ve Wimbledonu více než čtyři a půl hodiny, ženské finále čtyřhry netrvalo ani hodinu. Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová smetly své finálové soupeřky Chan Hao-ching z Tchaj-wanu a Rumunku Monicu Niculescuovou za pouhých 50 minut, když neztratily jedinou hru a zvítězily tak dvakrát 6-0.

"Na tenhle titul jsme dlouho čekaly," řekla po zápase Vesninová, jež spolu s Makarovovou získaly už 3. společný grandslamový vavřín, ve slavném All Engaland Clubu však triumfovaly poprvé. "Už jsme tu byly ve finále před dvěma lety, to jsme ale prohrály. Od té doby bylo ale naším cílem se sem vrátit a získat titul."

"Když jsme letos prohrály ve čtvrtfinále French Open, tak jsme pak seděly v šatně a já jsem říkala, že prostě musíme vyhrát Wimbledon," smála se Vesninová. "Jsem moc šťastná, že se to opravdu podařilo."

Ženské finále čtyřhry se hrálo na centrálním kurtu se zataženou střechou a rozsvěcenými světly, neboť odstartovalo až téměř v půl desáté večer. "Čekání bylo náročné. Jen jsme seděly a čekaly. Mužská čtyřhra byla děsně dlouhá a na konci to bylo velké drama, takže se to pořád neblížilo ke konci. I to ale k tenisu patří. Nakonec jsme se dočkaly nejen zápasu, ale i této nádherné trofeje," radovaly se druhé nasazené Rusky, které před dvěma lety ve Wimbledonu v boji o titul prohrály s párem Hingisová/Mirzaová.

• WIMBLEDON •
Londýn, Velká Británie, tráva, 31,600.000 liber
sobotní výsledky (15. 7. 2017)
• Čtyřhra ženy - finále •
Makarovová, Vesninová (2-Rus.) - Chan Hao-ching, Niculescuová (9-Tchaj-wan/Rum.) 6-0 6-0

Komentáře

7
Přidat komentář
freeteepek
Kdo to komentoval? Ten Čech byl neskutečně trapnej. Hlavně jak tam vytasil, že ženy si nezaslouží stejné price money jako chlapi, protože jsou jejich utkání mnohem kratší. A copak na tom čase záleží? Odkdy jsou tenisté placení podle minut strávených na kurtu? Já třeba na chlapy až na výjimky nekoukám, protože je to nuda a na GS ještě navíc dlouhá nuda. Viz dnešní finále Wimbledonu kdy Čilič byl proti Federerovi prakticky bez šance. Sázet se dalo ledatak na to, kdy přijde o servis...
Reagovat
tommr
jinak by letošní titul asi tak lehko nezískaly ... :(
Makarova s Vesninou budou největší favoritky i na USO a pokud by tam vyhrály dostanou se nejspíš na pozici světových jedniček. Zabránit by jim v tom mohla snad jedině Lucka Šafářová pokud by se dala dohromady s nějakou dobrou deblistkou (třeba s Bárou Strýcovou) ...
Reagovat
sprchon
Já myslím, že Lucka dá teď zase přednost singlu. V deblu se nejspíš nebude pouštět do nějakých velkých akcí a počká na Beth. ;)
Reagovat
misa
Vdeblu se může stát světovou jedničkou, tak proč by ho nehrála?
Reagovat
sprchon
Protože její parťačka je mimo hru a Lucka je především singlistka. Před ní je jen Beth, jsou spolu nejlepší pár, tak není co řešit. Jestli je první ona nebo Beth, to už je asi jedno. ;)
Reagovat
misa
I singlistka může hrát čtyřhry, navíc pokud je až v páté desítce. Doufám, že se Lucka domluví s Bárou Strýcovou. Té to stejně s Julií moc nejde.
Reagovat
tommr
jj taky doufám, že se Lucka dá dohromady s Bárou a když by to nevyšlo tak aspoň s nějakou jinou volnou hráčkou, která není úplný kopyto v deblu. Ohlížet se na BMS nemá cenu - ta taky hrála debla když byla Lucka nemocná nebo zraněná. Hlavně nepustit na první místo Rusky nebo dokonce Hingisku ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist