Makarovová titul ve Washingtonu neobhájí, Stephensová na úvod nezaváhala

1. 8. 2018, 00:12
Aktuality 1
WTA WASHINGTON - Jekatěrina Makarovová se ve Washingtonu stala další neúspěšnou obhájkyní titulu. Ruská tenistka už v prvním kole prohrála s Rumunkou Anou Bogdanovou. Naopak nezaváhala předloňská šampionka Američanka Sloane Stephensová, jež si poradila s krajankou Mattekovou-Sandsovou.
Jekatěrina Makarovová

Od chvíle, co Magdaléna Rybáriková v roce 2013 ve Washingtonu obhájila titul, je Citi Open s dotací 250.000 dolarů pro obhájkyně titulu zakletý. Za posledních pět let totiž v metropoli Spojených států amerických vyhrály jediný zápas.

Letos titul neúspěšně obhajovala 30. hráčka světa Jekatěrina Makarovová. Ta si loni ve Washingtonu došla pro svůj třetí singlový triumf na okruhu WTA, letos ale doplatila na slabší formu a vypadla v prvním kole.

Třicetiletá Ruska v prvním setu utkání proti Rumunce Aně Bogdanové nevyužila za stavu 5-4 setbol, prohrála 6-7 3-6 a na patnáctém z posledních šestnácti turnajů nevyhraje víc jak jeden zápas.

Bogdanová si o čtvrtfinále zahraje proti další bývalé ruské šampionce Světlaně Kuzněcovové, která v Americe triumfovala před čtyřmi lety. 

Úspěšně dnes do turnaje vstoupila vítězka turnaje z roku 2016 Sloane Stephensová. Druhá nasazená Američanka si poradila 7-5 6-4 s krajankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou a připsala si první výhru od postupu do finále French Open.

Ve druhém kole bude vítězka loňského US Open Stephensová čelit Němce Andree Petkovicové, s níž ve vzájemné bilanci vede 3-1.

Turnaj přišel o nasazenou jedničku, když se před svým prvním zápasem omluvila zraněná světová dvojka Dánka Caroline Wozniacká.

• WTA INTERNATIONAL WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 250.000 dolarů
úterní výsledky (31. 07. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Stephensová (2-USA) - Matteková-Sandsová (USA) 7-5 6-4
Ósakaová (3-Jap.) - Peraová (USA) 6-2 7-6(4)
Bogdanová (Rum.) - Makarovová (4-Rus.) 7-6(2) 6-3
Bencicová (6-Švýc.) - Dartová (Brit.) 7-5 6-2
Vekičová (7-Chorv.) - Dolehideová (USA) 6-3 6-4
Putincevová (8-Kaz.) - Mariaová (Něm.) 6-3 3-6 6-4
Hibinová (Jap.) - Žuková (Rus.) 7-5 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Voráčová/Aojamaová (2-ČR/Jap.) - Di Lorenzová/Loebová (USA) 7-6(1) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Serena len dva gemy haha, viac takych zapasov od nej pls
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist