Malaga hostí exhibici. Představí se tři bývalé světové jedničky

5. 12. 2008, 04:30
Aktuality 0
Tří bývalé světové jedničky a dva členi letošního vítězného daviscupového týmu. Toť stručná pozvánka na exhibici ve španělské Malaze, která od 5. do 7. prosince hostí šest hráčů patřících do současné tenisové elity.
ilustrační foto

Bývalé světové jedničky mají napilno. Tři hrají na Masters veteránů v Londýně a tři se o víkendu představí na exhibici ve španělské Malaze.

Sportovní komlex Jose Maria Martina Carpena znovu ožije tenisem. Někdejší světové jedničky Španělé Moya a Ferrero s Rusem Safinem, vítězové letošního ročníku Davisova poháru Feliciano Lopez s Davidem Ferrerem a Francouz Gael Monfils. Šestice hráčů si zahraje o titul na Malaga Master International.

Fakta:
Exhibice Malaga Master International
Komplex Jose Maria Martina Carpena
5. - 7. prosince 2008
hala / tvrdý povrch

Chybět však bude aktuálně nejlepší hráč světa a obhájce loňského prvenství Rafael Nadal, který kvůli zranění v závěru sezony přišel o Turnaj mistrů v Šanghaji i finále Davis Cupu. Na novou sezonu by už měl být připraven, ale vynucená herní pauza ho donutila změnit plán přípravy.

Původně měl v Malaze hrát i David Nalbandian, ale po neúspěšném finále v Mar del Plata proti Španělům se mu do země přemožitelů příliš nechtělo. Roli náhradníka přijala světová čtrnáctka Gael Monfils z Francie.

Program:
pátek - předkolo:
20:00 Moya - Safin
22:00 Monfils - Ferrero
sobota - semifinále:
18:00 Moya/Safin - Ferrer
20:00 Monfils/Ferrero - Lopez
neděle - finále:
16:00 vítěz S1 - vítěz S2

Dva tenisté, španělští členové vítězného daviscupového týmu David Ferrer a Feliciano Lopez mají jako nasazení hráči účast v sobotním semifinále jistou. Exhibici tak v pátek od 20:00 hodin odstartuje duel dalšího domácího tenisty Carlose Moyi s Rusem Maratem Safinem. Moya loni prohrál až ve finále s Nadalem a proti Safinovi, kterého čtyřikrát ze sedmi vzájemných střetnutí porazil, bude mírným favoritem. Vítěze čeká v sobotu od 18:00 hodin v boji o finále David Ferrer, jenž si může zopakovat loňské semifinále s Moyou, s nímž prohrál.

Zhruba od 22:00 hodin se na kurtu objeví Gael Monfils s Juanem Carlosem Ferrerem. Zatímco Francouz se na konci této sezony dostal v žebříčku na 14. místo, které je jeho dosavadním maximem, Ferrero teprve podruhé od roku 1999 vypadl z první světové padesátky. Vítěze v další fázi čeká Feliciano Lopez. Toho loni v semifinále zastavil Nadal.

Většině tenistů v těchto dnech končí dovolené a zapojují se do kondiční přípravy. Do finále, které je na programu v neděli od 16:00 hodin, se tak dostanou hráči s větší chutí si zahrát.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist