Mantilla bude trénovat Australany

18. 9. 2008, 17:11
Aktuality 0
Felix Mantilla, který letos na jaře ukončil kariéru, se vrací do světa tenisu. Tentokrát ne jako hráč, ale jako trenér. Jeho služeb chce využívat australský tenisový svaz, španělský antukový specialista má učit tamní tenisty, jak na pomalém povrchu hrát.
Profily hráčů
Felix Mantilla

Situace australského tenisu, který dal světu například dvojnásobného vítěze Grand Slamu Roda Lavera, je v současné době tristní. Bez zraněného Lleytona Hewitta nemá jediného hráče či hráčku mezi nejlepší čtyřicítkou ve světových žebříčcích. Tamní svaz se proto rozhodl jednat a angažování služeb bývalého tenisty Felixe Mantilly je jedním z jeho kroků.

Není náhodou, že si protinožci najali Španěla. Zemi Rafaela Nadala se daří, v první stovce má 21 tenistů, výborně si vedou i ženy, finalistky Fed Cupu. "Už několik let se snažíme trénovat víc na antukových kurtech, učit se technice hry na antuce a využívat znalostí při vychovávání hráčů," prohlásil šéf australského tenisu Craig Tiley. "Toto je další velký krok v našem programu."

Hlavní působiště Felixe Mantilly, vítěze deseti turnajů ATP a semifinalisty Roland Garros z roku 1998, bude Barcelona, kde bude mít Austrálie další z tréninkových komplexů. Čas ale bude trávit i s mladými hráči na cestách po turnajích.

"Chtěl jsem pracovat na plný úvazek, vím, jaké to je, vychovávat mladé tenisty," řekl Mantilla, podle něhož je trénink na antuce pro tenistu důležitý hned několikrát: hráč je prý konzistentnější, zvyšuje se jeho psychická odolnost a díky dlouhým výměnám také fyzička. "Všechno, co se na ní naučíte, vám pomůže i na rychlejších kurtech a můžete díky tomu i během zápasu měnit strategii. Těším se, jak z australských nadějí budu pomáhat vychovávat špičkové hráče," dodává Španěl.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist