Mariaová v Bogotě vyhrála finále kvalifikantek a má druhý titul

10. 4. 2022, 21:59
Aktuality 1
WTA BOGOTÁ - 34letá Němka Tatiana Mariaová na antuce v Bogotě získala druhý titul na okruhu WTA. Ve finálovém souboji dvou kvalifikantek porazila 6-3 4-6 6-2 Brazilku Lauru Pigossiovou a navázala na čtyři roky starý triumf z trávy na Mallorce.
Profily hráčů
L. Pigossiová a T. Mariaová

Tatjana Mariaová v Bogotě prošla kvalifikací a dočkala se první výhry v hlavní soutěži turnaje WTA. A nakonec v sedmi zápasech nenašla přemožitelku. 

Dnes 34letá Němka, která už dvakrát přerušila kariéru kvůli mateřství (2013 a 2020), zdolala po dvou a půl hodinách boje 6-3 4-6 6-2 Lauru Pigossiovou z Brazílie a také své druhé finále proměnila v triumf. Ten první slavila v červnu 2018 na trávě na Mallorce. 

27letá Pigossiová, jež loni na olympiádě v Tokiu získala olympijský bronz ve čtyřhře žen, si tento týden připsala premiérovou výhru v hlavní soutěži turnaje WTA. V semifinále vyřadila domácí nasazenou jedničku a obhájkyni titulu Marii Camilu Osoriovou, ale v boji o titul už neuspěla.

• WTA 250 BOGOTÁ •
Kolumbie, antuka, 239.477 dolarů
nedělní výsledky (10. 04. 2022)
• Dvouhra - finále •
Mariaová (Něm.) - Pigossiová (Braz.) 6-3 4-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Mri
Obě si odvezly medvídka z Bogoty... Copak asi má v bříšku...?smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist