Marray a Nielsen senzačně proměnili divoké karty ve wimbledonskou trofej

7. 7. 2012, 22:31
Aktuality 3
Británie se den před singlovým finále domácího Andyho Murrayho s Rogerem Federerem dočkala nečekaného wimbledonského titulu ve čtyřhře. Deblovou soutěž senzačně vyhrál britsko-dánský pár Jonathan Marray, Frederik Nielsen, který v pěti setech porazil favorizovanou švédsko-rumunskou dvojici Robert Lindstedt a Horia Tecau.
Jonathan Marray a Frederik Nielsen

Marray s Nielsenem startovali ve Wimbledonu pouze díky volné kartě od pořadatelů a odvděčili se překvapivým vítězným tažením. V semifinále outsideři vyřadili obhájce titulu Boba a Mika Bryanovy a jako první pár s divokou kartou v historii Wimbledonu postoupili do finále.

Frederik Nielsen a Jonathan Marray V něm se Marray ocitl jako první Brit od roku 1960, kdy souboj o titul prohrálo domácí duo Mike Davies a Bobby Wilson. Nielsen, který hrál  hlavní soěž grandslamového turnaje ve čtyřhře vůbec poprvé, zase napodobil svého dědečka Kurta Nielsena. Ten neúspěšně bojoval ve finále dvouhry v letech 1953 a 1955.

Marray s Nielsenem se nespokojili s postupem do finále, které bylo pro oba na ATP Tour premiérové, a poradili si i s turnajovými pětkami Lindstedtem a Tecauem. Sehraný pár po setech 6-4 4-6 6-7 7-6 3-6 prohrál už třetí wimbledonské finále za sebou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jak řekl anglický komentátor: "It's a fairytale!" :) Je to opravdu neskutečné... Freddie a Jonny dostali divokou kartu, nikdy nevyhráli žádný turnaj a teď mají wimbledonský titul, přičemž Freddie je na deblovém žebříčku 111. a Jonny 76. Prostě další důkaz toho, že ve sportu je možné všechno. Každý turnaj včetně Wimbledonu začíná od nuly a může ho vyhrát kdokoliv. Debl sice není tak sledovaný jako singl, ale přesto si myslím, že v mužské čtyhře je veliká konkurence. Vítězství této dvojice považuju za obrovské a velmi příjemné překvapení. :)

Anglie a Dánsko mají nečekané wimbledonské vítěze a samozřejmě to nezůstalo bez odezvy ani u některých tenistek. Na twitteru je řada ohlasů... Caro má velkou radost z vítězství Frederika, se kterým letos hrála na Hopman Cupu. Jonnyho zase oslavují britské tenistky - Laura Robson, Heather Watson, Anne Keothavong a další. No uznejte, že s takovou krásnou podporou nemohli kluci nevyhrát. :)
Reagovat
smazaný uživatel
rekla bych spise, ze pokud kazdy muze porazit kazdeho, pak nejde o zadnou konkurenci, ale o normalni trapnost, ktera snizuje dustojnost muzskeho tenisu.. ;-), ;-), ;-)... vazme slova, proboha, za kazdym vykonem je mnoho snahy, prace a kus zivota cloveka.. :-)

Je tu lehky zmatek ve vlaknech, tak ho dodrzim, za sebe pridavam gratulaci uzane a dojemne Serene, Venusi, nasim sikovnym holkam a prekvapive "divokym" klukum! :-))

Nez TO dneska vypukne, mame trochu casu - nasla jsem si pana Kvitu z 8. 7. 2010, dotyka se i nasich "velkych" temat... :-) zpusob vedeni hovoru se mi ale hrube nelibi: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10095690193-pred-pulnoci/410231100252050/
Jinak ovsem jak jinak: Come on, Roger! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, važme slova... A taky neberme slova pana profesora zas tak vážně. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist