Marseille: Del Potro udolal Llodru, Berdycha vyzve Janowicz

22. 2. 2013, 08:47
Aktuality 18
ATP MARSEILLE - Už ve druhém kole turnaje v Marseille si Juan Martín Del Potro a Michael Llodra zopakovali svůj loňský finálový souboj. Také letos vyhrál nasazený Argentinec, proti domácímu hráči se ale na výhru pořádně nadřel. Jméno příštího soupeře již zná Tomáš Berdych, který se utká s Polákem Janowiczem.
Jerzy Janowicz

Juan Martín Del Potro před týdnem vyhrál turnaj v nizozemském Rotterdamu a na vítězné tažení navázal také prvním zápasem v Marseille. Obhájce titulu si v repíze loňského finále poradil ve třech setech s domácím Michaelem Llodrou a za poslední rok tak v hale vyhrál už 22 z 25 zápasů. 

Jednu ze tří porážek utrpěl loni na podzim v Paříži právě s Llodrou a i v Marseille byl blízko - jediný míček - porážce. Druhý nasazený Argentinec prohrál první set a ve druhém se ve hře udržel až po úspěšně zvládnutém tie-breaku. Del Potro v zápase odvrátil celkem 9 z 10 brejkbolů včetně mečbolu za stavu 4-5 v rozhodující sadě a i díky 10 esům vyhrál 3-6 7-6 7-5.

Bylo to velmi, velmi těžké utkání. Michael hrál dobře celý zápas. Myslím, že já hrál velmi dobře hlavně na konci. K vítězství jsem potřeboval štěstí, protože on si výhru zasloužil stejně jako já," hodnotil Del Potro. "To, že jsme tu loni hráli ve finále a letos už ve druhém kole, ukazuje na vysokou úroveň turnaje," dodal sedmý hráč světa, kterého ve čtvrtfinále čeká další domácí hráč - šampion z roku 2007 Gilles Simon. 

Tomáš Berdych si postup do čtvrtfinále přes Lotyše Gulbise zajistil už ve středu a včera tak jen čekal, na koho v pátečním souboji o první letošní semifinále narazí. Bude to pro něj neznámý soupeř Jerzy Janowicz, se kterým dosud nehrál. Proti polskému tenistovi se může pomstít za vyřazení parťáka z daviscupové reprezentace Lukáše Rosola, který v zápase prvního kola uhrál jen šest gamů.

Dvaadvacetiletý Janowicz, který loni šokoval postupem do finále turnaje Masters 1000 v Paříži a následným skokem do Top 30, ve Francii pokračuje bez prohraného podání. Ve včerejším večerním duelu s domácím Julienem Benneteauem v prvním setu odvrátil setbol, v druhé sadě šel po brejku z druhé hry do vedení a nakonec zvítězil 7-6 6-3. 

Naopak v trápení pokračuje Janko Tipsarevič. Srbský tenista sice v úvodu roku vyhrál turnaj v Čennaí, z exhibice v Kooyongu však odstoupil kvůli zranění ruky a na následném Australian Open nedohrál zápas vinou zranění paty. Po 14 dnech klidu se devátý hráč světa nechytil ani ve francouzských halách; v Montpellier prohrál svůj úvodní zápas s Llodrou a včera v Marseille skončil ve stejné fázi na raketě ruského kvalifikanta Dmitrije Tursunova

Předloňský semifinalista si o první semifinále od června 2011 zahraje s Lucemburčanem Gillesem Mullerem, kterého v obou vzájemných zápasech - na challengerech - porazil.

- ATP 250 MARSEILLE -
(Francie, tv. povrch / hala, 598.535 eur)
čtvrteční výsledky (21. 02. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Del Potro (2-Arg.) - Llodra (Fr.) 3-6 7-6(4) 7-5
Tursunov (Rus.) - Tipsarevič (4-Srb.) 7-6(4) 6-2
Simon (6-Fr.) - Bautista (Šp.) 6-3 6-1
Janowicz (7-Pol.) - Benneteau (Fr.) 7-6(0) 6-3

Luboš Zabloudil, YouTube

Komentáře

18
Přidat komentář
Mayo
to je najdegešskejší degeš z najdegešskejších degešov ..fak
Reagovat
Heather_Fedex
ale no tak....prohrat se simonem, to se stava i v lepsich rodinach. navic, juan mohl rupnout uz v minulem kole, kdyz celil mb.
Reagovat
Mayo
ja viem ale tak pokakal mi tiket :D
Reagovat
safi1313
Nevíte jestli bude někde v televizi přímý přenos???
Reagovat
Vojtiik
Neskutecna skoda llodry, jeho hra je velice zabavna:)
Reagovat
tommr
ale měl by potvrdit roli favorita. Byla by velká škoda, kdyby se to Tomášovi nepovedlo, protože pokud Janowicze udolá tak ho pak v semifinále bude čekat podstatně slabší soupeř (bud Muller nebo Tursunov) a bude mít tak cestu do finále dokořán otevřenou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš vyhra!
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes bych si přála v Marseille nějaké překvapení:-))) Buď na úkor Tsongy, nebo Tomáše- nejlíp obou:-))) Sorry, kluci.
Reagovat
Fandina
Sonja a já si zase žádné překvapení nepřeji ... Tome pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vždyť Jerzymu fandíš taky...přej mu to, je to jen blbá 250ka:-D
Reagovat
Fandina
Přeji oboum, ale vyhrát může jen jeden! Tome pojd!
Reagovat
tommr
tahle "blbá 250ka" jak jí nazýváš má skutečně hvězdný obsazení (na startu bylo 5 hráčů z první desítky) a Tomášovi by se titul z ní moc hodil - tolik titulů zase nemá a na GS/Masters je při účasti první čtyřky těžko kdy udělá ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No musím se přiznat, že mne to obsazení hodně překvapilo...zvlášť když za pár dní začíná Dubaj. Snad na to kluci nedojedou;-)
Reagovat
tommr
nemyslím si, že by je to mělo nějak moc vysílit. Třeba Del Potro loni zvládnul úplně stejnej program a Tomáš oproti lonsku dokonce vynechal Montpellier a Rotterdam ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to je fakt:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na úkor Tsongy je to samozřejmě lepší varianta.
Reagovat
spaniel
Mám tušení že Jerzy vyhraje ve 3 setech...
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně se těším na Tomáše dnes :), bude to určitě výborný zápas, Jerzy jde herně hodně nahoru.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist