Martincová a Bouzková jsou ve 3. kole wimbledonské kvalifikace

26. 6. 2019, 20:14
Aktuality 5
WIMBLEDON - Čtyřiadvacetiletá Tereza Martincová a dvacetiletá Marie Bouzková postoupily do třetího kola wimbledonské kvalifikace a jediná výhra je dělí od premiérového startu na londýnském grandslamu. Jako jediná z tria Češek dnes ve druhém kole ztroskotala Tereza Smitková, jež nevyužila mečbol proti Belgičance Yanině Wickmayerové.
Tereza Martincová

Tereza Martincová v předchozích třech letech neuhrála v kvalifikaci Wimbledonu ani set, ale letos prokletí zlomila. Včera udolala po třísetovém boji Číňanku Shilin Xu a dnes si poradila ve dvou setech 6-1 7-6 s dvacetiletou Američankou Caroline Dolehideovou.

Do třetího kola grandslamové kvalifikace postoupila Martincová potřetí v kariéře, až do hlavní soutěže se dosud dostala jen na US Open 2017. O premiérový start ve Wimbledonu bude čtyřiadvacetiletá Češka bojovat proti další dvacetileté soupeřce Rusce Anně Blinkovové (h2h 0-1).

Pár minut po Martincové se z postupu do třetího kola kvalifikace Wimbledonu radovala také Marie Bouzková, jež si poradila 6-0 7-5 s Ukrajinkou Anhelinou Kalininovou a v Londýně tak pokračuje bez ztráty setu.

O svůj celkově třetí start v hlavní soutěži grandslamu a premiérový na trávě v All England Clubu se dvacetiletá Bouzková utká s Rumunkou Anou Bogdanovou (h2h 0-1), s níž prohrála v prvním kole loňského US Open.


Z tria českých tenistek dnes ve druhém kole kvalifikace neuspěla jen čtyřiadvacetiletá Tereza Smitková, byť byla míček od postupu. Osmifinalistka z roku 2014 vedla nad osmifinalistkou z roku 2011 Belgičankou Yaninou Wickmayerovou 6-1 a 6-5 a měla mečbol, ale nevyužila ho a nakonec prohrála 6-1 6-7 1-6.

Dva čeští tenisté postoupili do 3. kola wimbledonské kvalifikace také ve dvouhře mužů, ve které zůstávají ve hře o hlavní soutěž Jiří Veselý a Lukáš Rosol.

• WIMBLEDON 2019 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 38.000.000 liber
středeční výsledky (26. 06. 2019)
• Kvalifikace žen - 2. kolo •
Bouzková (13-ČR) - Kalininová (Ukr.) 6-0 7-5
Martincová (29-ČR) - Dolehideová (USA) 6-1 7-6(5)
Wickmayerová (Belg.) - Smitková (16-ČR) 1-6 7-6(3) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Fransoas
Sláva prosim,že se Tereze Martincové podařilo nepříjemnou soupeřku vyřadit.Ovšem o výsledek jsem se obával.Ve třetím setu,kdy vedla 4 : 1 a měla svůj servis - ten prohrála.V této situaci vznikne moment,kdy hráčka se dostane do hry a většinou zápas zvrátí ve svůj prospěch.Gratulace pro naši hráčku k postupu do hlavního turnaje GS.
Reagovat
FulnekUltras
5:1 by bylo horší ;-)
Reagovat
Fransoas
Bohužel Marie Bouzková hladce prohrála s Rumunkou a nedostala se do hlavní soutěže.
Reagovat
dadaft
dobře ony.

gratuluji i Jeleně Rybakině a doufám, že projde až do hlavné soutěže...
Reagovat
Enterprise
Rybakina měla trochu pomalý start, ale pak už jela jak Rudá armáda na Berlín.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist