Martincová a Bouzková v Cincinnati zahájily vítězně kvalifikaci turnaje WTA 1000

14. 8. 2022, 01:01
Aktuality 20
WTA CINCINNATI - Dvě ze tří českých tenistek v Cincinnati zvládly vstup do kvalifikace. Tereza Martincová po divokém průběhu zdolala nejvýše nasazenou Rumunku Irinu Beguovou a ve formě hrající Marie Bouzková smetla Alexandru Kruničovou ´. Neuspěla jen Kateřina Siniaková.
Tereza Martincová (© AFP)

Tereza Martincová před týdnem prošla kvalifikací v Torontu a vítězně začala i nyní na dalším podniku WTA 1000 v Cincinnati. Rumunku Irinu Beguovou, která před dvěma týdny na antuce v Palermu ukončila pětileté čekání na titul, zdolala po divokém průběhu 6-1 5-7 7-6.

Po hladce vyhraném prvním setu Martincová zaspala začátek druhého. V prvních pěti gamech uhrála jen čtyři míčky a prohrávala 0-5. Přesto se nevzdala a také díky odvrácení setbolu vyrovnala na 5-5, ale obrat nedokonala. 

Přišla totiž druhá série pěti prohraných gamů a v rozhodujícím setu musela dotahovat. I když však prohrávala 2-5 a dvakrát se ocitla dva míčky od porážky, k mečbolu soupeřku nepustila a po dvou a půl hodinách boje vydřela nad nasazenou jedničkou cenné vítězství. 

27letá Češka potvrdila skvělou úspěšnost v kvalifikacích podniků WTA. Od října 2020 v ní začíná potřinácté a podesáté se může stát úspěšnou absolventkou. Aby se jí to znovu podařilo, musí v neděli porazit Polku Magdu Linetteovou (h2h 2-1), s níž si nedávno poradila na trávě v Nottinghamu.

Skvělou formu potvrdila Marie Bouzková. Česká tenistka, jež si v červenci zahrála čtvrtfinále Wimbledonu, na domácím Livesport Prague Open získala první titul na okruhu WTA a před týdnem prošla kvalifikací v Torontu, v Cincinnati začala hladkou výhrou 6-1 6-2 nad Srbkou Alexandrou Kruničovou.

24letá Bouzková, která v pondělí prohrála tříhodinovou bitvu s wimbledonskou šampionkou Jelenou Rybakinovou, tak vyhrála 12. z posledních 14 zápasů. O start v hlavní soutěži si zahraje s Chorvatkou Donnou Vekičovou (h2h 0-0).

Z českého trojlístku neprošla přes první kolo kvalifikace jen Kateřina Siniaková. Česká tenistka, jež před týdnem vyhrála turnaj ITF v Polsku, podlehla 4-6 6-4 1-6 zkušené Němce Andree Petkovicové.

Hlavní soutěž mají jistou zatím čtyři české tenistky v čele s Karolínou Plíškovou, jež v 1. kole narazí domácí veteránku Venus Williamsovou (h2h 2-1). Petra Kvitová se na úvod utká s Jil Teichmannovou, Barbora Krejčíková s Veronikou Kuděrmetovovou a Karolína Muchová vyzve Simonu Halepovou.

Dvojnásobná šampionka Serena Williamsová se střetne s vítězkou loňského US Open Emmou Raducanuovou. Už ve 3. kole se odvety za vyřazení z Toronta může dočkat světová jednička Iga Šwiateková proti Beatriz Haddadové Maiaové. Chybí obhájkyně titulu Ashleigh Bartyová, jež ukončila kariéru.

• WTA 1000 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 2.527.250 dolarů
sobotní výsledky (13. 08. 2022)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Bouzková (3-ČR) - Kruničová (Srb.) 6-1 6-2
Martincová (ČR) - Beguová (1-Rum.) 6-1 5-7 7-6(4)
Petkovicová (Něm.) - Siniaková (12-ČR) 6-4 4-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
lxr
Mile překvapila, výhru ve dvou setech jsem úplně nečekal a navíc skvěle zvládla koncovky. To je u ní docela překvapivé. Gratulka smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Prvni kolo, a hned takovy trhak:)))
Reagovat
EllNino
Příjemné překvapení kvalifikace :)

V Torontu měla v kvladě ITF hráčky, ale Begu a Linette jsou zkušené a stabilní tenistky, takže jejich skalpy se cení :)

Je velká pravděpodobnost českého souboje, ale alespoň jedné z holek bych přál Martinu Trevisan nebo AVU, případně jinou kvalifikantku než českou :)

Takže jedna vyfásne CoCo a druhá Elenu smile
Reagovat
Vlk-v-trave
CoCo hraje v MD?
Reagovat
EllNino
Gauff :) Pardon
Reagovat
Vlk-v-trave
Jooo, ty myslis Cori:) Tak to jo... tu Maruska da..., se nebojim...
Reagovat
Alien
AVU?
Reagovat
annah
Alison Van Uytvanck
Reagovat
Alien
A jo? Děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
lxr
Teď to právě níže píšu.
Reagovat
lxr
Rybakina má Sherif přece ne? Nebo se něco změnilo?

Každopádně větší polovina, kde by mohly naše holky být nalosovány, je hratelná. Trevisan nebo další kvalifikantka by byly super.

Marii bych ale přál to místo vedle Kontaveit. V prvním kole proti kvaldě a pak Kontaveit úplně bez formy, to by nebylo špatné. smile
Reagovat
Dobry-den
Máte pravdu, tady na TP zase zaspali a mají u ní Q. smile
Reagovat
EllNino
Tady ji neměla, pardon
Reagovat
EllNino
ale odhlásila se Andreescu, takže ještě místo vedle Giorgi ... to bych taky nerad :/
Reagovat
lxr
Pravda. smile Ale rozhodně není tak nebezpečná jako Gauff a proti Marušce by se mohla vycházet.
Reagovat
EllNino
Skvěle zvládnutá kvalifikace, Sašu i Donnu porazila velice hladce a ušetřila síly ...

Snad tentokrát nevyfásne Rybakinu nebo Gauff, ostatní soupeřky do 1. kola jsou hratelné :)
Reagovat
Dobry-den
Marie dokonce zvládla kvaldu bez ztráty podání. smile

Je evidentní, že hráčky druhé padesátky pro ni nejsou problém. smile

Los pro kvalifikantky je oproti Torontu skutečně daleko milosrdnější, 7 z 9 pozic je opravdu hratelných (4 x jiná kvalifikantka/LL, Mertens, AVU, Trevisan). Jestli dostane Gauff nebo zase Rybakinu, tak už to není normální. smile
Reagovat
Dobry-den
A Terka to taky zmákla. smile
Reagovat
EllNino
Maruška potvrdila formu, i když Alex už je poměrně neškodná, Tereza příjemně překvapila, to jsem fakt nečekal :)), Katka naopak zklamala a mrzí mě to hodně, protože v Polsku hrála fakt dobře...

Marušku teď čeká Donna, která má ale do ideálnu daleko a přijde mi, že se už na předešlou úroveň nedostane ... ale pořád má nebezpečné pumelice a zvládla 1. kolo, takže se musí mít Marie na pozoru a hrát soustředěně :)

Terku čeká Magda Linette, která měla v 1. kole lehkou práci s domácí Baptiste ... letos už ji jednou porazila, tak třeba se jí to povede znovu, Katka to taky zvládla :)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist