Martincová, Bouzková a Malečková dnes vyhrály turnaje ITF

28. 6. 2015, 16:49
Aktuality 16
Hned tři turnaje ITF mají tento týden šampionky z Česka. Dvacetiletá Tereza Martincová získala svou dosud nejcennější trofej ve švýcarském Lenzerheide, šestnáctiletá Marie Bouzková ovládla podruhé během dvou týdnů akci na Mauriciu a Jesika Malečková triumfovala v nizozemské Bredě.
Tereza Martincová s trenérkou Ivetou

Tereza Martincová ve švýcarském Lenzerheide plnila roli nasazené dvojky, ovšem hned tři výhry musela vybojovat v třísetových duelech. Finále si dnes zahrála potřetí v sezoně, ale zatímco v únoru ve francouzském Grenoblu a v květnu v německém Wiesbadenu neuspěla, na antuce nedaleko známého lyžařského střediska to již dotáhla na samotný vrchol. 

Dvacetiletá Češka ve finálovém duelu zdolala svou slovinskou vrstevnici Nastju Kolarovou. Nasazenou jedničku porazila 6-3 6-4 a získala svůj druhý titul mezi ženami. Ten z horské vesničky Lenzerheide je zatím nejcennějším, neboť turnaj byl dotován částkou 25.000 dolarů. Poprvé triumfovala loni na 'desítce' v řeckém Heraklionu.

Martincové ve Švýcarsku pomáhala jako trenérka bývalá světová pětadvacítka Iveta Benešová-Melzerová, jež loni na podzim kvůli problémům s ramenem ukončila kariéru a aktuálně se rozchází s rakouským manželem Jürgenem. "Největší dík trenérce co tu se mnou byla. Ivetka nejlepší," napsala Martincová na Facebook k fotografii s trofejí pro vítězku. 

Díky titulu by Martincová měla vylepšit své maximum ve světovém žebříčku WTA, v němž by se měla přiblížit premiérovému posunu do Top 200. Na tu může zaútočit už příští týden v polském Torunu.

Nejcennější titul získala i další dvacetiletá Češka Jesika Malečková. Ta dnes zvítězila na podniku s dotací 15.000 dolarů v nizozemské Bredě, kde startovala jako nenasazená. Cestou do finále neztratila ani set a v dnešním vyvrcholení turnaje udolala 6-3 5-7 7-5 osmou nasazenou Polku Sandru Zaniewkou a získala svůj třetí titul. Oba předchozí vybojovala na akcích s nejnižší dotací 10 tisíc dolarů.

Ve světovém žebříčku by Malečková měla vylepšit své dosud nejlepší umístění, kterým je 390. místo. Příští týden startuje v nizozemském Zeelandu. 

Skvělou formou se v uplynulých dvou týdnech prezentovala na ostravě Mauricius Marie Bouzková. Teprve šestnáctiletá juniorka na dvou zdejších turnajích ITF s dotací 10.000 dolarů na tvrdém povrchu neztratila v deseti zápasech ani jeden set a ve sbírce tak má už tři trofeje z turnajů žen. Před týdnem navíc vítězka loňské juniorky na US Open triumfovala
v exotickém prostředí v Indickém oceánu i ve čtyřhře. Ve světovém žebříčku se poprvé objeví v Top 400.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
fretek
Marie a turnaj "žen" - její největší, finálová soupeřka Daniel je ještě o rok mladší :-)
Reagovat
skott
hlavně turnaje na Mauriciu jsou jen takové klubové hraní, víc než polovina účastnic ani neměla ranking a nikdo z těch holek se profesionálním tenisem živit nebude.
Reagovat
PH94
Paráda holky :)
Reagovat
EllNino
tak Ivet už trénuje jo ? :) to je dobře :)
Reagovat
Frick
https://instagram.com/p/nfYoqDtVX_/

Pokud dá triko dolů, tak teprve člověk zírá. Plíščata hadr. :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Denča je mnohonásobě hezčí a sympatičtější než tadle ta tuctová kráska.
Reagovat
Frick
Mít na boku vykérovanou obří lebku s růžema skutečně není tuctové :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ona si to zjevně myslí..
Reagovat
freeteepek
To tetování je strašný.
Reagovat
smazaný uživatel
Celkově, není mi moc sympatická ta Martincová. Už jenom, jak sebevědomě odpovídala na svém ask.fm a dělala ze sebe bůhví co, mi moc sympatická teda není. Ale Ivětě přeji-co nejvíc trenérských úspěchů.
Reagovat
janek_da
https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/11694825_706803692798710_7331826290451602848_n.jpg?oh=0d8da4e75a64914bde241f1b8a270081&oe=562763CB
Reagovat
FulnekUltras
jdou do boje... ;)
Reagovat
Fandina
Je to super, tolik mladých holek, co se prosazuje. Pojďte holky jooooooooo!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No, prosazuje.. Terka má 20, a furt hraje jen 25 nejvýš.. Ale uvidíme.
Reagovat
Fandina
Teď se posunula k 200 a to jí otvírá cestu na vyšší turnaje i na kvaldu GS, takže super. A zaujalo mě, že jí trénuje Iveta. A že se možná dala na trenérskou dráhu. I to může přinést změnu. A dvace let není až tak moc. Třeba Denisa vylítla také až po dvacítce.
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt, ale Denisa byla taky půl roku zraněná-a to nemluvím o zraněních, které jí doprovází celou kariéru. Ale uvidíme, nic není vyloučeno. A Ivetě přeji také trenérské úspěchy. Je dobře, že na tenis úplně nenzanevřela.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist