Martincová předvedla drtivý set. V Monterrey si poprvé v sezoně zahraje na turnaji WTA

3. 4. 2017, 19:12
Aktuality 6
WTA MONTERREY - Tereza Martincová letos na osmý pokus prošla kvalifikací turnaje WTA. Uspěla na tvrdém povrchu v mexickém Monterrey, kde dnes v závěrečném třetím kole zdolala 7-6 6-0 Američanku Jamie Loebovou, když ve druhém setu ztratila jen tři fiftýny.
Tereza Martincová

Tereza Martincová se letos pokoušela kvalifikovat v Aucklandu, Hobartu, na Australian Open, v Petrohradu, Budapešti, Kuala Lumpur a Indian Wells, ovšem poprvé v sezoně se do hlavní soutěže podniku WTA kvalifikovala až nyní v Monterrey. 

Dvaadvacetiletá Češka v prvních dvou kolech vyhrála třísetové souboje s Francouzkou Amandinou Hesseovou a Švýcarkou Conny Perrinovou, která včera odvrátila šest mečbolů, z toho pět esem, a v dnešním rozhodujícím zápase si poradila 7-6 6-0 s Američankou Jamie Loebovou

V prvním setu Martincová dvakrát dohnala manko brejku a po úspěšně zvládnutém tie-breaku se dostala do vedení. Druhá sada se už hrála zcela v její režii, neboť česká tenistka v něm ztratila pouhé tři míčky.



V hlavní soutěži se Martincová utká poprvé s Američankou Christinou McHaleovou, která je 43. hráčkou světa a v Mexiku plní plní roli nasazené osmičky.

Z českých tenistek v Monterrey startuje ještě Denisa Allertová, která se v prvním kole střetne s šestou nasazenou Ruskou Jekatěrinou Makarovovou.

Pavljučenkovová nezaváhala, Bouchardová prohrála popáté v řadě
Snadným vítězstvím vstoupila do podniku s dotací čtvrt milionu dolarů druhá nasazená Ruska Anastasia Pavljučenkovová. Trojnásobná šampionka z let 2010, 2011 a 2013 smetla bez ztráty podání 6-1 6-3 Němku Tatianu Mariaovou a na šestém z posledních sedmi turnajů zvládla svůj vstup do soutěže.

"Se svým výkonem jsem spokojená. Vstup do turnaje je vždycky těžký a první zápasy nejsou nikdy lehké. Jsem tedy šťastná, jak dobrý zápas jsem odehrála. Soupeřka dobře podávala, ale mě se dařilo na returnu," komentovala světová šestnáctka Pavljučenkovová vstup do turnaje, který se koná v nadmořské výšce 540 metrů v podhůří pohoří Sierra Madre Oriental.

 

"Podmínky jsou tu jiné, než na ostatních turnajích. Je tu jiná nadmořská výška. Je to tu náročné, ale podmínkám jsem se dobře přizpůsobila," dodala pětadvacetieltá Ruska, jež se ve druhém kole utká se Slovenkou Janou Čepelovou, nebo Američankou Kristie Ahnovou.


Více se na vítězný start nadřela třetí nasazená Francouzka Caroline Garcíaová, která otočila zápas s domácí devatenáctiletou nadějí Renatou Zarazuaovou a zvítězila 4-6 6-2 6-3.

 

"Byl to pro mě obtížný zápas. Hrála jsem špatně a nevěděla jsem, co mohu od mladé soupeřky očekávat. Hodně bojovala a nedělala příliš chyb," uvedla Garcíaová. "Jsem ráda, že jsem se do zápasu dokázala dostat a našla svůj rytmus. Do příštího zápasu mám na čem pracovat, ale hlavní je, že jsem postoupila dál."


Ve druhém kole se loňská semifinalistka a předloňská finalistka Garcíaová utká s Američankou Madison Brengleovou, nebo s Argentinkou Nadiou Podoroskou.

Naopak do další krize upadá Eugenie Bouchardová, která ani při svém debutu v Monterrey neukončila více než dva měsíce dlouhé čekání na výhru. Třiadvacetiletá Kanaďanka v prvním kole podlehla po dvou a čtvrt hodinách boje 6-7 3-6 Španělce Saře Sorribesové, která je teprve třetím týdnem hráčkou Top 100.

Bývalá světová pětka Bouchardová tak prohrála už pátý zápas v řadě a blíží se ke své nejdelší sérii porážek z jara 2015, kdy prohrála šestkrát v řadě. Tehdy v obdodí od března do konce srpna vyhrála jen tři z osmnácti duelů.


Velkou favoritkou turnaje je světová jednička a finalistka z roku 2013 Němka Angelique Kerberová. Hned v prvním kole ji čeká zkušená Italka Francesca Schiavoneová, s níž ve vzájemné bilanci prohrává 2-3.

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (03. 04. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo kvalifikace •
Martincová (5-ČR) - Loebová (4-USA) 7-6(2) 6-0
• Dvouhra - 1. kolo
Pavljučenkovová (2-Rus.) - Mariaová (Něm.) 6-1 6-3
Garciaová (3-Fr.) - Zarazuaová (Mex.) 4-6 6-2 6-3
Sorribesová (Šp.) - Bouchardová (Kan.) 7-6(8) 6-3
Boserupová (USA) - Hibinová (Jap.) 6-0 6-2
Vekičová (Chorv.) - Tigová (Rum.) 6-4 6-1
Broadyová (Brit.) - Bellisová (USA) 7-6(4) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Hector21
tralalalala Nastík hezky pěkně...

opovaž se to tam nevyhrát
Reagovat
Frick
No nic moc. :-(
Reagovat
bIbec
Tereza se prostě nechce plácat na ITF-kách. Snad se tahle "strategie" časem oplatí a dostane se do stovky. V race je maličko níž, jak v žebřu za 12 měsíců, takže to zatím nemá vzestupnou tendenci, ale třeba právě ty zkušenosti prosti kvalitním hráčkám pomůžou ten vývoj obrátit. Snad. Držím palec. Překvapit a něco v Monterrey uhrát nebude lehké.
Reagovat
tommr
Tereza je bojovnice. Letos měla hodně smůly a v Petrohradě jí okradli o body, ale jak je vidět tak jí to nezlomilo a pokouší štěstí dál. Přál bych jí nějakej dobrej los, ale v Monterrey bohužel není moc na výběr ...
Reagovat
VlS
No, já bych řek, že v Petrohradu body chytla, mrskla do záchodu a spláchla.
Reagovat
slacker
omyl, splachoval nekdo jiny
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist