Martincová se po více než dvou letech úspěšně vrátila na okruh ITF. Havlíčková se po prvním triumfu dál trápí

12. 4. 2023, 11:53
Aktuality 7
ITF W80 ZARAGOZA - Tereza Martincová hraje po více než dvou letech turnaj ITF a na antukovém podniku s dotací 80 tisíc dolarů ve španělské Zaragoze začala výhrou 7-5 6-2 nad kvalifikantkou a 466. hráčkou pořadí Ioanou Loredanou Roscaovou. Hned v prvním kole naopak vypadla Lucie Havlíčková, která se po prvním triumfu mezi ženami nadále trápí.
Tereza Martincová (© j48tennis.net)

Tereza Martincová se předloni v dubnu dočkala vytouženého debutu v Top 100 světového pořadí a nakonec se díky životní sezoně 2021 vypracovala až na 40. místo. Loňský tenisový rok však zakončila s negativní zápasovou bilancí a na devíti letošních odehraných turnajích se pouze v jednom případě dostala přes první kolo hlavní soutěže.

Osmadvacetiletá Češka tak zhruba před měsícem a půl opustila nejvyšší patro žebříčku a během fedcupové pauzy startuje poprvé od předloňského února na nejnižším okruhu ITF. Na antukovém podniku s dotací 80 tisíc dolarů ve španělské Zaragoze, kde jsou v herním poli tři zástupkyně Top 100, je nasazenou čtyřkou a začala "povinným" vítězstvím 7-5 6-2 nad kvalifikantkou a 466. hráčkou pořadí Ioanou Loredanou Roscaovou.

Proti Rumunce měla od začátku navrch. V úvodním dějství sice dvakrát ztratila náskok brejku a dopodávala ho až na druhý pokus, nicméně v tom následujícím nečelila ani jednomu brejkbolu a soupeřce povolila pouhé dva gamy. O první letošní čtvrtfinále si zahraje s další kvalifikantkou Ksenií Zajcevovou z Ruska.


Havlíčková se po prvním triumfu mezi ženami trápí
Lucie Havlíčková
slavila před měsícem na W60 v Trnavě svůj první triumf na profesionální tour, když včetně kvalifikace vyhrála sedm zápasů a ve finálové bitvě přemohla bývalou světovou šestačtyřicítku Océane Dodinovou.

Osmnáctileté Češce, která loni ovládla dvouhru i čtyřhru na dívčím French Open, se však od té doby vůbec nedaří. Na posledních třech turnajích včetně Zaragozy, kde ztroskotala po prohře 3-6 2-6 s Natalijí Stevanovičovou hned v prvním kole, neporazila více než jednu soupeřku.

Jesika Malečková si ani na svůj desátý pokus premiérový skalp Top 100 nepřipsala. Osmadvacetiletá Češka dvakrát nedopodávala utkání s právě s Dodinovou a Francouzce nakonec podlehla 7-6(6) 2-6 6-7(4).

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
com
ta teda klesla hodne hluboko.. Na takovym turnaji s hrackama ze druhe a treti stovky by mela vyhrat turnaj i s prstem v nose.. No uvidime jestli se do toho finale vubec dostane smile
Reagovat
lenka258
Jelikož je na nějakém 103. místě, tak chápu, že teď jede 3 ITFky, musí se nacpat do French Open do té stovky :D. Takhle kdyby vypadla v Madridu a Římě v prvních kolech, tak by to třeba vyjít nemuselo...
Reagovat
lenka258
...kdyby vyhrála nebo byla ve finále, tak se dostane někam k devadesátce.
Reagovat
tommr
jj ITFky jsou v jejím postavení nutností. Příští týden je ale pokud vím přihlášená na kvalifikaci ve Stuttgartu ...
Reagovat
lenka258
Nn, není. Pak má další dvě ITF turnaje
Reagovat
tommr
tím líp. Ta kvalda ve Stuttgartu je neskutečně nabitá a Tereza by v ní neměla šanci na postup ...
Reagovat
r176
stačí se mrknout na startovní pole a ona to zase taková procházka nebude.Kovinic,Dodin,Pavlyuchenková nejsou ořezávátka.A k tomu Terka hlínu moc nemusí.SF bude úspěchem.Zase se třeba rozehraje po betonech.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist