Martincová v Brazílii postoupila poprvé v sezoně do 2. kola

1. 8. 2016, 22:17
Aktuality 33
WTA FLORIANÓPOLIS - Tereza Martincová si brazilském v Florianopolisu připsala první letošní výhru na okruhu WTA, když porazila Maďarku Reku-Lucu Janiovou. O zopakování loňského čtvrtfinále, které je jejím kariérním maximem, si jednadvacetiletá Češka zahraje proti Ukrajince Ljudmile Kičenokové.
Tereza Martincová (© Brasil Tennis Cup)

Tereza Martincová vloni na antuce ve Florianópolisu zaznamenala nejlepší výsledek v kariéře, když si zahrála své první čtvrtfinále na okruhu WTA. Na slabě obsazený turnaj v Brazílii, kde se nyní hraje na tvrdém povrchu, zamířila i letos a po roce si připsala vítězný zápas v hlavní soutěži podniku WTA.

Jednadvacetiletá Češka, jež se většinou snaží prosadit v kvalifikacích nebo hraje na akcích ITF, v prvním kole porazila 6-3 6-2 Maďarku Reku-Lucu Janiovou a počtvrté v kariéře postoupila do 2. kola. Martincová, jež hrála se zabandážovaným kolenem, v zápase ztratila třikrát podání, ale využila šest z osmi brejkbolů a po hodině a čtvrt mohla slavit postup.

O vyrovnání svého maxima si zahraje s Ljudmilou Kičenokovou, která je o téměř sto míst hůře postavenou hráčkou a ve Florianópolisu hraje jako lucky loser. Třiadvacetiletá Ukrajinka rovněž po výhře 6-3 6-2 vyřadila domácí devátou nasazenou obhájkyni titulu Telianu Pereirovou.

"Dnes to nebyl můj den. Ale aspoň se teď mohu včas přesunout do Ria de Janeiro na svou první olympiádu. Jsem moc šťastná, v Riu si to chci užít a hrát svůj nejlepší tenis," uvedla Pereiraová.

Martincová, které patří ve světovém žebříčku 266. místo, se v letošní sezoně prosadila na okruhu WTA z kvalifikace mezi nejlepší pouze v Bogotě, kde ale první kolo nezvládla. Ve Florianópolisu se tentokrát dostala přímo do hlavní soutěže.

České tenistce se v pondělí povedl i vstup do soutěže deblistek, když s Veronicou Cepedeovou porazily 6-3 6-4 argentinsko-brazilské duo Pigossiová/Podogorská. O postup do semifinále se utkají s třetí nasazenou maďarsko dvojicí Babosová/Janiová.

Největší hvězdou turnaje je bývalá světová jednička Jelena Jankovičová, na kterou by jediná Češka v soutěži Martincová mohla narazit ve čtvrtfinále. Nejvýše nasazená Srbka ve svém prvním zápase navzdory čtyřem ztraceným servisům zdolala 7-5 6-4 ruskou kvalifikantku Valerii Solovjevovou a postoupila do 2. kola. V něm narazí na Rumunku Bogdanovou.

"V průběhu zápasu se hodně měnily podmínky. Snažila jsem se hrát chytře a soustředit se na ukončení zápasu. S tím jak jsem hrála, jsem spokojená," řekla Jankovičová, jež ve druhé sadě ztratila výhodu dvou brejků.

Z papírových favoritek zvládly svůj úvodní duel i Rumunku Irina Beguová, Portoričanka Monica Puigová či Lotyška Jelena Ostapenková.

Z 32 tenistek, které ve Florianópolisu startují, se tucet z nich představí v příštím týdnu na olympiádě v Riu de Janeiro.

• WTA INTERNATIONAL FLORIANÓPOLIS •
Brazílie, tv. povrch, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (01. 08. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Martincová (ČR) - Janiová (Maď.) 6:3, 6:2
Jankovičová (1-Srb.) - Solovjevová (Rus.) 7:5, 6:4
Beguová (2-Rum.) - Pigossiová (Braz.) 3:6, 6:3, 6:4
Puigová (3-Portor.) - Pivovarovová (Rus.) 6:2, 6:3
Ostapenková (4-Lot.) - N. Kičenoková (Ukr.) 6:4, 6:4
Babosová (6-Maď.) - Podoroská (Arg.) 6:7 (3:7), 6:3, 6:2
Hibinová (7-Jap.) - Webleyová-Smithová (Brit.) 6:3, 6:0
L. Kičenoková (Ukr.) - Pereiraová (9-Braz.) 6:3, 6:2
Gonzálezová (Parag.) - Céová (Braz.) 6:1, 6:4
Goncalvesová (Braz.) - Capurrová (Arg.) 6:3, 6:1
Limová (Fr.) - Pousová (Šp.) 6:3, 6:4
Savčuková (Ukr.) - Haddadová (Braz.) 5:7, 7:5, 6:0
Bogdanová (Rum.) - Najdenovová (Bulh.) 6:2, 6:4
Pellaová (Arg.) - Zarazuaová (Mex.) 7:5, 6:7 (5:7), 6:4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Cepedeová/Martincová (Parag./ČR) - Pigossiová/Podoroská (Braz./Arg.) 6:3, 6:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tereza Martincová opět předvedla, co je schopná zahodit. Ta se nikdy ani náhodou do top 100 neprobojuje.
Reagovat
kada.tom
jn, celý 3. set vedla, podávala na vítězství za stavu 5-4, pak i 6-5, nakonec vyhučela v TB, a to naprosto jasným způsobem
Reagovat
tommr
ta už se nejspíš nikdy neprobojuje ani do top-200. Takhle zkolabovat v závěru to se jen tak nevidí. Lehčí soupeřku do druhýho kola už přitom dostat nemohla ... :(
Reagovat
EllNino
Nesouhlasim :-) Kichenokovy mají skvělý servis jsou to takový o dost horší Pliskovy ...navíc taky dvojčata a taky ročník 1992 ...a Tereza nemá moc hru na stovku takže je to asi stejne jedno :-) 2. Kolo pro ni uspech
Reagovat
tommr
to je sice pravda, ale ta promarněná šance na čtvrtfinále stejně mrzí ... :(
Reagovat
letityfanousek
Tak teď jsem viděl závěr zápasu a Robert tak okatě naházel míče do sítě a do autu až bych z toho blil. Jako nasazená jednička to hustě odflákla a diváci mu ještě tleskají. $$ bych mu za to nedal. Ne neměl jsem na něj vsazeno, jen popisuju, co jsem viděl, je to i v záznamu. Hnus velebnosti
Reagovat
makro99
6:1 první set
Reagovat
skott
https://www.sport.cz/loh/tenis/clanek/797402-hlavackova-olympijsky-park-pripadam-si-jako-na-parkovisti-a-z-jidla-jsem-zoufala.html#hp-sez
Reagovat
svetova.dvojka
fajnovka...
Reagovat
janek_da
http://www.wtatennis.com/news/article/5773081/title/vote-july-breakthrough-of-the-month

Za mě Kučovka
Reagovat
mkubis17
jaktože hraje Cecchinato? nedostal náhodou trest :)
Reagovat
kada.tom
Hantuchová skvěle :-)
Vekic taktéž .. :-)
Reagovat
kada.tom
02.08.2016 13:54 #1-2302562 Rastafarian
Tak Vekic mě opět nezklamala a sázka proti

Ty kurzy u ní nechápu, když největší tenisové úspěchy jsou sex s Kokkinakisem a vztah s Wawrinkou. Do top 100 už ji chybí jen sex s Djokovičem
Reagovat
smazaný uživatel
1. Jsi trapnej. 2. Jestli chce Donna takhle pokračovat, tak to ať se na to radši vykašle... :(
Reagovat
bIbec
Heinová překvapila Muchovou. To je celkem šok. Snad budou rozhovory obou hráček na TS.
Reagovat
tommr
Karolína se nám nějak zasekla ... :(
Reagovat
Frick
Já myslim, že neni úplně OK. Na Štvanici hrála s nějakym rukávem a její bilance na servisu je vyloženě zlá.

Snad se dá brzo do pořádku. Kvalda o USO asi unikne, ale skoro bych řekl, že žádná škoda, vzhledem k tomu, že je Kája antuková.
Reagovat
Jiri
Nevite někdo, kde presne se hraje? Nemohu najit adresu.
Reagovat
tommr
TK SLAVIA PLZEN
U Borského parku 21, PLZEN, 30100, Czech Republic
Reagovat
kada.tom
U Borského parku 21, Plzeň - Bory
https://mapy.cz/s/VT2Y
Reagovat
Jiri
moc!
Reagovat
Frick
https://www.o2sport.cz/fotbal/o-muj-boze-suarezovi-postavili-v-rodnem-meste-sochu-ale-ta-je-spis-k-smichu/

S Petrou by si rozuměli :-D
Reagovat
skott
Tak Ljuda využila pozici ¨lucky losera¨ dokonale. Chudák její sestra schytala do 1.kola Jelenu Ostapenko, zatímco ona mnohem hratelnější Pereiru, která je skutečně ve velké krizi letos. Hodně to po těch loňských titulech připomíná křeč Schmiedlové. Sice dneska odvrátila Ljudě asi 6 mečbolů na konci, ale jinak byla naprosto bezzubá, laciné chyby z returnu a i ve výměnách byla překvapivě mnohem horší, přestože povrch není nijak extra rychlý.
Reagovat
makro99
AKS mě taky napadla.. holt obhajoba zlomový sezóny nebývá jednoduchá.
Pereira letos porazila zatím jenom 4 hráčky, bohužel jednou z nich je Kristýna (a s obvyklým 9:7 ve třetím na GS).
Reagovat
skott
pravda ale je, že v jejím případě se to asi dalo čekat. Pereira vyjma některých specifických antukových turnajů prostě nemá na WTA schopnosti.
Reagovat
Frick
Pereira to vůbec nezvládla. No, asi byla zraněná, letos toho odehrála dost málo, ale v Brazílii asi trochu chytla slinu.

Lehký to pro Terezu nebude.
Reagovat
Frick
http://www.vysledky.cz/zapas/EBKePfyI/#prehled-zapasu

Tak Tereza je viděna jako lehká favortika s kurzem okolo 1,70...
Reagovat
skott
Elina se ve Florianopolis přihlásila pouze do debla s Olgou Savchuk, zřejmě aby se spolu sehrály, ale hned vypadly v 1.kole s jiným olympijským párem Babos/Jani. Opravdu by mě zajímalo, kam na tyhle bláznivé nápady letos chodí. Podobný nesmysl jako její let na otočku do Bogoty na jaře.
Reagovat
Frick
Tý jo. První kolo na 50k a expreska.
Reagovat
Dobry-den
Asi se kamarádí s Nicole ;-)
Reagovat
Frick
..jestli nakonec nebude třeba operace...
Reagovat
aligo
proč myslíš hned operace? a co že s ním má? :)
Reagovat
aligo
:(((
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist