Martincová v Dubaji prošla do finále kvalifikace a může rozšířit české řady na osm hráček

17. 2. 2023, 16:10
Aktuality 3
WTA DUBAJ - Tereza Martincová zahájila své působení na podniku WTA 1000 v Dubaji vítězstvím 6-4 6-4 nad Polkou Magdalenou Frechovou a i svůj čtvrtý letošní skalp si připsala v kvalifikačních bojích. V přímém souboji o hlavní soutěž vyzve Rumunku Anu Bogdanovou a pokusí se rozšířit české řady na osm hráček.
Tereza Martincová (© j48tennis.net)

Tereze Martincové se loni vůbec nepovedlo navázat na životní sezonu 2021. Osmadvacetiletá Češka dosáhla jen na tři čtvrtfinále, nejdál byla v semifinále na trávě v Nottinghamu a na 21 z 25 turnajů skončila v prvním či druhém kole. V žebříčku se tak propadla ze 40. až na 98. místo a hrozí jí vypadnutí z elitní stovky.

O moc lepší formu nemá ani v úvodu letošního roku. V Aucklandu, Hobartu, na Australian Open ani v Lyonu se nedostala přes úvodní kolo hlavní soutěže a v posledních dvou týdnech ztroskotala v kvalifikaci v Abú Zabí i Dauhá.

Na první letošní "tisícovce" v Dubaji, kde si předloni zahrála osmifinále a loni nestartovala, začala skalpem Magdaleny Frechové a i své čtvrté vítězství v probíhající sezoně si připsala v kvalifikačních bojích. Pražská rodačka si suverénně hájila servis a prvním brejkbolům čelila až za stavu 6-4 4-3. Druhý v pořadí odvrátit nedokázala, nicméně své zaváhání okamžitě napravila a utkání ukončila hned po prvním mečbolu.

Statistiky zápasu Martincová - Frechová

Ve finále kvalifikace vyzve Rumunku Anu Bogdanovou (H2H 1-3) a pokusí se rozšířit české řady na osm hráček. V hlavní soutěži budou startovat Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Marie Bouzková, Barbora Krejčíková, díky chráněnému žebříčku Markéta Vondroušová s Karolínou Muchovou a na divokou kartu od pořadatelů Linda Fruhvirtová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
jirkaS
TERYNAsmilesmilesmile
Reagovat
GaelM
To 40. místo bylo trochu nad její možnosti. Snad se udrží aspoň ve stovce, maká, zasloužila by si to.
Reagovat
tommr
Tereza mě překvapila. Její výhru nad Frechovou jsem nečekal ... smile
Ještě víc by mě překvapilo kdyby dokázala porazit i Bogdanovou s její urputnou defenzívou ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist