Martincová v Granby nepotvrdila roli favoritky a už na osmé akci v řadě neprošla do čtvrtfinále

24. 8. 2022, 19:50
Aktuality 3
WTA GRANBY - Tereza Martincová na novém podniku WTA v kanadském Granby nedopodávala druhý set, prohrála 3-6 6-7(1) s bývalou juniorskou světovou jedničkou Dianne Parryovou a už na osmém turnaji v řadě skončila nejpozději ve druhém kole. Devatenáctiletá Francouzka si o své premiérové semifinále na nejvyšším okruhu zahraje se semifinalistkou nedávného Wimbledonu Tatjanou Mariaovou.
Profily hráčů
Tereza Martincová (© AFP)

Tereze Martincové se vůbec nedaří navázat na loňskou životní sezonu. Bývalá členka Top 40 žebříčku letos byla nejdále v semifinále v Nottinghamu a už na osmém turnaji v řadě skončila nejpozději ve druhém kole.

Nasazená osmička začala na novém podniku WTA v kanadském Granby dvousetovou výhrou nad Océane Dodinovou, ale na další francouzskou soupeřku recept nenašla. S bývalou juniorskou světovou jedničkou Diane Parryovou prohrála 3-6 6-7(1) a do svého třetího letošního čtvrtfinále nepostoupila.

Favorizovaná Martincová si v úvodním dějství pouze jednou uhájila vlastní servis. Ve druhé sadě nepotvrdila ani jeden ze dvou brejků, nejprve za stavu 2-1 a pak 6-5. V tie-breaku dokázala uhrát jen jeden bod.

Devatenáctiletá Parryová, která si dnes připsala svůj premiérový skalp Top 100 na betonech a na French Open vyřadila obhájkyni Barboru Krejčíkovou, si čtvrtfinále na okruhu WTA zahraje podruhé v kariéře. O první semifinálovou účast se utká s Tatjanou Mariaovou. Německou veteránku porazila nedávno na travnaté akci WTA 125k v Gaibě, Mariaová se poté senzačně dostala do semifinále Wimbledonu.

Další čtvrtfinálové dvojice utvořily nasazená jednička Darja Kasatkinová s Nurií Párrizasovou, Marta Kosťuková s Rebeccou Marinovou a Xiyu Wang s Darjou Savilleovou.

• WTA 250 GRANBY •
Kanada, tv. povrch, 251.750 dolarů
středeční výsledky (24. 8. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Parryová (Fr.) - Martincová (8-ČR) 6-3 7-6(1)
Kasatkinová (1-) - Frechová (Pol.) 6-3 6-2
Marinová (Kan.) - Paoliniová (3-It.) 4-6 6-1 6-2
Mariaová (Něm.) - Bondárová (4-Maď.) 6-3 6-2
Savilleová (9-Austr.) - Sebovová (Kan.) 6-1 6-0
Kosťuková (10-Ukr.) - Stakusicová (Kan.) 6-7(3) 6-4 6-1
Xiyu Wang (Čína) - Braceová (Kan.) 7-6(4) 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
další selhání v klíčovej moment: tentokrát trestuhodně nedopodávala druhej set ... smile
Reagovat
EllNino
Tady v Granby si mohla nahrabat, ale prostě ...
Reagovat
com
na novy tetovani mit bude smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist