Martincová v Guangzhou prošla kvalifikací a zahraje si se Stosurovou

15. 9. 2019, 06:54
Aktuality 11
WTA GUANGZHOU - Tereza Martincová se stala podruhé v řadě úspěšnou kvalifikantkou. Po US Open prošla dvoukolovým sítem v čínském Guangzhou, kde dnes smetla domácí Jia-Jing Lu. V hlavní soutěži se může těšit na souboj s Australankou Samanthou Stosurovou.
Tereza Martincová

V pondělí v Zhengzhou Tereza Martincová potrápila v třísetové bitvě favorizovanou Francouzku Caroline Garciaovou, porazit ji však nedokázala. V Číně však zůstala a o víkendu na dobrý výkon navázala, když v Guangzhou prošla dvoukolovou kvalifikací.

V sobotu si čtyřiadvacetiletá Češka poradila s o tři roky mladší Australankou Lizette Cabreraovou a dnes nedala šanci domácí Jia-Jing Lu. Devětadvacetiletou Číňanku, jejímž žebříčkovým maximem je 162. místo, smetla za hodinu hry 6-2 6-1, když po svém podání ztratila jen osm míčků, z toho pět v posledním gamu.


133. hráčka světa Martincová prošla kvalifikací na druhé akci po sobě, v srpnu byla úspěšná na US Open. Do hlavní soutěže v Guangzhou vstoupí prvním vzájemným soubojem s bývalou světovou čtyřkou a grandslamovou vítězkou Samanthou Stosurovou z Austrálie.

WTA INTERNATIONAL GUANGZHOU
los dvouhry

V Guangzhou se představí celkem tři Češky. Pátá nasazená Kateřina Siniaková začne proti Kazašce Jeleně Rybakinové (h2h 1-1), která dnes prohrála finále v Nanchangu. Marie Bouzková narazí na domácí kvalifikantku Fang Ying Xun.

Nasazená jednička Elina Svitolinová z Ukrajiny narazí na Švédku Rebeccu Petersonovou, jež dnes triumfovala v Nanchangu. Trio nejvýše nasazených hráček doplňují domácí Qiang Wang a Shuai Zhang a Američanka Sofia Keninová.

• WTA INTERNATIONAL GUANGZHOU •
Čína, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (15. 09. 2019)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Martincová (4-ČR) - Jia-Jing Lu (Čína) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
FulnekUltras
a zvyšuje si sebedůvěru - podle mého má časem minimálně na totéž, co třeba teta Barča.
Reagovat
EllNino
no to bych neřekl, je jí zanedlouho 25 a k výsledkům Báry se už podle mě nikdy nedotáhne ... je snaživá, ale talent tam zase takový není + to zázemí spíše "amatérské"

Její strop je tak 8. desítka ...
Reagovat
FulnekUltras
Uvidíme - Barča taky u dospělých "vyšplhala" až ve vyšším věku. Talent jí přitom nebrzdila ani tak menší postava, jako dlouho chybějící sebedůvěra. Terka je dříč od přirození, který nedostal zadarmo nikdy nic, tak bych jí teď "v horních patrech" přál pár dobrých výsledků, co ji ještě víc nakopnou psychicky.
Reagovat
EllNino
Bára ale už v Terky věku měla dost úspěchů ... Terka krom semifinále Gstaadu nic moc
Reagovat
Fandina
Bára byla vždycky považována za velký talent. A dodneska to dokazuje, má šikovnou ruku a její styl je k pohledání. Terka hraje spíš od základní čáry, Bára je kouzelnicí i na síti.

Viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Barbora_Str%C3%BDcov%C3%A1

Svých největších úspěchů zatím dosáhla v juniorské kategorii, kdy vyhrála dvakrát za sebou juniorku Australian Open (2002, 2003). Ve finále roku 2002 porazila Marii Šarapovovou a na konci této sezóny byla vyhlášena juniorskou mistryní světa, když figurovala na 1. místě juniorského žebříčku. Navíc v roce 2002 získala juniorské tituly ve čtyřhře French Open a Wimbledonu.
Reagovat
Fandina
Tak nevím, jak je to na Wiki aktualizované, ale asi ne často. Určitě je víc ceněná deblová jednička v dospělých než v juniorech.
Reagovat
FulnekUltras
O skvělé Barče juniorce ani odlišném herním stylu nepolemizuju. Jen nějak cítím, že jestli se teď Terka "nahoře" chytne, můžeme se od ní dočkat ještě docela zajímavých a vzhledem k jejímu zázemí skoro až neuvěřitelných věcí.
Reagovat
tommr
pro nás tentokrát dopad dobře. Marie Bouzková si zahraje proti domácí kvalifikantce a Tereza Martincová vyfasovala Stosurovou, která už dávno není takovej postrach jako dřív ...
Reagovat
EllNino
To je dobře, Terka by mohla vyhrát, Maruška má Xun? Ta prohrála v Nanchangu s vítězkou turnaje Beky Peterson :)
Reagovat
tommr
turnaj je na International velmi silně obsazen takže našim moc šancí na dobrej výsledek nedávám ...
Katka Siniaková začne proti Rybakině, která by mohla být unavená po turnaji v Nanchangu. Při letošní mizerný formě Katky je to ale asi stejně jedno ...
Marie Bouzková začne proti kvalifikantce. Doufám, že to nebude Tereza Martincová. ale při naší smůle na los je to skoro jistý ...
Reagovat
Torn
To je pravda. Když to porovnáš třeba se Soulem a Nanchangem, tak to na mě působí spíše jako Premier.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist