Martincová v Istanbulu postoupila do 2. kola kvalifikace po skreči soupeřky

7. 9. 2020, 15:58
Aktuality 5
WTA ISTANBUL - Tereza Martincová se na úvod dvoukolové kvalifikace antukového turnaje WTA v Istanbulu příliš nezapotila. S domácí divokou kartou Zeynep Sonmezovou vedla v prvním setu 4-1 ve chvíli, kdy jí soupeřka vzdala. O start v hlavní soutěži se 24letá Češka utká s Italkou Cocciarettovou.
Tereza Martincová (© AFP)

Tereza Martincová po koronavirové pauze zkouší štěstí kde se dá, ale na první úspěch čeká. Hned v Palermu musela ve 2. kole kvalifikace vzdát kvůli podvrtnutému kotníku, v Praze ve stejné fázi turnaje podlehla Ukrajince Martě Kosťjukové a na US Open navzdory velmi dobrému výkonu podlehla favorizované Petře Martičové. 

Pár dní po návratu z newyorského betonu už 24letá Češka hraje znovu na antuce. Dnes vstoupila do kvalifikace turnaje WTA v Istanbulu, kde na úvod odehrála pouze pět gamů. Za stavu 4-1 jí totiž domácí Zeynep Sonmezová vzdala.

O postup do hlavní soutěže se Martincová utká s Italkou Elisabetthou Cocciarettovou, která včera prohrála finále na turnaji WTA 125k v pražské Stromovce.

• WTA INTERNATIONAL ISTANBUL •
Turecko, antuka, 225.500 dolarů
pondělní výsledky (07. 09. 2020)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Martincová (4-ČR) - Sonmezová (Tur.) 4-1 / skreč S.
Cocciarettová (6-It.) - Schoofsová (Niz.) 6-1 6-7(3) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Vaslab
Terezu dále doprovází smůla na los, neboť po odhláškách zůstala první pod čarou do hlavní soutěže a účast v ní si tak musí vybojovat proti ve formě hrající Cocciaretto. Snad bude Italka zítra unavená po cestování a dnešním třísetovém zápasu...
Reagovat
tommr
pokud bude Tereza hrát stejně dobře jako hrála na USO proti Marticový tak musí Cocciaretto porazit. Italka má za sebou hodně zápasů a to musí bejt někde znát ...
Reagovat
Vaslab
Už je los hl. soutěže
1. kolo (1) Barbora Krejčíková - Linda Fruhvirtová smilesmile
Zbytek hráček tvoří především hráčky z druhé stovky, které se teď zúčastnily WTA 125k - neskutečně našlapaná pětadvacítka.
WC pro české hráčky - Malečková (1.kolo Hogenkamp), Kolodziejová (Jovič), Viďmanová (Q), Lavičková (včerejší vítězka pětadvacítky v Marbelle Qinwen Zheng).
Reagovat
Vaslab
do hlavní soutěže ještě přibudou dvě Češky - vítězka zápasu Ševčíková (která si dneska vyšlápla na 257. hráčku světa Kanaďanku Sebov)- Detiuc a vítězka zápasu Šebestová-Marková.
Reagovat
Vaslab
+ pokud dobře koukám, tak v hlavní soutěži jsou ještě 4 místa pro LL ze 6 zápasů finálního kola kvaldy...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist