Martincová v Tchaj-peji navázala na úspěšnou kvalifikaci

13. 11. 2018, 13:07
Aktuality 1
WTA 125K TCHAJ-PEJ - Tereza Martincová na akci WTA 125k v Tchaj-peji navázala na úspěšnou kvalifikaci. Čtyřiadvacetiletá Češka v prvním kole hlavní soutěže v souboji kvalifikantek přehrála Elenu Gabrielu Ruseovou z Rumunska. O své největší letošní čtvrtfinále bude usilovat proti Ivaně Jorovičové ze Srbska.
Profily hráčů
Tereza Martincová

Tereza Martincová na akci WTA 125k v Tchaj-peji suverénně zvládla dvoukolovou kvalifikaci a ani ve třetím zápase v tchajwanské hale neztratila set. Dnes si totiž v prvním kole hlavní soutěže v souboji kvalifikantek poradila 6-4 7-5 s Elenou Gabrielou Ruseovou z Rumunska, které oplatila letošní porážku z pražské Stromovky.

Martincová v úvodním dějství dvakrát nepotvrdila brejk a pro vedení 1-0 na sety si došla až v samotném závěru, když rumunské tenistce v desáté hře znovu sebrala podání.

Ve druhé sadě musela naopak skóre často dotahovat česká hráčka a za stavu 2-5, kdy prohrávala o dva brejky, už to vypadalo, že se rozhodujícímu dějství nevyhne. Čtyřiadvacetiletá Češka však zahájila obrat a vyhrála následujících pět gamů, přičemž v desáté hře čelila dvěma setbolům.

Martincová neprožívá povedenou sezonu. Letos byla pouze dvakrát ve čtvrtfinále (vždy na okruhu ITF) a v žebříčku WTA figuruje až na 212. místě.

V Tchaj-peji si zahraje o své největší letošní čtvrtfinále. Její soupeřkou bude rozjetá Ivana Jorovičová, která v neděli triumfovala na "stovce" v čínském Shenzhenu. Se Srbkou má vyrovnanou bilanci.

• WTA 125k TCHAJ-PEJ •
Tchaj-wan, koberec / hala, 125.000 dolarů
úterní výsledky (13. 11. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Martincová (ČR) - Ruseová (Rum.) 6-4 7-5
Kumkhumová (2-Thaj.) - Xin-Yun Han (Čína) 6-3 6-4
Jorovičová (Srb.) - Šaripovová (7-Uzb.) 6-0 6-2
Fang Ying Xun (Čína) - Ying-Ying Duan (Čína) 7-6(7) 7-6(5)
Su Jeong Jang (Korea) - Celiková (Švéd.) 6-2 6-1
Cabreraová (Austr.) - Garlandová (Tchaj-wan) 6-4 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fransoas
Zápas se Srbkou bude určitě těžký a tímto jí přeji ať se osmifinále podaři.Držim palce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist