Martincová v Tchaj-peji válí. Z kvalifikace je bez ztráty setu už ve čtvrtfinále

15. 11. 2018, 08:44
Aktuality 4
WTA 125k TCHAJ-PEJ - Tereza Martincová pokračuje na akci WTA 125k v Tchaj-peji ve výborných výkonech. Česká kvalifikantka v tchajwanské hale ani ve čtvrtém utkání neztratila set. Dnes v souboji o čtvrtfinále porazila Ivanu Jorovičovou, ukončila její šestizápasovou neporazitelnost a postoupila do svého největšího letošního čtvrtfinále. V něm bude čelit Bibiane Schoofsové.
Profily hráčů
Tereza Martincová

Tereza Martincová v Tchaj-peji prožívá svůj nejlepší letošní turnaj. Čtyřiadvacetiletá Češka suverénně prošla dvoukolovou kvalifikací, v prvním kole v souboji kvalifikantek porazila Elenu Gabrielu Ruseovou z Rumunska a dnes po setech 6-1 7-6(5) vyřadila Ivanu Jorovičovou a ukončila její šestizápasovou neporazitelnost.

V úvodní sadě česká kvalifikantka naprosto dominovala. Na vlastním podání ztratila pouhé dva fiftýny, soupeřce povolila jediný game a za necelou půl hodinu šla do vedení.

Ve druhém dějství se Martincové přestalo dařit. Za stavu 1-4, kdy prohrávala o dva brejky, se ovšem nadechla k parádnímu obratu, set dovedla do tie-breaku a ve zkrácené hře zvítězila 7-5.

Martincová je tak ve svém největším letošním čtvrtfinále. Mezi nejlepší osmičku se dostala ještě na antukové akci ITF 100k v Trnavě a také na "pětadvacítce" v Óbidosu, kde získala jediný letošní titul.

Ve čtvrtfinále bude čelit své žebříčkové sousedce Bibiane Schoofsové. Až 211. hráčce světa může oplatit letošní porážku z francouzské haly.

• WTA 125k TCHAJ-PEJ •
Tchaj-wan, koberec / hala, 125.000 dolarů
čtvrteční výsledky (15. 11. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Martincová (ČR) - Jorovičová (Srb.) 6-1 7-6(5)
Kumkhumová (2-Thaj.) - Cabreraová (Austr.) 6-3 6-4
Lin Zhu (4-Čína) - Koviničová (Č. Hora) 6-1 4-6 6-3
Hibinová (5-Jap.) - Su-Jeong Jang (Korea) 6-4 6-3
Djatčenková (6-Rus.) - Yuxuan Zhang (Čína) 5-7 6-3 6-2
Schoofsová (Niz.) - Fang-Ying Xun (Čína) 6-4 6-2
Lisická (Něm.) - Rybakinová (Rus.) 6-4 6-3
En-Shuo Liang (Tchaj-wan) - Grammatikopoulouová (Řec.) 6-3 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Frick
https://www.instagram.com/p/BqMkhMMAOmF/
Reagovat
blixa
Dement na Tenisportále.
Reagovat
Frick
Jdi do p*dele dědku.
Reagovat
Fransoas
Postup Terezy Martincové do čtvrtfinále tohoto tenisového podniku je určitě úspěchem z titulu,že musela projít kvalifikací.Další zápas s Holaňďankou asi nemá favoritku,ale bylo by to další zářez úspěšnosti.Držím palce do dalšího kola.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist