Martincová začala na trávě hladkou výhrou. Dolehideové nenabídla ani jeden brejkbol

8. 6. 2021, 20:34
Aktuality 6
WTA NOTTINGHAM - Tereza Martincová s přehledem zvládla první zápas na trávě od července 2019. Na turnaji WTA 250 v Nottinghamu si poradila s Američankou Caroline Dolehideovou, které nenabídla ani jeden brejkbol.
Tereza Martincová (© AFP)

Tereza Martincová zvládla přechod z antuky na trávu a na turnaji v Nottinghamu postoupila do osmifinále. Česká hráčka, jež měla na úvod volný los, porazila ve druhém kole Američanku Caroline Dolehideovou 6-2 6-3.

Šestadvacetiletá Martincová, která minulý týden na Roland Garros prošla poprvé v kariéře na grandslamu do druhého kola, zvládla duel s přehledem. Soupeřce nenabídla ani jednu příležitost k brejku a sama získala její podání třikrát. Za 65 minut proměnila první mečbol.

O postup do čtvrtfinále si Martincová zahraje s 29letou Španělkou Georginou Garcíaovou-Pérezovou (h2h 1-0).

Johanna Kontaová na domácím travnatém podniku v Nottinghamu, kde se v letech 2017 a 2018 dostala až do finále, na úvod jasně přehrála 6-1 6-3 kvalifikantku Lesley Pattinamaovou Kerkhoveovou a přerušila sérii tří porážek.

V osmifinále bude nasazená jednička Kontaová čelit Ukrajnce  Kateryně Kozlovové, jež zdolala ve třech setech Američanku Madison Brengleovou.

Z českých tenistek v Nottinghamu startuje ještě Marie Bouzková, kterou zítra čeká souboj s domácí Katie Boulterovou.

• WTA 250 NOTTINGHAM •
Velká Británie, tráva, 235.238 dolarů
úterní výsledky (08. 06. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Martincová (17-ČR) - Dolehideová (USA) 6-2 6-3
Kontaová (1-Brit.) - Kerkhoveová (Niz.) 6-1 6-3
Vekičová (3-Chorv.) - Küngová (Švýc.) 7-5 6-1
Kozlovová (Ukr.) - Brengleová (13-USA) 6-3 5-7 6-3
Golubicová (14-Švýc.) - Ahnová (USA) 6-1 0-0 skreč A.
Stojanovičová (15-Srb.) - Dodinová (Fr.) 7-6(4) 7-5
Dijasová (16-Kaz.) - Cabreraová (Austr.) 4-6 6-3 6-4
Garcíaová (Šp.) - McHaleová (18-USA) 6-7(7) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
horska.kraslice
Teprve teď jsem koukla do live rankingu, Tereza už předstihla Kristýnu.
Reagovat
horska.kraslice
Na Marušku Bouzkovou je v současné době stále dost tristní pohled, zřejmě ji stále hodně limituje ruka, sice se stále hodně snaží, ale úderová jistota tam není. Navíc, zdá se mi, že přibrala, to jí taky moc nesvědčí. Snad bude zase líp. smile
Reagovat
tommr
jj dneska to byla od Marie bída s nouzí. Dobrá forma ze začátku roku je fuč ... smile
Reagovat
EllNino
Georgina je hodně vysoká, bude si pomáhat servisem ... jediný vzájemný zápas pochází z Bogoty, to bych úplně nebral (co tam Terka vlastně dělá ...:)

Každopádně levné body celkem ... čtvrtfinále by bylo fajn
Reagovat
tommr
dneska to byla od Terezy opravdu paráda zejména na servisu. Pokud bude takto pokračovat i nadále tak by mohla na turnaji dojít daleko. V příštím kole jí navíc místo nasazený soupeřky čeká LL takže výhra je přímo povinností ... smile
Reagovat
Enterprise
Viděl jsem jenom část utkání a nutno říct, že Američanka hrála strašnou bídu, Terka ale podobný lehký zápas potřebovala.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist