Martincová začala na trávě výhrou nad Dodinovou

6. 6. 2022, 21:55
Aktuality 5
WTA NOTTINGHAM - Tereza Martincová úspěšně vstoupila do přípravy na Wimbledon, v Nottinghamu v prvním letošním zápase na trávě zdolala 7-6 7-5 Francouzku Océane Dodinovou. O obhájení loňského čtvrtfinále si zahraje s vítězkou polského souboje Linetteová-Kawaová.
Profily hráčů
Tereza Martincová (© AFP)

Loni Tereza Martincová zaznamenala nejlepší travnatou část sezony. Z 11 zápasů si připsala 8 vítězství, na každém ze tří turnajů včetně Wimbledonu vyhrála v hlavní soutěži dva zápasy. 

Dnes vykročila za obhajobou čtvrtfinále v Nottinghamu a své úvodní vystoupení opět zvládla. S o dva roky mladší Francouzkou Océane Dodinovou si v prvním vzájemném střetnutí poradila 7-6 7-5.

27letá Češka v zápase nastřílela 14 es a nečelila jedinému brejkbolu. Po servisu získala 53 ze 66 fiftýnů. Sama se k brejkbolu dostala až za stavu 7-6 a 4-4, využila ale až svou druhou šanci o dva gamy později.

O zopakování loňského výsledku si 60. hráčka světa Martincová zahraje s vítězkou polského souboje mezi Magdou Linetteovou a Katarzynou Kawaovou.


Ze hry venku je už šampionka z roku 2017 Donna Vekičová. 25letá Chorvatka v prvním kole prohrála 4-6 3-6 s domácí Harrietou Dartovou.

Nejvýše nasazenými jsou Řekyně Maria Sakkariová a Britka Emma Raducanuová.

• WTA 250 NOTTINGHAM •
Velká Británie, tráva, 251.750 eur
pondělní výsledky (06. 06. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Martincová (ČR) - Dodinová (Fr.) 7-6 7-5
Dartová (Brit.) - Vekičová (Chorv.) 6-4 6-3
Watsonová (Brit.) - Volynetsová (USA) 6-4 6-2
Burrageová (Brit.) - Lin Zhu 7-6(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Pavol
Na rýchlejších povrchoch to bude hádam lepšie ako na antuke. smile
Reagovat
turista
Skvělý! Gratulka. Dodinová není žádné ořezávátko.
Reagovat
Mony
Určitě se jí bude snadněji bodovat na trávě, než na antuce. Tady stačí jen mít přesnější mušku, než souperky a tu by měla mít. Má na každou soupeřku v pavouku, i na Sakkari. Nejtěžší oříšek bude asi Emma.
Reagovat
lxr
Emmy už se bát nemusí, vzdala v prvním kole proti Golubic.
Reagovat
FulnekUltras
asi to dievča jednoducho zobralo za správny koniec smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist