Martínez titul v Santiagu neobhájí, v prvním kole s Hanfmannem uhrál jen dva gamy

28. 2. 2023, 09:49
Aktuality 0
ATP SANTIAGO - Španělský tenista Pedro Martínez na antuce v chilském Santiagu, kde před rokem získal svůj jediný titul na okruhu ATP, skončil v prvním kole. S Němcem Yannickem Hanfmannem prohrál v repríze loňského čtvrtfinále jednoznačně 2-6 0-6, byť se hrálo přes hodinu a půl.
Pedro Martínez (© Profimedia)

Pedro Martínez si loni v Santiagu zahrál podruhé ve finále turnaje ATP a z pozice nasazené čtyřky slavil premiérový triumf. Od té doby ale ani jednou nevyhrál víc jak dva zápasy po sobě a formu nenašel ani na místě svého největšího úspěchu.

Letos španělský obhájce titulu skončil v metropoli Chile už v prvním kole po jednoznačné porážce s Yannickem Hanfmannem. Německý kvalifikant zvítězil po 93 minutách hry 6-2 6-0, soupeři oplatil porážku z loňského čtvrtfinále a zápas na okruhu ATP vyhrál poprvé od loňského července, kdy v Kitzbühelu zaskočil Dominica Thiema.

"Zápas probíhal dobře. Ale i když je skóre celkem jednoznačné, bylo to mnohem vyrovnanější. Bylo tam několik opravdu dlouhých gamů. Každopádně zápasy v kvalifikaci mi odaly sebevědomí," řekl Hanfmann.

Celkově už 18. letošní výhru zaznamenal další úspěšný kvalifikant Juan Manuel Cerúndolo. Argentinský tenista, který v úvodu sezony ovládl dva domácí antukové challengery, zdolal 6-4 3-6 6-3 krajana Pedra Cachína.

"Jsem opravdu šťastný a doufám, že se budu dál pracovat, abych se zlepšoval. Stále musím zapracovat na spoustě věcí, takže v tom musím pokračovat, pokud chci lepší výsledky," řekl 21letý Cerúndolo, jenž předloni překvapivě vyhrál domácí turnaj ATP v Córdobě.

O čtvrtfinále si zahraje s krajanem a deblovým parťákem Camilem Ugem Carabellim, nebo Srbem Dušanem Lajovičem.

V Santiagu vrcholí tradiční únorová Golden Swing na jihoamerických antukách. Nejvýše nasazenými jsou Ital Lorenzo Musetti a Argentinci Framcisco Cerúndolo, Sebastián Báez a Diego Schwartzman. Předloňský šampion Chilan Cristian Garín se na úvod utká v souboji hráčů startujících na divokou kartu s bývalým vítězem US Open Rakušanem Dominicem Thimem.

• ATP 250 SANTIAGO •
Chile, antuka, 718.245 dolarů
pondělní výsledky (27. 02. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
J. M. Cerúndolo (Arg.) - Cachín (7-Arg.) 6-4 3-6 6-3
Hanfmann (Něm.) - Martínez (Šp.) 6-2 6-0
Bonadio (It.) - Galán (Kol.) 6-3 7-6(5)
Munar (Šp.) - Tabilo (Chile) 6-0 6-7(4) 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist