Martínezová má první titul z rychlého povrchu

25. 9. 2011, 20:15
Aktuality 0
WTA SOUL - Španělská tenistka Maria José Martínezová vyhrála turnaj v Soulu. Ve finále porazila Galinu Voskobojevovou z Kazachstánu dvakrát 7-6 a získala druhý titul v sezoně a celkově pátý v kariéře.
Profily hráčů
Maria José Martínezová

Šestá nasazená Maria José Martínezová, která v korejské metropoli v semifinále vyřadila Češku Kláru Zakopalovou, dovolila v tie-breacích soupeřce uhrát pouhé dva body. Galina Voskobojevová v prvním setu svého premiérového finále na okruhu WTA nezískala ani jeden, ve druhém dva.

Devětadvacetiletá Španělka vylepšila svou skvělou bilanci ve finálových zápasech - ze šesti prohrála jediný hned při premiéře v Barceloně 2008. V další sezoně už levoruká tenistka vyhrála v Bógotě a Bastadu, loni v Římě a letos v Bad Gasteinu. Dnes triumfovala poprvé na rychlém povrchu.

Poražená Voskobojevová v Soulu nezískala titul ani ve čtyřhře, když ve finále spolu s Ruskou Věrou Duševinovou prohrály 6-7 4-6 s česko-jihoafrickou dvojicí Vladimíra Uhlířová a Natalie Grandinová.

Třiatřicetiletá Uhlířová s Grandinovou nastoupily k šestému finále v sezoně a získaly první společný titul. Česká tenistka má na kontě celkem pět deblových triumfů v kariéře.

- WTA INTERNATIONAL SOUL -
(Korea, tv. povrch, 220.000 dolarů)
nedělní výsledky (25. 09. 2011)

Dvouhra - finále:
Martínezová (6-Šp.) - Voskobojevová (Kaz.) 7-6(0) 7-6(2)

Čtyřhra - finále:
Grandinová/Uhlířová (1-JAR/ČR) - Duševinová/Voskobojevová (2-Rus./Kaz.) 7-6(5) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist