Matadorka Kvitová chce v Shenzhenu předvést dobrý tenis

21. 10. 2019, 15:33
Aktuality 40
V dobrém rozpoložení dnes tenistka Petra Kvitová dobalí a v úterý brzy ráno vyrazí do Číny na poslední štaci sezony. Posedmé v kariéře si zahraje Turnaj mistryň, a to i poté, co kvůli zranění musela upravovat program.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

"Pokaždé je dobrý pocit se kvalifikovat a je to výjimečné, ale letos to bylo opravdu se zdravotním zápolením a vynecháváním turnajů. Po tom všem jsem ráda, že jsem se tam dostala," řekla vítězka Masters z roku 2011 na tiskové konferenci.

Devětadvacetiletá Kvitová v úvodu roku vyhrála turnaj v Sydney a na Australian Open došla do finále. Pak hrála finále i v Dubaji a další titul přidala na antuce ve Stuttgartu, ale před Roland Garros si poranila předloktí levé ruky. Proto méně trénovala a od června odehrála jen pět turnajů. "Tak nějak to v mé kariéře chodí, takže jsem si na to už trošku zvykla," řekla svěřenkyně Jiřího Vaňka.

Na nedávných čínských akcích ve Wuhanu a Pekingu se opět převedla v lepším světle. Zahrála si semifinále a čtvrtfinále. "Měla jsem tam aspekty ve hře, které jsou mé, a to agresivní hru, a když to i spadne do kurtu, tak to je fajn. To jsem tam měla, z toho mám dobrý pocit a doufám, že poslední turnaj sezony bude podobný."

Na Turnaji mistryň hrála v letech 2011 až 2015 a loni. "Už jsem matadorkou," usmála se po zmínce, že je posedmé mezi osmičkou nejlepších hráček sezony. "Je to turnaj za odměnu, ale nepojedu si to jenom užít, ale budu chtít hrát dobrý tenis. Může se stát cokoli. Tenis mě fakt baví, tak se pojedu hlavně pobavit."

Hrát dobře a bavit se bude moci i díky lepšícímu se předloktí. "Ruka natéká a bolí jenom občas, když se hrají delší zápasy, ale není to nic hrozného. Zlepšuje se," poodhalila a přitakala, že na levačce, v které drží raketu, bude mít stále návlek. "Ale budu pak dělat všechno možné, abych další sezonu začala bez něj."

Má ráda systém turnaje, v kterém se hráčky rozdělí do dvou skupin a z každé postoupí dvě do semifinále. "Hraje se o každý game, set a zápas. Už jednou se mi stalo, že jsem ležela na masážním stole s tím, že další den letím domů, a pak jsem hrála semifinále a poté finále," připomněla rok 2015. "Nedá se počítat s ničím. I když prohrajete zápas, tak je šance jít dál. To je na tom hezké."

Před pátečním losem má jisté jen to, že ve skupině nenarazí na letošní vítězku US Open Biancu Andreescuovou z Kanady. Možné soupeřky ale stejně neřeší. "Je mi to asi jedno," řekla dvojnásobná vítězka Wimbledonu. Všem naopak v legraci vzkázala, kdo je pod jménem Kvitová čeká: "Nebezpečná levačka."

Nové dějiště Turnaje mistryň Shenzhen trochu zná. Před třemi lety tam na akci WTA hrála semifinále a o rok později zde onemocněla. "Teď to bude v jiné části města a v hale. Bude to na úrovni, Číňané udělají všechno, aby to bylo unikátní," očekávala.

Kvitová doufala, že přijdou do hlediště fanoušci. Minimálně ti její čínští, od kterých dostává dárky a při zápasech volají v češtině oblíbený povzbuzující pokřik: "Pojď!" "Ve Wuhanu na mě jedna zakřičela hodně štěstí, čehož si vážím," uvedla tenistka. Přízeň čínských fanoušků získala díky přátelství s Li Na. "S proslovem, který jsem měla za hráčky, když se v Pekingu loučila. Bylo to hodně emocionální," řekla.

Před odletem stihla v sobotu zápas Slavie ve fotbalové lize, ale přijde o Ligu mistrů s Barcelonou. "Bohužel, ale užila jsem si to na lize. Nebyla to Barcelona, ale Příbram, ale nevadí. Jsem ráda, že jsem něco stihla," řekla Kvitová a měla i tip, jak zápas s favoritem dopadne. "Jako věrná fanynka Slavie si myslím, že třeba vyhraje 1-0."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

40
Přidat komentář
peggy
Věří Karolíně,slečna Kvitovat je již postarší dáma.
Reagovat
Petur_Fisk
V 29 letech postarší dáma vůči 27leté Karolíně. Zajímavá úvaha...:)
Reagovat
Krisboy
To není zajímavá úvaha, to je nenávist staré závistivé komunistky s počínající demencí.
Reagovat
rybicka
Hlavně se jí ta "postarší dáma" jistě poděkuje...
Reagovat
tommr
hlavně aby to nedopado jako loni tzn. v jedný skupině s Karolínou, tři porážky a neslavnej konec ...
Reagovat
FulnekUltras
klidně se to může stát
Reagovat
drabona
Podle výkonu v prvním zápase poznáme zda bude schopná TM něco uhrát, nebo dokonce jej vyhrát, když se bude bavit tenisem , což u ní znamená věřit si, tak si myslím, že na to má.
Reagovat
com
El Matadorka :D
Reagovat
Nola
omg, Ajla Tomljanovic vo Viedni v hladisku, fandi o zivot Matteovi....
Reagovat
Enterprise
Alja fandila Matteovi už na US Open. Zřejmě kamarádi :-)
Reagovat
Tiebraker
Ja myslel, ze Alju brousi Kyrgios?
Reagovat
Patik
chcieť hrať dobrý tenis je pekná vlastnosť..
Reagovat
FulnekUltras
tak už sme hentá matadorka... letos to doklepem a 2020 vyklepem

https://www.youtube.com/watch?v=SoKP22BLscQ
Reagovat
peggy
Je na dost stara.
Reagovat
FulnekUltras
na to? dosť bolo NATO !!!!!
Reagovat
Fandina
Podle vzájemných zápasů by nejlepší skupina pro Petru asi byla Barty, tam to má 3:1, i když Ash teď jede. Pak Osaka, Petra s ní hrála jednou a prohrála, ale další varianta je Halep, ale s tou to Petra má 1:3. A poslední do skupiny Svitolina nebo BeBe, s první to má 7:2 s BeBe 4:1.
Takže skupinu bych viděla Ash, Naomi, Petra, Svitolina, i když s ní vloni na TM prohrála, pořád si myslím, že by se mohla rozpomenout na množství výher předtím. Ale jinak samozřejmě, všechno může být jinak, vyhrát může kterákoli. Finále Petra Kája by se mi líbilo.
Reagovat
Fandina
S Osakou prohrála ve finále AO. Ale i tak.
Reagovat
FulnekUltras
nešpekuluj - letos bere TM zcela logicky Kája

https://www.youtube.com/watch?v=gvqe1qZJZKo
Reagovat
Blondie
S Barty to má 3:2, ne? :)
Reagovat
tommr
4:2. Poslední zápas v Pekingu ale Petra prohrála ...
Reagovat
Fandina
Dokonce 4:2, to jsem spletla a dva poslední mače prohrála. Čtyřikrát s ní hrála dokonce letos a tam je to 2:2. Nicméně, nechci ji ve skupině s Kájou, takže lepší Ash. :-))
Reagovat
Petur_Fisk
Hlavně ať je zdravá...
Reagovat
FulnekUltras
přesně - zprasit ruku se dá dřív, než bys řekl bilak
Reagovat
Petur_Fisk
nebo Vasil...:)
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Petur_Fisk
To byl aspoň prvotřídní Karel...:)
Reagovat
LukasH
Petra je letos na TM nejstarší.
Reagovat
Frick
To je strašný.
Reagovat
Frick
Jako opravdu. Jak to letí.
Reagovat
Petur_Fisk
Vzpomínám si na její angličtinu ve W. 2010... I mean, I mean. Až mně jí bylo trochu líto a říkal jsem si ať už ji "chuděru" netrápí...:)
Reagovat
FulnekUltras
V tenisu naštěstí rozhodují jiné věci.
Reagovat
Mayo
Takze to bude aspoň 1/4 finále
Reagovat
Frick
Snad jo.
Reagovat
Nola
? Mayko stanovil nove pravidla :DDD
Reagovat
Fandina
Tam už je.
Reagovat
Frick
Kdy už konečně nějaká tenistka oznámí záměr předvést špatný tenis?
Reagovat
rybicka
Až budou na TP pouze inteligentní, laskavé a přející komentáře...
Reagovat
Petur_Fisk
Pokud jsi myslela tu pravděpodobnost, tak to sedí. Jinak je to ale nesmysl už od začátku. Nikdo nechce hrát špatný fotbal, tenis (pokud nejede v sázkách, ale pak to zase neřekne) atd.,
Nikdo nechce složit špatnou skladbu, báseň, nikdo nechce postavit ošklivý dům. Prostě plány jsou vždy pozitivní a výsledky pak ovšem často všelijaké....
Reagovat
tommr
v tenise je ale možné i hrát špatně a přesto vyhrávat. Já bych tomu dokonce dával přednost před tím hrát dobře a prohrávat ... :)
Reagovat
Petur_Fisk
Jako, že měla říct.."Chci hrát blbý tenis, ale vyhrávat"...:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist