Mathieu začíná druhou kariéru. I s pomocí YouTube

18. 3. 2010, 12:23
Aktuality 1
V Indian Wells dohrál ve druhém kole, ale cítí se líp. Není se co divit: francouzský tenista Paul-Henri Mathieu den před prohrou s Felicianem Lopezem porazil Němce Beckera a připsal si první vítězství po téměř pěti měsících. Začal jsem druhou kariéru, říká Mathieu.
Profily hráčů
Paul-Henri Mathieu

Na vítězství čekal francouzský tenista od října minulého roku, kdy ukončil sérii porážek v Lyonu. Tehdy hned v příštím kole nastartoval další nešťastnou sérii a znovu se tak vzdálil 12. místu světového žebříčku, na které dosáhl před necelými dvěma lety.

Mathieuho loňský rok poznamenala zranění a ztráta formy, rozešel se s trenérem Loicem Courteauem. Kvůli zdravotním komplikacím musel vynechat i start letošní sezony. "Bojuji s bolestí každý den. Nemohl jsem pořádně běhat poslední čtyři měsíce," oznámil Francouz na začátku roku.

Radost z vítězství tak rodák ze Štrasburku poznal znovu až nyní v Indian Wells, kde v prvním kole dokázal bez větších problémů porazit Němce Benjamina Beckera. Další utkání znovu nezvládl, porážka 6-3 3-6 4-6 s Felicianem Lopezem mu ale chuť do tenisu nesebrala.

"Pro moji psychiku je zdraví klíčové," řekl po prohře s Lopezem deníku L'Equipe Mathieu, který podle svých slov odstartoval 'druhou kariéru'. "Dnes jsem se cítil líp než kdy předtím. Díky strečinku jsem pružnější. Zatímco ostatní byli na Australian Open, já trávil rána v nemocnici Clamart. Bylo to hrozné období. Ztratil jsem hodně času, ale aspoň jsem mohl přemýšlet o tenisu," dodal.

V cestě zpátky nahoru má momentálně 41. hráči světa pomoci mimo jiné internet.

"Je vtipné, jak moc o sobě můžeme pochybovat. Před pár dny jsem se díval na YouTube. Díval jsem se na krátké záznamy mých výher nad Caňasem v Montrealu (2007) nebo nad Nasem v Mnichově. Je to zvláštní, ale mnohem víc si pamatuju své porážky. Každopádně, teď jsem viděl, že jsem tehdy nedělal chyby z bekhendu. Je neuvěřitelné, že jsem na to zapomněl... Je dobře, že jsem si ta videa prohlédl," dodal Mathieu.

Komentáře

1
Přidat komentář
Bartys
Je to dobrý nápad.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist