Matteková-Sandsová a Tecau mají první grandslamové tituly

29. 1. 2012, 11:20
Aktuality 4
AUSTRALIAN OPEN mix - Smíšenou čtyřhru na Australian Open vyhráli Američanka Bethanie Matteková-Sandsová a Rumun Horia Tecau, pro které je to tak premiérové grandslamové vítězství. Ve finále porazili 6-3 5-7 10-3 rusko-indické duo Jelena Vesninová a Leander Paes.
Bethanie Matteková a Horia Tecau

Bethanie Matteková-Sandsová závěr loňské sezony promarodila se zraněným ramenem a s letošním Australian Open se rozloučila v 1. kole po bitvě s Agnieszkou Radwaňskou. Z Autrálie však nakonec odletí s úsměvem na rtech, neboť společně s Rumunem Horiou Tecauem vyhrála soutěž smíšených dvojic.

Do finále proti Jeleně Vesninové a Leanderu Paesovi nastoupila opět ve výstředním oblečení: v triku bez jednoho rukávu, černých podkolenkách, fialovými pruhy ve vlasech a černými pruhy pod očima. A vizáž bojovnice slavila úspěch, s Tecauem zvítězili 6-3 5-7 10-3.

Bethanie Matteková-Sandsová a Horia TecauŠestadvacetiletá rodačka z Minnesoty tak hned ve svém prvním grandslamovém finále slaví premiérový titul. Ve čtyřhře je to pro ní na okruhu WTA celkové 10. vítězství. 

Také o rok starší deblový specialista Tecau získal první grandslamovou trofej. Ve finále mixu hrál poprvé, v letech 2010 a 2011 byl se Švédem Lindstedtem neúspěšný ve finále mužské čtyřhry ve Wimbledonu.

Osmatřicetiletý Ind Ind Paes dnes mohl napodobit úspěch z Wimbledonu 1999, kdy si z londýnské trávy odvezl dva tituly. Včera totiž triumfoval také ve čtyřhře mužů po boku Radka Štěpánka, dnešní prohrou ale vyrovnal 'pouze' US Open 2009, kdy s Lukášem Dlouhým triumfoval v soutěži mužů, v mixu se Sarou Blackovou ale ve finále prohrál. Paes hrál dnes celkově už ve 13. finále smíšených dvojic, na kontě mu zůstává šest titulů.

Nejzklamanější dnes byla nejmladší finalistka Vesninová. Pětadvacetiletá Ruska totiž prohrála i ve svém pátém grandslamovém finále. Pokaždé zatím neuspěla s jiným partnerem - Azarenkovou (French Open 2009), Zvonarevovou (Wimbledon 2010), Mirzaovou (French Open 2011), Bhúpathím (Wimbledon 2011 a dnes Paesem, se kterým si připsala alespoň první vyhrnaý set. Vesninová má finálovou bilanci 0-5 i na okruhu WTA ve dvouhře.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
nedělní výsledky (29. 01. 2012)

Smíšená čtyřhra - finále:
Matteková-Sandsová/Tecau (8-USA/Rum.) - Vesninová/Paes (5-Rus./Ind.) 6-3 5-7 10-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Konečně někdo kdo má styl. Ještě by se mohla nechat více pokérovat.
Jsem viděl dokument jak žije s tím svojim pařákem. Standardní americké netáhlo. Až se s ním rozvede, tak ji oškube o 50% vydřených prachů. Magor, co chodí do posilovny balit 16-ky.
Reagovat
Jan
Asi to nemá srovnání, ale na Hopman cupu přehrál Berdych s Kvitovou Mattekovou s Fishem a Matteková má grandslam, Berdych ani Kvitová ne. Trochu divné.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace oběma párům! Bylo mi celkem jedno, kdo vyhraje. Elenu mám rád, je to sympaťačka a před turnajem pomohla Mashe s přípravným zápasem. Bethanie mám taky rád, protože má svůj styl a bez ní by byl tenis o dost nudnější. Říkejte si cokoliv, ale je to kočka! :) A nic na tom nemění ani fakt, že její oblečení připadá Berdychovi (jak řekl v pořadu Open Drive) jako módní katastrofa... Tomáši, všichni holt nemůžou být jako Ester. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Vesnina.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist